News

Indeks Kinerja Restoran AS mudhun

0a11a_1276
0a11a_1276
ditulis dening editor

WASHINGTON, DC – As a result of softer customer traffic levels and a somewhat dampened outlook among restaurant operators, the National Restaurant Association’s Restaurant Performance Index (RPI) regi

Print Friendly, PDF & Email

WASHINGTON, DC - Minangka asil saka lalu lintas pelanggan sing luwih alus lan pandangan sing rada surem ing antarane operator restoran, Indeks Kinerja Restoran (RPI) Asosiasi Restoran Nasional nyathet penurunan moderat ing wulan September. RPI - indeks gabungan saben wulan sing nglacak kesehatan lan prospek industri restoran AS - jumeneng 101.0 ing wulan September, mudhun 0.9 persen saka level Agustus. Sanajan penurunan, RPI tetep ing ndhuwur 100 kanggo wulan kaping 19 berturut-turut, sing nuduhake ekspansi indeks indeks utama industri.

"Kurangé populasi RPI ing wulan September amargi sebagian besar prospek surem ing operator restoran kanggo kondisi bisnis ing wulan ngarep," ujare Hudson Riehle, Wakil Presiden Senior Riset lan Pengetahuan Grup kanggo Asosiasi Restoran Nasional. "Operator restoran tetep ora kesengsem babagan arah ekonomi, kanthi biaya panganan sing saya dhuwur isih ana ing ndhuwur daftar tantangane."

RPI dibangun saengga kesehatan industri restoran diukur gegayutan karo level stabil negara 100. Nilai indeks ing ndhuwur 100 nuduhake yen indikator indhustri utama ana sajrone periode ekspansi, dene nilai indeks ing ngisor 100 nuduhake periode kontraksi kanggo indikator industri utama. Indeks kalebu rong komponen - Indeks Situasi Saiki lan Indeks Ekspektasi.

Indeks Situasi Saiki, sing ngukur tren saiki ing papat indikator industri (penjualan ing toko sing padha, lalu lintas, pangeluaran tenaga kerja lan modal), ana ing 101.0 ing wulan September - mudhun 0.8 persen saka Agustus. Sanajan penurunan, Indeks Situasi Saiki tetep ana ing ndhuwur 100 kanggo wulan kaping pitu, sing nuduhake ekspansi indikator kahanan saiki.

Mayoritas operator restoran nglaporake penjualan ing toko sing padha luwih dhuwur ing wulan kaping pitu. Enom puluh telu persen operator restoran nglaporake bathi penjualan toko sing padha antarane September 2013 nganti September 2014, intine ora owah saka 62 persen sing nglaporake penjualan sing luwih dhuwur ing wulan Agustus. Sauntara, mung 23 persen operator sing nglaporake penurunan penjualan ing toko sing padha ing wulan September, rada munggah saka 21 persen ing wulan Agustus.

In contrast, restaurant operators reported somewhat softer customer traffic results in September. Forty percent of restaurant operators reported an increase in customer traffic between September 2013 and September 2014, while 33 percent reported lower customer traffic. In August, 45 percent reported higher customer traffic, while 31 percent reported a decline.

Kanthi asil adol lan lalu lintas beda-beda ing wulan September, operator restoran nglaporake kegiatan belanja modal sing rada kurang. Opat puluh sanga persen operator ujar manawa dheweke nggunakake pengeluaran modal kanggo peralatan, ekspansi, utawa ndandani maneh sajrone telung wulan kepungkur, mudhun saka 59 persen sing nglaporake uga ing wulan kepungkur.

The Expectations Index, which measures restaurant operators’ six-month outlook for four industry indicators (same-store sales, employees, capital expenditures and business conditions), stood at 100.9 in September – down 1.1 percent from August and the lowest level in 11 months. Despite the decline, September represented the 23rd consecutive month in which the Expectations Index stood above 100, which indicates restaurant operators remain generally optimistic about business conditions in the months ahead.

Restaurant operators remain generally positive about sales gains in the coming months. Forty percent of restaurant operators expect to have higher sales in six months (compared to the same period in the previous year), down slightly from 45 percent who reported similarly last month. Meanwhile, eight percent of restaurant operators expect their sales volume in six months to be lower than it was during the same period in the previous year, up from five percent last month.

Nalika operator restoran relatif optimis babagan tuwuhing penjualan, pandangan ekonomi isih beda-beda. Puluh persen operator restoran ujar manawa ngarepake kahanan ekonomi bakal luwih apik sajrone nem wulan, dene 19 persen ngarepake ekonomi bakal saya parah. Sisa 61 persen isih ngira kahanan ekonomi sajrone nem wulan bakal padha kaya saiki.

Kanggo wulan kaping 13 berturut-turut, mayoritas operator restoran ujar manawa dheweke bakal ngrancang pengeluaran modal ing wulan ngarep. Lima puluh telu persen operator restoran duwe rencana nggawe pengeluaran modal kanggo peralatan, ekspansi utawa renovasi maneh sajrone nem wulan sabanjure, mudhun saka 59 persen sing nglaporake uga ing wulan kepungkur.

RPI adhedhasar tanggapan Survei Pelacak Industri Restoran Nasional Asosiasi Restoran, sing diluncurake saben wulan ing antarane operator restoran ing saindenging negara kanthi macem-macem indikator kalebu sales, lalu lintas, tenaga kerja lan pengeluaran modal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.