News

Spanyol nglaporake nomer pengunjung

0a11_3311
0a11_3311
ditulis dening editor

MADRID, Spanyol - Data sing diluncurake dening FRONTUR, Survei Pariwisata Inbound sing disusun dening Sub Direktorat Informasi Pariwisata lan Studi Pariwisata Kementerian Perindustrian, Energi lan Pariwisata, rekaman

Print Friendly, PDF & Email

MADRID, Spanyol - Data sing diluncurake dening FRONTUR, Survei Pariwisata Inbound sing disusun dening Sub Direktorat Informasi Pariwisata lan Studi Menteri Perindustrian, Energi lan Pariwisata, rekor 45.5 yuta turis wis ngunjungi Spanyol nganti taun iki, tambah akeh saka 3 yuta ing periode sing padha taun kepungkur.

Ing periode antarane Januari lan Agustus, Inggris, Jerman lan Prancis dadi pasar paling penting. Ing istilah relatif, kabeh wilayah otonomi nampilake tuwuhing taun-taun, kanthi kenaikan paling dhuwur kacathet ing Kepulauan Canary, nganti 11.9%, lan Wilayah Madrid, ana 8.8%.

Agustus ngilangi kabeh rekor, kanggo pertama kaline sajrone sebulan, 9,070,024 turis mlebu ngunjungi negara kasebut ing sawijining wulan, nuduhake kenaikan 8.8% saben taun lan rekor anyar ing angka FRONTUR.

Ing wulan Agustus, Inggris tetep jabatan minangka pasar utama kanggo turis sing ngunjungi Spanyol, kanthi 2,136,879 turis; Prancis nomer loro, ana 1,981,643 turis; lan Jerman nomer telu, turune 1,290,777 turis. Amerika Serikat (kanthi paningkatan 35.4%), Portugal (kanthi paningkatan 24.4%) lan Italia (kanthi paningkatan 15.5%), minangka pasar pemancar sing ngetokake tingkat pertumbuhan paling dhuwur.

Catalonia minangka wilayah sing dikunjungi paling akeh turis ing wulan Agustus, kanthi turis 2,411,942, paningkatan 7.5%. Banjur diikuti karo Kepulauan Balearic, kanthi 2,193,677 pengunjung, munggah 6.2%, lan Andalusia, kanthi 1,186,226 turis nuduhake kenaikan 5.6%. Saindhenging wulan Agustus, kenaikan paling dhuwur kacathet dening Wilayah Madrid, nganti 19.1%, lan Kapuloan Canary, nganti 12.4%.

Kerajaan Inggris njaga jabatan kasebut minangka pasar pemancar paling dhuwur ing wulan Agustus, kanthi 2,136,879 turis nuduhake kenaikan 5.8%, lan kalebu 23.6% saka kabeh turis mlebu. Turis Inggris umume lelungan menyang Kepulauan Balearic lan, sing luwih sithik, Kapuloan Canary, Andalusia, Catalonia, Wilayah Valencia lan Wilayah Madrid. Inggris uga duwe posisi paling dhuwur ing angka kasebut ing periode Januari-Agustus, ing wektu kasebut 10,584,155 turis Inggris ngunjungi Spanyol, tambah 5.6%.

Ngarepake pasar pemancar nomer loro ing wulan iki, 1,981,643 turis Prancis ngunjungi Spanyol ing wulan Agustus, nyumbang 21.8% saka total, kanthi paningkatan 9.4%. Turis Prancis umume milih ngunjungi Catalonia, nanging sawetara sing akeh uga ngunjungi Wilayah Madrid, Negara Basque lan Castile Leon. Prancis nyumbang 16.8% kabeh turis mlebu antara Januari nganti Agustus, kanthi 7,633,543 turis, kanthi paningkatan 10.4%.

Akuntansi kanggo 14.2% saka total ing wulan Agustus, 1,290,777 turis Jerman ngunjungi Spanyol, kanthi paningkatan signifikan 11.8%. Kapuloan Balearic lan Kepulauan Canary minangka tujuan sing paling populer kanggo turis Jerman. 7,112,667 turis Jerman ngunjungi Spanyol ing antarane wulan Januari lan Agustus, paningkatan 7.5% lan cacahe 15.7% saka total ing periode kasebut.

Ing wulan Agustus, Catalonia minangka wilayah otonomi tujuan paling dhuwur kanthi turis 2,411,942, 26.6% saka total lan paningkatan 7.5%. Mayoritas turis sing ngunjungi Catalonia asale saka Prancis lan Italia. Antarane Januari lan Agustus, 11,693,055 turis ngunjungi Catalonia - cacahe 25.8% saka total lan paningkatan 6.1%.

Dene Valencia, sajrone periode Januari nganti Agustus, ana total 4,414,201 turis mlebu ngunjungi wilayah kasebut, kanthi paningkatan 5.1% lan 9.7% saka total kasebut. Ing wulan Agustus wae, 919,142 turis sing ngunjungi, cacahe 10.1% saka total lan mundhak 8.1%.

Pasar paling populer ing wilayah kasebut yaiku Jerman, Portugal, Prancis, Rusia lan Belgia. Nanging, pasar pemancar paling dhuwur, Inggris, nyatane nyuda penurunan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.