24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Maneka Warta

Delegasi UNWTO ing Brussels kanggo diskusi karo pimpinan UE

UNWTO
UNWTO
ditulis dening Harry S. Johnson

Sekretaris Umum ing Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis nggawa delegasi tingkat dhuwur menyang Brussels kanggo sawetara rapat sing ditujokake kanggo njaga pariwisata tetep dadi puncak agenda politik Lembaga Eropa.

Nalika UNWTO nuntun restart pariwisata global, Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili wis kerja bareng karo para pimpinan Eropa kanggo mesthekake sektor kasebut entuk dhukungan politik lan finansial sing dibutuhake kanggo nglindhungi mata pencaharian lan njaga bisnis. Sajrone kunjungan menyang Brussels, Pak Pololikashvili ndhesek para pimpinan institusi Eropa supaya ngowahi rencana ambisius supaya pulih dadi kenyataan kanthi koordinasi paket langkah-langkah tanggapan sing bakal ngidini pariwisata bali lan bisa ngasilake ekonomi Uni Eropa.

Ing wektu sing padha, pimpinan UNWTO negesake pentinge ndhukung lan nambah pariwisata domestik. Miturut Pak Pololikashvili, pariwisata domestik duweni potensi sing gedhe banget, kalebu kanggo pamulihan lan pembangunan komunitas pedesaan. Nanging, supaya potensial iki bisa diwujudake, pamrentah lan Lembaga Eropa kudu menehi arah sing luwih gedhe lan kepemimpinan sing luwih kuat.

Delegasi UNWTO ketemu karo Pak Margaritis Schinas, Wakil Presiden Komisi Eropa, Pak Thierry Breton, Komisioner Pasar Internal Eropa, Pak Virginijus Sinkevičius, Komisioner Lingkungan Eropa, Samudra lan Perikanan, karo kantor Pak David Sassoli , Presiden Parlemen Eropa lan wakil utama Dewan Eropa. Ing mburi rapat, dikonfirmasi manawa masalah nyuda watesan perjalanan bakal ana ing agenda ing rapat sabanjure Dewan Eropa, sing negesake pentinge lan ketepatan wektu intervensi UNWTO. 

Kepemimpinan level tinggi penting

Sekretaris Jenderal Pololikashvili ujar: "Pariwisata minangka pilar utama ekonomi Eropa, perusahaan utama lan sumber kesempatan kanggo jutaan wong ing saindenging bawana. Para pimpinan Institusi Eropa wis menehi komitmen kanggo ndhukung pariwisata ing wektu tantangan iki. Kepemimpinan level tinggi lan tingkat kerja sama sing durung pernah ana ing antarane Institusi, pamrentah lan bisnis bakal dibutuhake kanggo nerjemahake maksud sing apik dadi tumindak sing kuat lan mbantu pariwisata ngasilake bawana saka krisis. ”

Sekretaris Jenderal Pololikashvili ngaturake selamat kanggo para pimpinan Eropa amarga wis melu mbukak wates negara-negara anggota Uni Eropa sadurunge pungkasan musim panas. Iki nggawe sawetara dorongan sing dibutuhake banget kanggo lelungan lan turisme lan ningkatake kenaikan turis internasional ing pirang-pirang pasar Eropa.

Koordinasi mung cara kanggo miwiti maneh pariwisata

UNWTO njaluk pamrentah supaya aja tumindak sepihak lan nutup wates amarga iki wis kabukten ora efektif kanggo ngontrol panyebaran virus. Penting banget yen fokus bisa diwatesi saka matesi perjalanan menyang perjalanan sing aman kanthi ngukur langkah kaya diakses, tes cepet nalika budhal. Langkah-langkah kasebut bakal nglindhungi kesehatan para plancong uga para turisme lan para tur sing gegandhengan karo plancongan, sekaligus nambah kapercayan lan nambah kapercayan.

Pariwisata nyumbang 10% saka total PDB kanggo Uni Eropa lan ndhukung luwih saka 2.4 yuta bisnis. Sektor kasebut wis ana ing trek sing mudhun antara 60% nganti 90% ing pesenan dibandhingake karo periode sing padha ing taun-taun sadurunge. Kira-kira rugi penghasilan taun iki kanggo hotel lan restoran, operator tur, rel jarak jauh lan pelayaran lan maskapai yaiku saka 85% nganti 90%. Minangka akibat saka pandemi iki, 6 yuta wong bisa uga kelangan kerja.

Kunjungan iki menyang Brussels diwiwiti saka Konvensi Pariwisata Eropa, sajrone Pak Pololikashvili negesake pentinge dhukungan lan promosi investasi ijo ing pariwisata supaya bisa terus pulih saka krisis saiki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.