Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Industri Rapat rapat News Mbangun maneh Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Davos dadi Bürgenstock: Gaya Forum Ekonomi Dunia

Davos dadi Bürgenstock: Gaya Forum Ekonomi Dunia
Forum Ekonomi Dunia tumuju ing Bürgenstock

Ana kaget banget kanggo kabeh wong ing Davos - Forum Ekonomi Dunia (WEF). Ya, WEF 2021 bakal dianakake ing Bürgenstock, 500 meter ing sadhuwure Lake Lucerne ing Swiss. Hotel hotel kasebut dilaporake kanthi surat acara global sing bakal teka.

Udakara 2 minggu kepungkur, diumumake yen Forum Ekonomi Dunia, sing biasane ditindakake ing Davos ing wulan Januari (suwene 50 taun), bakal ngganti lokasine lan wektu taun ngarep. Saliyane Bürgenstock, Ticino Swiss uga dibahas minangka papan alternatif.

Minggu kepungkur, penyelenggara Forum Ekonomi Dunia ngumumake yen Rapat Tahunan Internasional 2021 bakal dianakake ing Bürgenstock wiwit tanggal 18-21 Mei 2021  

Draft otomatis

Ing pratelan sing ngumumake pamindhahan sing direncanakake menyang Danau Lucerne, Forum WEF ngakoni manawa durung mesthi ana COVID-19 bakal cukup kanggo ngrampungake diskusi sing direncanakake ing "Reset Gedhe."

Pratelan sing diwaca:

"Rapat kasebut bakal ditindakake anggere kabeh kahanan wis rampung kanggo njamin kesehatan lan kaslametan para peserta lan komunitas host."

Forum kasebut isih ngrencanakake nganakake "Dialog Davos" mung digital ing wulan Januari, ing pimpinan global kanthi virtual bakal "nuduhake pandangane babagan negara ing taun 2021." Ditambahake, dina Rebo, ngarep-arep bisa bali menyang pagunungan Swiss kanggo rapat tahunan 2022.

Angkatan Udara Swiss tanggung jawab kanggo ngawasi lan ngamanake ruang udara, sing dilengkapi helikopter Super Puma, jet F / A-18, stasiun radar seluler, lan kamera inframerah. "Obat mbengung" uga digunakake. Kanggo ngukur keamanan, tentara Swiss lan Departemen Kepolisian Swiss nggunakake kader meh 10,000 prajurit lan perwira polisi.

Draft otomatis

Kanthi biaya pengawasan ruang angkasa lan layanan perlindungan udakara saben dina suwene 10 dina suwene nganti 32 yuta franc Swiss, ditambah biaya keamanan tambahan 9 yuta franc Swiss, biaya keamanan WEF bebarengan diwenehake dening Konfederasi, kanton , kotamadya, lan WEF.

Nanging Davos bakal ngasilake jutaan mayuta-yuta kanthi historis sing dijadwalake dening WEF babagan pengaruhe ing ekonomi lokal. Miturut panaliten Universitas St. Gallen, WEF ngasilake penjualan 94 yuta franc Swiss ing Swiss ing 2017. 

Ing rapat tahunan 2018, luwih saka 3,000 peserta saka meh 110 negara melu ing 400 sesi. Partisipasi kalebu luwih saka 340 tokoh publik, kalebu luwih saka 70 kepala Negara lan Pamrentah bebarengan karo 45 CEO perusahaan lan organisasi internasional, 230 perwakilan media, lan meh 40 pimpinan budaya.

Kanggo Lucerne lan kabeh wilayah Swiss Tengah, WEF 2021 bisa ngasilake pariwisata kanthi nyata amarga pirang-pirang tamu tamu asing sing sewengi mudhun 69 persen ing taun 2020. Amarga watesan perjalanan utamane, tamu saka luar negeri ora mung ngindhari. saka Swiss nanging umume metu saka Eropa kabeh.

Sejatine ora ana maneh wong sing plancong menyang Swiss saka AS, China, lan negara-negara Asia liyane, sing tegese penurunan tamu saka negara kasebut meh 90 persen.

Iki kontras banget karo taun rekor 2019 nalika turis Amerika dominasi 45 persen kabeh wong sing tekan jaban rangkah.  

Nanging, Lucerne duwe Pusat Kongres sing luar biasa ing jejer stasiun sepur Lucerne. Pusat Budaya lan Konvensi Lucerne (KKL) sing ana ing ngarepe Lake Lucerne minangka papan sing sampurna lan nyedhiyakake papan kanggo format "jaga jarak" anyar kanggo konferensi.    

Lucerne uga nawakake sambungan kereta langsung sing luwih cekak menyang bandara Zurich lan mung kari sakjam.

Draft otomatis

"Rapat tahunan WEF ing Bürgenberg minangka ksatria kanggo Resor Bürgenstock, kanton Nidwalden, kutha Lucerne, lan wilayah Danau Lucerne minangka konferensi khusus lan tujuan rapat. Iki fokus ing pariwisata lan wilayah ekonomi sing berkembang lan inovatif. Kita pengin matur nuwun marang kabeh pejabat resmi sing bisa nggawe konferensi iki reputasi internasional paling dhuwur kanthi kahanan keamanan sing dhuwur, "ujare Robert P. Herr, General Manager Resor Bürgenstock, sawise ngumumake tanggal WEF kanggo taun ngarep.

Resor Bürgenstock duweke Katara Hospitality, Qatar Holding LLC, sing didegake dening Otoritas Investasi Qatar (QIA).

Ikon resor Swiss sing misuwur ing Bürgenstock sing didegake ing taun 1873, nalika Audrey Hepburn lan Sophia Loren nikah, wis dibentuk maneh udakara US $ 700 yuta (bisa uga luwih). 

Draft otomatis
Kapel ing ngendi Audrey Hepburn omah-omah karo Mel ferrer

Resor ing Bürgenberg pancen tanpa mobil lan ana 30 bangunan. Iki kalebu 4 hotel wiwit standar nganti 3-5 bintang sing unggul lan nawakake total 383 kamar lan suite, lan mesthine kanthi pusat konferensi.

Kanthi prospek sing ati-ati lan optimis marang 500 delegasi sing bakal melu acara 2021, WEF wis mikir "ngreset" 1,500 delegasi.      

Lan, mesthine, Davos bakal bali ing Davos ing taun 2022. Nanging sapa ngerti?

WEF didegaké ing taun 1971 dening Klaus Schwab, profesor bisnis ing Universitas Jenewa.

Pisanan dijenengi Forum Manajemen Eropa, jeneng kasebut diganti dadi Forum Ekonomi Dunia ing taun 1987 lan ngupayakake nggedhekake wawasane kanggo nyakup platform kanggo ngrampungake konflik internasional. WEF ngrayakake ulang taune sing kaping 50 taun iki - nggawe akeh konflik ora bisa dirampungake.

Materi hak cipta iki, kalebu foto © Elisabeth Lang (kajaba ora kasebut), bisa uga ora digunakake tanpa idin tinulis saka panulis lan saka eTN.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Elisabeth Lang - khusus kanggo eTN