10 Tiwas ing Serangan Teror Kashmir ing Bus Wisata India

10 Tiwas ing Serangan Teror Kashmir ing Bus Wisata India
10 Tiwas ing Serangan Teror Kashmir ing Bus Wisata India
ditulis dening Harry Johnson

Bus sing ngeterake jamaah Hindu. sing lagi bali saka kuil Shiv Khori, nyerang ing wilayah Jammu lan Kashmir ing jejere Pakistan.

Sepuluh warga India wis tiwas, dene 33 liyane tatu nalika diserang teroris ing bus sing ngangkut jamaah Hindu sing lagi bali saka kuil Shiv Khori ing Jammu lan Kashmir wilayah sing cedhak karo Pakistan.

Sopir bis wis kelangan kendharaan ing tengah-tengah tembak-menembak sing semrawut, nyebabake bis menyang jurang sing curam.

Miturut Superintendent Senior Polisi ing Reasi, penumpang sing melu kedadeyan kasebut saka macem-macem wilayah ing India lan identitase isih durung dingerteni. Operasi nylametake ditindakake ing dina Minggu wengi, kanthi bantuan individu sing ana ing papan kasebut. Para jamaah sing tatu kasebut langsung diangkut menyang rumah sakit sing cedhak ing pusat regional kanggo perawatan medis langsung.

Serangan teroris kedadeyan kaya Perdana Menteri India Narendra Modi lan 71 mentri padha njupuk sumpah jabatan, ing upacara New Delhi. Sawise rampung upacara kasebut, Perdana Menteri Modi, bebarengan karo Presiden Droupadi Murmu, Menteri Dalam Negeri Amit Shah, lan pimpinan partai politik penting, ngukum serangan kasebut.

Nanggepi serangan kasebut, Letnan Gubernur Jammu lan Kashmir ujar manawa perdana menteri menehi pitunjuk supaya terus-terusan ngawasi kahanan kasebut lan menehi pitulung sing dibutuhake kanggo kulawarga sing kena pengaruh.

Miturut sumber resmi, langkah-langkah keamanan wis ditingkatake ing wilayah kasebut. Badan Investigasi Nasional wis ditugasake tanggung jawab kanggo nyelidiki serangan kasebut. Markas operasi gabungan wis disiyapake ing lokasi kasebut, kalebu polisi, tentara, lan Pasukan Polisi Cadangan Pusat, kanggo miwiti misi nyekel teroris.

Serangan paling anyar kasebut minangka pangeling-eling babagan kedadeyan sing padha sing kedadeyan ing 10 Juli 2017. Sajrone kedadeyan kasebut, bus sing nggawa jamaah saka Gujarat kena tembak-menembak ing Jammu lan Kashmir. Senadyan kahanan sing mbebayani, sopir kasebut kasil nylametake 52 penumpang, sanajan pitu peziarah tiwas lan 19 tatu.

Sanajan ana perbaikan sakabèhé ing kahanan keamanan ing Jammu lan Kashmir, sawijining wilayah kanthi populasi mayoritas Muslim sing dadi titik konflik antarane India lan Pakistan wiwit pungkasane pamaréntahan kolonial Inggris ing taun 1947, nglawan terorisme ing wilayah kasebut. wis tetep prioritas pinunjul kanggo New Delhi ing taun anyar.

Pasukan militer lan keamanan India terus-terusan nindakake operasi kanggo ndeteksi lan ngusir teroris sing ndhelik ing wilayah alas.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): 10 Tiwas ing Kashmir Serangan Teror ing Bus Wisata India | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...