Airlines aviation News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Uganda Airlines Nggawe A330neo Anyar Anyar

Uganda Airlines Nggawe A330neo Anyar Anyar
Maskapai Penerbangan Uganda
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Uganda ndelok luwih dhisik saka loro kasebut Maskapai Penerbangan Uganda Pesawat A330neo - A330-800 - digulung metu saka pekarangan sawise merek nganggo warna nasional. Iki dikirim ing kaca facebook AirbusNeo330 sing nyebabake tanggapan euforia ing media sosial.

Tweet ing kaca maskapai resmi Uganda nyatakake, "Ora suwe Jenderal Wamala (Menteri Pekerjaan lan Transportasi Uganda) bakal nggawa tim menyang Prancis kanggo menehi bendera menyang omah manuk kasebut." 

Sadurunge mati lan nutup Bandara Internasional Entebbe amarga pandemi COVID-19, maskapai kasebut mabur menyang Nairobi, Mombasa, Dar es Salam, lan Mogadishu lan wis ngrancang bandara Harare, Kigali, Zanzibar, lan Kilimanjaro minangka bagean saka regional tujuan.

Uganda Airlines ngrencanakake nggunakake A330-800 kanggo mbangun jaringan jarak menengah lan jarak tempuh karo pesawat sing nawakake teknologi canggih bebarengan karo operasi sing luwih efisien. Iki bakal nambah armada sing ana papat model kabin Atmosfer Bombardier CRJ 900 sing dipesen sadurunge diluncurake maskapai kasebut ing wulan April 2019. 

Cornwell Muleya, Pimpinan CEO Uganda Airlines, ujar manawa ngarep-arep bakal nampa pesawat jembar kasebut ing wulan Desember, sawetara wektu tundha saka rencana awal Oktober 2020 - mula nuwuhake penerbangan internasional menyang taun ngarep. Muleya ujar, "Kita target supaya bisa nampa pesawat kasebut ing kuartal pungkasan taun, paling ora ing wulan Desember, saengga wiwitane Taun Anyar, kita bisa miwiti operasi."

Ana durung mesthi manawa pesenan kasebut bakal dikonfirmasi amarga pandemi COVID-9 nyebabake lelungan internasional mandheg.

Nanging, Maleya ing sawijining konferensi pers sadurunge prayaan ulang taun setaun ujar manawa maskapai kasebut bakal nerusake rencana kanggo menehi tandha ing bawana Afrika lan liya-liyane.

"Rencana kita isih aktif lan mesthine [kanthi] komitmen ing wiwitan - kajaba nggawe jaringan regional sing wis digawe sangang, kita isih kudu sawetara maneh kanggo mbukak wolulas utawa rong puluh sing dibutuhake Afrika Kita ujar manawa bakal ngluwihi jaringan menyang tujuan antar benua; kita arep menyang London, arep menyang Dubai, arep lunga menyang Guangzhou nganggo pesawat A330. Minangka wiwitan, kita uga pengin nyambung menyang Afrika Kulon lan Afrika Kidul sing dibutuhake kapasitas kasebut. ”

Dilengkapi karo Airspace dening kabin Airbus anyar, A330neo bakal nggawa macem-macem mupangat kanggo Uganda Airlines lan para pelanggan, nawakake efisiensi sing ora ana tandhingane digabung karo kabin sing paling modern.

A330neo didhukung dening mesin Trent 7000 generasi paling anyar Rolls-Royce lan nduwe sayap anyar kanthi rentang tambah lan Sharklets sing diilhami A350 XWB. Kabin kasebut nyedhiyakake kenyamanan fasilitas Airspace anyar kalebu hiburan modern inflight penumpang lan sistem konektivitas Wi-Fi, antara liya.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda