Kabar Kawat

$100M kanggo Ngembangake Perawatan Antibodi Penyakit Otoimun Parah lan Langka

ditulis dening editor

Dianthus Therapeutics dina iki ngumumake ngrampungake pendanaan Seri A $ 100 yuta sing dipimpin dening 5AM Ventures, Avidity Partners, lan Fidelity Management & Research Company, kanthi partisipasi saka investor tambahan kalebu Wedbush Healthcare Partners lan investor pendiri Fairmount, Tellus BioVentures, lan Venrock Healthcare Capital Partners. . Pembiayaan kasebut bakal digunakake kanggo nggedhekake pimpinan lan tim ilmiah, maju program utama perusahaan, DNTH103, menyang klinik ing taun iki, lan kanggo nyepetake program pipa penemuan tambahan kanggo wong sing nandhang penyakit otoimun sing abot lan langka. DNTH103 minangka antibodi monoklonal generasi sabanjure sing kuat lan selektif ngarahake wangun aktif pelengkap C1s, sing bisa nyebabake volume dosis sing luwih murah lan administrasi subkutan sing kurang kerep sing ditambahake kanthi teknologi ekstensi setengah umur. 

Dianthus uga ngumumake janjian Marino Garcia minangka Presiden lan Chief Executive Officer, gabung ing November 2021, lan Simrat Randhawa, MD, MBA, minangka Chief Medical Officer. Pak Garcia, dealmaker lan ahli strategi veteran, nggawa pengalaman industri luwih saka 25 taun ing pangembangan bisnis lan peran kepemimpinan operasional ing perusahaan bioteknologi lan farmasi paling dhuwur, paling anyar minangka Wakil Presiden Senior, Pengembangan Perusahaan lan Bisnis ing Zealand Pharma. Dr. Randhawa nggawa luwih saka 20 taun praktik klinis lan pengalaman industri farmasi menyang Dianthus, kalebu peran kepemimpinan senior sing fokus ing ruang penyakit otoimun lan langka. Dheweke paling anyar njabat minangka Wakil Presiden Senior Urusan Klinis lan Kedokteran ing Aurinia Pharmaceuticals.

"Kita setya ningkatake urip wong sing nandhang penyakit otoimun sing abot lan langka lan yakin yen antibodi selektif kita duweni potensi dadi terapi paling apik ing kelas," ujare Marino Garcia, Presiden lan Chief Executive Officer, Dianthus Therapeutics. "Kita duwe hak istimewa kanggo duwe sindikat kuat investor bioteknologi sing unggul, anggota Dewan sing berpengalaman, lan pimpinan lan ilmuwan sing wis tuntas nalika kita maju calon utama menyang klinik ing pungkasan taun iki, luwih ngembangake pipa penemuan kita, lan nggedhekake tim kita ing wulan sing bakal teka. . Dianthus dipanggonke dadi perusahaan pelengkap generasi sabanjure sing dipandu kanthi pemahaman sing jero babagan kabutuhan pasien.

Dianthus nggunakake daya selektivitas ing jalur pelengkap kanggo nggawe antibodi monoklonal sing kuat kanthi potensial kanggo ngatasi watesan terapi pelengkap saiki. Ora kaya terapi antibodi saiki sing ngiket protein komplemen sing ora aktif lan aktif, DNTH103 kanthi selektif target mung bentuk aktif saka protein komplementer C1s, mbisakake volume dosis sing luwih murah lan administrasi sing kurang kerep. Teknologi ekstensi setengah umur uga nyuda frekuensi dosis. Kanthi atribut sing dibedakake lan inhibisi potensial C1s, DNTH103 dirancang kanggo ngredhakaké beban volume dhuwur, administrasi sing kerep karo infus IV utawa ora trep, dosis subkutan sing kerep. Nyepetake pangembangan terapi subkutan sing luwih trep bisa dadi transformatif kanggo nggedhekake populasi pasien potensial sing bisa entuk manfaat saka terapi pelengkap, nalika nyuda rasa ora nyaman lan gangguan sing ana ing urip pasien saiki - pungkasane ngidini luwih akeh pasien bisa urip luwih sehat kanthi lengkap. potensial. 

"Kita bangga ndhukung Dianthus Therapeutics kanggo ngembangake panemuan lan pangembangan terapi pelengkap antibodi generasi sabanjure, kuat, lan beda banget," ujare Paula Soteropoulos, Direktur Dewan Dianthus lan Penasihat Strategis kanggo 5AM Ventures. "Kanthi pimpinan Presiden lan CEO sing mentas diangkat Marino Garcia, lan tim bakat eksekutif bioteknologi berpengalaman lan pengusaha sing nduwe rekor sukses sing akeh, kita ngarepake ndeleng Dianthus nggawa terapi novel kanggo pasien sing nandhang lara abot lan langka. penyakit otoimun."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar