Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

$100 yuta saka PBB kanggo nglawan keluwen ing Afrika lan Yaman

ditulis dening editor

Kontribusi saka Dana Tanggap Darurat Pusat (CERF) bakal nyedhaki proyek bantuan ing enem negara Afrika lan Yaman. Dhuwit kasebut bakal ngidini badan-badan PBB lan mitra-mitrane nyedhiyakake dhukungan kritis, kalebu panganan, awis, bantuan nutrisi, layanan medis, papan perlindungan, lan banyu resik. Proyek uga bakal dirancang kanggo mbantu wanita lan bocah-bocah wadon, sing ngadhepi risiko tambahan amarga krisis kasebut.

"Atusan ewu bocah-bocah bakal turu luwe saben wengi nalika wong tuwane lara babagan carane menehi panganan. Perang separo ing saindenging jagad nggawe prospek dadi luwih elek. Alokasi iki bakal nylametake nyawa, "ujare Martin Griffiths, Koordinator Bantuan Darurat PBB.

Nggawe kahanan sing nggegirisi

Pendanaan CERF bakal ndhukung operasi kamanungsan, kanthi $ 30 yuta kanggo Tanduk Afrika, dibagi antarane Somalia, Ethiopia, lan Kenya.

$20 yuta liyane bakal menyang Yaman, dene Sudan uga bakal nampa jumlah sing padha. Sudan Kidul bakal dialokasikan $ 15 yuta, uga Nigeria.

Rasa ora aman pangan ing negara kasebut utamane didorong dening konflik bersenjata, kekeringan lan kerusuhan ekonomi, lan konflik Ukraina nggawe kahanan sing luwih elek.

Perang diwiwiti tanggal 24 Februari lan ngganggu pasar pangan lan energi, nyebabake rega panganan lan bahan bakar mundhak.

Awal wulan iki, Organisasi Pangan lan Pertanian (FAO) nglaporake manawa rega panganan global ana ing "dhuwur kabeh wektu", tekan tingkat sing ora katon wiwit taun 1990.

Mayuta-yuta wong keluwen

Humanitarians ngukur tingkat kerawanan pangan nggunakake skala limang poin sing diarani Integrated Phase Classification (IPC).

Fase 5 minangka kahanan sing "keluwen, pati, kekurangan lan tingkat malnutrisi akut sing kritis banget." Paceklik diumumake nalika tingkat keluwen lan pati ngliwati ambang tartamtu.

Kira-kira 161,000 wong ing Yaman diprakirakaké bakal ngadhepi tingkat fase 5 bencana ing tengah taun, miturut kantor urusan kamanungsan PBB, OCHA.

Ing Sudan Kidul, 55,000 wong bisa uga wis ngalami, dene 81,000 liyane ing Somalia bisa ngadhepi sing padha yen udan gagal, rega terus mundhak, lan bantuan ora ditambah.

Darurat global

Sauntara iku, watara 4.5 yuta wong ing Sudan, Nigeria lan Kenya wis, utawa ora suwe, ngadhepi tingkat keluwen darurat - Fase IPC 4. Pendanaan CERF uga bakal ningkatake respon ing Ethiopia, ing tengah-tengah kekeringan paling awon ing sajarah anyar.

Sekretaris Jenderal PBB António Guterres ngelingake minggu iki yen konflik Ukraina wis nyebabake "darurat global lan sistemik" ing sektor pangan, energi lan finansial.

Risiko krisis kasebut nyebabake 1.7 milyar wong ing saindenging jagad, utawa luwih saka seperlima planet - dadi mlarat, mlarat, lan keluwen.

Pak Guterres ngandika nalika ngluncurake laporan PBB anyar sing nerangake langkah-langkah kanggo mbatesi dampak, kayata tambah bantuan lan pasokan pupuk, nyuda utang, lan ngeculake cadangan pangan lan bahan bakar strategis.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...