Warta Breaking Brasil Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Gubernur Sao Paulo: Vaksinasi COVID-19 bakal diwajibake kanggo kabeh warga

Pilih basa sampeyan
Gubernur Sao Paulo: Vaksinasi COVID-19 bakal diwajibake kanggo kabeh warga
Gubernur Sao Paulo Joao Doria
ditulis dening Harry S. Johnson

Gubernur Sao Paulo Joao Doria ngumumake manawa vaksinasi kasebut kanggo viruscorona bakal diwajibake kanggo kabeh warga negara kasebut.

Kepala negara sing paling padhet ing Brasil ujar marang wartawan manawa imunisasi bakal diwiwiti yen vaksin kasebut diwenehake dening Badan Pengawasan Kesehatan Nasional (ANVISA).

"Ing Sao Paulo, iku wajib banget, kajaba sing duwe cathetan medis lan sertifikat sing nyatakake yen ora bisa [njupuk vaksin]," ujare Doria, nerangake manawa negara kasebut bakal nggunakake peraturan sing dibutuhake kanggo langkah kasebut.

Media lokal nglaporake manawa pamrentah Sao Paulo ngarepake vaksin CoronaVac Tiongkok disetujoni dening regulator supaya bisa miwiti vaksinasi staf medis ing wulan Desember. Sidhang kasebut diarepake bakal rampung akhir minggu iki, kanthi asile wis siyap.

Pratelan gubernur kasebut kanthi cepet nyebabake persidangan karo presiden Brasil.

Katon nanggepi komentar Doria, Presiden Jair Bolsonaro nulis ing media sosial yen Menteri Kesehatan bakal menehi vaksinasi "tanpa diwajibake." Dheweke nyebutake rong undang-undang sing ujar manawa dadi tugas pamrentah federal kanggo nemtokake manawa bakal nindakake vaksin wajib.

Bolsonaro, sing pulih saka Covid-19 ing wulan Juli, sadurunge ujar manawa "Ora ana sing bisa meksa sapa wae supaya entuk vaksin." Kritikus wis nuduh dheweke amarga nyuda tingkat pandemi kasebut, kanthi Doria ngelingake presiden "Politik" vaksin kasebut

Brasil duwe luwih saka 5.2 yuta infeksi Covid-19 wiwit wiwitan wabah kasebut, miturut Universitas Johns Hopkins. Luwih saka 153,200 wong tiwas ing Brasil, sing dadi korban pati nomer loro nomer loro saka virus corona, sawise AS.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.