UNICEF nyedhiyakake luwih saka setengah milyar jarum suntik kanggo vaksin COVID-19 ing pungkasan taun

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
UNICEF nyedhiyakake luwih saka setengah milyar jarum suntik vaksin COVID-19 ing pungkasan taun

Sanalika vaksin dilisensi kanggo digunakake, jagad iki mbutuhake jarum suntik kaya dosis vaksin UNICEF ing dina Senin.

Kanggo miwiti persiapan, ing taun iki, UNICEF bakal nyimpen 520 yuta jarum suntik ing gudang, minangka bagean saka rencana sing luwih gedhe supaya siap siyap milyar jarum suntik kanggo digunakake nganti taun 2021, kanggo njamin pasokan awal lan mbantu supaya jarum suntik teka sadurunge vaksin disebar.

Sajrone 2021, kanthi asumsi wis cukup dosis vaksin COVID-19, UNICEF ngarepake ngirim udakara milyaran jarum suntik kanggo ndhukung upaya vaksinasi COVID-19 ing ndhuwur 620 yuta jarum suntik sing bakal dituku agensi kasebut kanggo program vaksinasi liyane, nglawan penyakit liyane kayata campak, typhoid lan liya-liyane.

Usaha bersejarah

"Vaksinasi dunya nglawan COVID-19 bakal dadi salah sawijining kegiatan massa paling gedhe ing sejarah manungsa, lan kita kudu cepet-cepet obah amarga vaksin bisa diproduksi," ujare Henrietta Fore, Direktur Eksekutif UNICEF.

"Supaya bisa obah cepet mengko, saiki kudu bergerak cepet. Ing pungkasan taun, kita bakal duwe luwih saka setengah milyar jarum suntik sadurunge wis dipanggonke supaya bisa digunakake kanthi cepet lan biaya kanthi efektif. Cukup jarum suntik kanggo ngubengi jagad kasebut kaping setengah. ”

Selaras karo kolaborasi sing wis suwe ing antarane loro mitra kasebut, aliansi vaksin global Gavi, bakal mbayar biaya UNICEF kanggo biaya jarum suntik lan kothak safety, sing banjur bakal digunakake kanggo fasilitas Akses Global Vaksin COVID-19 (Facility COVAX) lan liyane Program imunisasi sing dibiayai Gavi, yen dibutuhake

'Kotak safety' kanggo dibuwang

Kajaba jarum suntik, UNICEF uga tuku 5 yuta kothak safety supaya jarum suntik lan jarum bekas bisa dibuwang kanthi aman dening personel ing fasilitas kesehatan, nyuda risiko ciloko tabung jarum lan penyakit sing ditanggung getih.

Saben kothak aman nggawa 100 jarum suntik. Menawi mekaten, UNICEF ujar manawa "mbungkus jarum suntik" kanthi kothak safety supaya kothak safety cukup kasedhiya kanggo jarum suntik.

Peralatan injeksi kayata jarum suntik lan kothak safety duwe umur limang taun, ujare agensi kasebut. Wektu timbal kanggo peralatan kasebut uga dawa amarga barang kasebut akeh banget lan kudu diangkut nganggo pesawat laut. Vaksin, sing sensitif panas, biasane diangkut luwih cepet liwat udara.

Minangka koordinator pengadaan utama kanggo Gavi, UNICEF wis dadi pembeli vaksin tunggal paling gedhe ing saindenging jagad, ngasilake luwih saka 2 milyar dosis vaksin saben taun kanggo imunisasi rutin lan tanggap wabah atas jenenge meh 100 negara. Saben taun,

UNICEF nyedhiyakake vaksin kanggo meh setengah bocah ing donya lan tuku lan pasokan udakara 600-800 yuta jarum suntik kanggo program imunisasi rutin.

Tambah gedhe

Vaksin COVID-19 bisa uga treble utawa quadruple nomer kasebut, gumantung karo nomer sing pungkasane diprodhuksi lan dijamin dening UNICEF.

"Luwih saka rong dekade, Gavi wis ngewangi 822 yuta bocah liyane saka negara paling rentan ing donya supaya ngakses vaksin kritis lan nylametake nyawane", ujare Seth Berkley, CEO Gavi. "Iki ora bakal bisa dilakoni tanpa kemitraan karo UNICEF, lan kolaborasi sing padha iki sing penting kanggo kerja Gavi karo Facility COVAX."

Kanggo mesthekake manawa vaksin diangkut lan disimpen ing suhu sing pas, UNICEF, bebarengan karo Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), uga ngrancang peralatan lan kapasitas panyimpenan kadhemen sing ana - ing sektor swasta uga publik - lan nyiapake prelu pandhuan supaya negara nampa vaksin.

"Kita nindakake kabeh cara kanggo nyedhiyakake pasokan penting iki kanthi efisien, efektif lan ing suhu sing pas, kaya sing wis ditindakake kanthi apik ing saindenging jagad," ujare Mbak Fore.

Malah sadurunge pandemi COVID-19, kanthi dhukungan saka Gavi lan kerja sama karo WHO, UNICEF wis nganyari peralatan chain kadhemen sing ana ing fasilitas kesehatan ing negara-negara kasebut supaya vaksin tetep aman lan efektif sajrone lelungan.

Lemari es ningkatake layanan kesehatan

Wiwit 2017, luwih saka 40,000 lemari es rantai kadhemen, kalebu lemari es surya, wis dipasang ing kabeh fasilitas kesehatan, umume ing Afrika, ujare agensi kasebut.

Lan ing pirang-pirang negara, UNICEF promosi teknologi solar kanggo mbantu negara njaga rantai pasokan.

Ing Sudan Kidul, negara paling listrik ing saindenging jagad, sing suhu asring ngluwihi 40 derajat Celsius, luwih saka 700 fasilitas kesehatan wis dilengkapi UNICEF kanthi lemari es tenaga surya - udakara 50 persen kabeh fasilitas ing saindenging negara.

Print Friendly, PDF & Email