24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Sir Mancham ing pirang-pirang misi Eropa

mancham_1
mancham_1
ditulis dening editor

Kantor mantan Presiden Seychelles James R. Mancham ngumumake manawa Sir James bakal ninggalake Seychelles menyang Eropa kanggo misi kaping trans-Eropa.

Print Friendly, PDF & Email

Kantor mantan Presiden Seychelles James R. Mancham ngumumake manawa Sir James bakal ninggalake Seychelles menyang Eropa kanggo misi kaping trans-Eropa.

Ing London, Presiden pendiri bakal dadi tamu majalah misuwur "The Economist" sing nganakake KTT Banyu Dunia.

Miturut panitia, jagad iki tangi babagan akibat mbebayani saka krisis banyu sing bakal teka. Panjaluk mundhak kanthi cepet amarga industrialisasi, tuwuhing populasi, perubahan iklim, lan kebutuhan panganan ing planet iki, nanging alam wis nemtokake manawa pasokan tetep diatasi. Kanthi tetanèn, omah, pabrik, lan kantor ngonsumsi banyu kanthi jumlah sing luwih akeh, Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa Ban Ki-moon wis ngelingake yen ing taun 2030 meh setengah populasi donya bisa ngalami kekurangan banyu, kanthi panjaluk sing ngluwihi 40%.

Para pamiarsa bakal nyakup pemikir utama babagan kabijakan banyu, irigasi manajemen, teknologi, pangembangan ekonomi, sanitasi lan higienis, lan risiko banyu.

Antarane wong-wong sing bakal pidato ing puncak kasebut, sing bakal dianakake ing The Crystal ing London, yaiku Jian Eliasson, Wakil Sekretaris Jenderal PBB; Vivian Balakrishnan, Menteri Lingkungan lan Sumber Daya Air Singapura; Alan Clarke, Chief Executive Officer, SABMiller; Herbert Oberhansli, Wakil Presiden, Ekonomi lan Hubungan Internasional, Nestle; Brian Arbogast, Direktur Program Banyu, Sanitasi lan Kebersihan, Yayasan Bill lan Melinda Gates; lan Barbara Frost, Chief Executive Officer, Water Aid.

"Kita ing Seychelles ngerti kanthi nyata babagan tandha pitakon babagan ngrampungake masalah banyu, utamane sajrone mangsa garing. Amarga banyu duwe peran penting ing kabeh segmen alam, masyarakat, lan ekonomi, akses menyang banyu bakal tetep dadi masalah dhasar ing taun-taun mbesuk. Aku bangga bisa diundang melu rapat bersejarah iki, ”ujare Pak Mancham.

Saka London, mantan Presiden kasebut bakal menyang Berlin kanggo melu konferensi tahunan diplomasi budaya 2014 sing dianakake taun iki kanthi tema "A World without Walls" lan sub judul "Kesempatan kanggo Pembangunan Perdamaian ing wektu rasa ora aman global.

Sir James kalebu salah sawijine wong sing diajak ngaturake intine ing pertemuan puncak kasebut.

Saka Berlin, Sir James bakal mangkat menyang Rotterdam ing Walanda dadi salah sawijine tamu kehormatan sing nekani acara ngluncurake memoir Hakim CG Weeramantry, mantan Wakil Presiden Pengadilan Internasional sing bakal ditindakake ing aula sing adiluhung Istana Kehakiman Pengadilan Internasional ing Den Haag.

Sawise kunjungan iki, mantan Presiden kasebut bakal lunga menyang Belgrade, Serbia, kanggo diskusi karo Sekretaris Jenderal ECPD (Dewan Eropa kanggo Pembangunan Damai) kanggo ngrampungake rencana ngluncurake edisi Serbia saka bukune sing anyar, "SEYCHELLES: The saga saka negara cilik sing navigasi liwat arus lintas jagad gedhe. "

"Sawetara bagean saka buku kasebut kudu luwih negesake apa sing kedadeyan utawa sing kedadeyan ing Balkan saiki," ujare Pak Mancham.

Pungkasane Sir James bakal pindhah menyang Florence, Italia, kanggo melu dialog kabijakan sing diatur dening Le Club de Madrid kanthi asosiasi karo Pusat Keadilan lan Hak Asasi Manusia Robert F. Kennedy. Konferensi kasebut bakal nggampangake diskusi babagan negara lan masa depan demokrasi sing bakal dadi tulang punggung kanggo proyek sing judhule "Demokrasi Generasi Sabanjure" sing ditindakake Le Club de Madrid.

Le Club de Madrid minangka asosiasi sing anggotane kalebu 92 pimpinan, mantan kepala negara, lan perdana menteri ing saindenging jagad sing teka ing jabatan liwat pemilihan demokratis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.