Pariwisata kudu dadi bagean saka rencana pemulihan lan ketahanan nasional

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Pariwisata kudu dadi bagean saka rencana pemulihan lan ketahanan nasional

Yen ora ana ing rencana kasebut, anggaran kasebut ora ana ing anggaran: aliansi Manifesto Pariwisata Eropa, swarane sektor pariwisata lan pariwisata Eropa, negesake Negara-negara Anggota Uni Eropa supaya pariwisata minangka elemen strategis ing rencana pamulihan nasional supaya nggunakake potensial sektor kasebut kanggo ngasilake lapangan kerja lan tuwuh, lan bisa ngasilake mupangat saka transisi ijo lan digital.

Miturut Komisi Eropah'Komunikasi' Wayahe Eropa: Ndandani lan Siapke kanggo Generasi Sabanjure [1], lelungan lan pariwisata minangka salah sawijining ekosistem sing paling kena pengaruh COVID-19 lan mbutuhake investasi € 161 milyar [2] kanggo bali menyang sadurunge -Tingkatan krisis. Facility Recovery and Resilience anyar [3], sing diusulake Komisi kanggo mbantu Uni Eropa mbangun maneh sawise pandemi, nawakake kesempatan sing durung pernah ana sadurunge kanggo ndhukung pariwisata lan mesthekake manawa sektor kasebut bisa mbantu transisi digital lan ijo, lan kanthi mangkono nguatake ekonomi lan sosial. ketahanan.

Tujuan Pemulihan lan Kemudahan Ketahanan yaiku nyedhiyakake dhukungan finansial kanthi gedhe kanggo reformasi lan investasi sing ditindakake dening Negara Anggota, kanggo nyuda pengaruh ekonomi lan sosial saka pandemi virus corona, saengga ekonomi Uni Eropa luwih lestari lan tahan lama. Kanggo entuk bathi saka kesempatan pendanaan sing durung pernah ana iki, Negara-negara Anggota kudu ngirim menyang Komisi wiwit tanggal 15 Oktober 2020 (nganti April 2021) rancangan rencana pemulihan lan ketahanan sing nggambarake agenda investasi nasional lan reformasi sejalan karo tujuan strategis kembar: digitalisasi lan keberlanjutan .

Pariwisata kudu dilebokake kanthi kuat ing rencana pemulihan lan ketahanan. Sauntara sektor kasebut butuh dhukungan terus kanggo urip lan mbantu nyurung pemulihan. Pariwisata didominasi mikro / UKM, sawijining komposisi sing nduwe bedane lan daya tarik ing Eropa dadi tujuan. Usaha cilik mesthi ngasilake lapangan kerja kanthi ekonomi luwih cepet tinimbang perusahaan sing luwih gedhe: akses menyang pendanaan jangka pendek tegese nggawe pegawe jangka panjang. Sektor kasebut nyumbang 9.5% PDB UE, nyedhiyakake lapangan kerja kanggo 22.6 yuta wong [4] lan duwe pengaruh langsung marang transportasi, ritel, industri agri-panganan, lan ekonomi sing luwih akeh. Miturut UNWTO [5], Eropa nyuda penurunan turis 66% ing paruh pertama taun 2020 lan perkiraan WTTC [6] manawa wilayah kasebut duwe risiko kelangan 29.5 yuta lapangan kerja lan pariwisata (80% ing taun 2019) lan ilang 1,442 milyar EUR ing PDB lelungan lan pariwisata (80% taun 2019) amarga COVID-19.

Ekonomi Eropa lan kesejahteraan sosial jelas ana ing bebaya yen kita ora nindakake tindakan mendesak kanggo mbangun lan mbiayai pemulihan sektor pariwisata lan pariwisata: Nilai 1 EUR sing digawe dening turisme ngasilake tambahan 56 sen saka nilai tambah sing ora langsung ditrapake industri liyane [7]. Investasi ing pariwisata bakal menehi mupangat jangka panjang kanggo komunitas, pengunjung lan bisnis ing saindenging Eropa.

Kanthi dhukungan sing cocog, pariwisata bisa dadi salah sawijining mesin sing paling efektif kanggo nyedhiyakake pembangunan berkelanjutan: ndhukung lapangan kerja ing kabeh wilayah lan demografi, nyumbang kanggo kesejahteraan, lan ngasilake penghasilan sing dibutuhake kanggo njaga identitas, budaya lan warisan masarakat. Iki uga minangka salah sawijining ekspor paling apik.

Pariwisata transversal lan ranté regane dawa kena ing pirang-pirang sub-sektor. Ekosistem plancongan lan pariwisata sing sehat bisa mbantu nggayuh papat tujuan umum babagan Fasilitas Pemulihan lan Ketahanan: ningkatake kohesi ekonomi, sosial lan teritorial Uni Eropa, nguatake ketahanan Uni, nyuda pengaruh krisis lan ndhukung transisi ijo lan digital.

Mula penting banget yen pengaruh marang ekosistem lelungan lan pariwisata minangka kritéria evaluasi kanggo kabeh komponen utama rencana Pemulihan lan Ketahanan. Efek multiplier investasi cerdas sing uga nguntungake pariwisata signifikan banget. Aliansi Manifesto Pariwisata Eropa siap nulungi Negara-negara Anggota kanggo nyusun rencana Pemulihan kanggo mesthekake yen reformasi lan investasi sing diusulake nggawe lingkungan sing nyenengake, supaya pariwisata bisa berkembang kanthi cara sing tetep lan tahan lama, lan terus nggawe lapangan kerja, nuwuhake kohesi lan bangunan. dalan menyang pemulihan sing berkelanjutan saka pengaruh sosial lan ekonomi saka pandemi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email