budaya Education News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Forum Face-to-Face Pertama ing antarane Teluk, Wanita Israel sing Paling Enak

Pilih basa sampeyan
Forum Face-to-Face Pertama ing antarane Teluk, Wanita Israel sing Paling Enak
Sekitar pendiri Dewan Bisnis UEA-Israel, Wakil Walikota Yerusalem Fleur Hassan-Nahoum (kanthi warna biru), anggota Forum Wanita Teluk-Israel, ing antarane yaiku Amina Al Shirawi, Daphné Richemond-Barak, Ghada Zakaria, Hanna Al Maskari, Latifa Al Gurg, Mei Albadi, Michelle Sarna lan Michal Divon, pisanan ketemu langsung ing hotel Dukes The Palm ing Dubai. (Duweni Fleur Hassan-Nahoum)
ditulis dening Saluran Media

Forum Wanita Teluk-Israel sing nembe diadegake diwiwiti, kanthi partisipasi pelatih urip wanita Emirat pisanan; wakil walikota Yérusalèm; Emirat sing duwe literatur Ibrani sing dadi penulis buku masak liyane; lan profesor hubungan internasional ing Interdisipliner Herzliya Center.

Forum kasebut bisa dilacak ing Fleur Hassan-Nahoum.

Hassan-Nahoum nganggo topi akeh. Dheweke dadi wakil walikota Yerusalem sing nyekel portofolio urusan luar negeri lan inisiator vokal sing kuat, ing antarane prestasi, didegake bareng, karo pengusaha lan pengusaha Israel Dorian Barak, Dewan Bisnis UAE-Israel.

Platform online kasebut disiyapake ing wulan Juni. Saiki, ana luwih saka 2,200 anggota. Forum Wanita Teluk-Israel minangka cabang saka dewan kasebut.

Hassan-Nahoum, omah-omah lan ibu saka papat, lair ing London lan diwasa ing Gibraltar. Dheweke duwe gelar hukum saka King's College London lan dadi pengacara.

Dheweke njaluk kanca lan kolega sing wis suwe, Justine Zwerling, anggota pendiri Jaringan Bisnis Wanita Yahudi, kanggo nggawe forum kasebut.

Zwerling minangka kepala pasar modal ing London Stock Exchange ing Israel lan nganakake acara Jaringan Wanita Yahudi ing bursa London taun kepungkur. Ngono mula ide kanggo forum kasebut.

Tujuane yaiku nggawe papan sing bisa ana pertukaran ide budaya lan bisnis sing padhet.

Rujuk menyang UEA, Hassan-Nahoum ngandhani Garis Media: "Aku seneng karo papan iki. Wis rampung wae ing kene. Bangunan, pusat teknologi tinggi, pusat finansial - kabeh wis apik banget. ”

Hassan-Nahoum ngerteni akeh mupangat kanggo Israel lan UAE, utamane ing bidang pariwisata lan teknologi, lan ngarepake produk Israel bakal mupangate negara kasebut.

Dheweke ngakoni penandatanganan Perjanjian Abraham ing Israel lan UAE, lan Israel lan Bahrain, amarga wis mandheg.

"Nggawe perdamaian sing anget yaiku babagan wong," ujare Hassan-Nahoum.

Rapat langsung saka Forum Wanita Wanita Teluk-Israel diadhepi minggu kepungkur ing Dubai ing Dukes The Palm, Hotel Royal Hideaway, ing kana ana selusin wanita Israel lan Emirat padha nglumpukake ngrembug babagan urip, kerja, ibu lan mbesuk.

"Kita ora ngerti kedadeyan kasebut lan ora bakal nate kedadeyan. Kita kabeh wis mikir, ngarep-arep, lan ndedonga, ”ujare pelatih urip Ghada Zakaria marang The Media Line.

"Kanggo ndeleng kedadeyan ing negara - aku lungguh bebarengan mangan, nyambung kaya wanita, nuduhake pengalaman lan latar mburi lan nuduhake latar mburi sing padha kaya manungsa - pancen menehi inspirasi," dheweke terus.

Zakaria nembé ngrampungake syuting 15 episode program televisi Bukra Ahla ("Besok Bakal Luwih Apik") ing kono dheweke nglatih kulawarga sajrone wektu kangelan sajrone pandemi virus corona.

Sutradara Libanon, Farah Alameh, ngupayakake sapa wae kanggo nggawe episode kasebut, miturut Zakaria, "kita njaluk wong sing bakal menehi sukarela kanggo nemokake apa sing [wis] tantangan kanggo dheweke" nalika pandemi kasebut.

"Iki bakal nguripake carane wong ngrampungake utawa ora ngrampungake, lan apa tantangane. Farrah Alameh milih aku dadi pelatih, kepengin nyadari lan nampilake pendekatan asli sing asli lan asli kanggo pembinaan. Gagasane yaiku mbedakake karo pendekatan terapi tradisional, "jarene.

"Episode kasebut ora ditulis ing omahku uga ing omah wong nyata lan wiwit ditayangke ing TV Abu Dhabi. Siji episode kabeh ana ing basa Inggris amarga masarakat duwe macem-macem budaya, ”ujare Zakaria marang The Media Line.

"Aku wis dadi sukarela ing wektu lan upaya kanggo mbantu wong-wong ing komunitas kasebut lan nulungi tangga teparo ... amarga kabeh mesthi ngalami perkara sing padha."

Zakaria, ibu saka telu lan mbah putri papat, wis gedhe ing UEA nanging sekolah ing asing. "Aku sekolah ing Inggris swasta lan nuli nerusake sinau ing New York. Dadi sejatine, kita luwih bisa nganggo basa Inggris tinimbang basa ibu, Arab. ”

Dheweke bangga ngandhani The Media Line, "Aku pelatih sing wis disertifikasi Emirat pisanan ing Timur Tengah lan salah sawijining wanita pertama" ing lapangan, ing sajrone kerja 16 taun.

Zakaria nuduhake crita kasebut karo forum wanita. Nalika ngrampungake program kepemimpinan ing Spanyol 10 taun kepungkur, dheweke maca Emery Reves Anatomi Perdamaian, buku sing nyritakake konflik Timur Tengah lan menehi saran supaya wong liya mlebu kelas bisa nggampangake komunikasi lan kepercayaan. Wong-wong saka papan sing beda-beda dadi kanca lan ndeleng perspektif liyane.

"Aku kelingan maca buku lan ujar, 'Dhuh Gusti, sampeyan bisa mbayangno yen sejatine kedadeyan iki kedadeyan?'"

"Pertemuan pertama karo kanca Yahudi yaiku ing perguruan tinggi cilik sing diarani Wagner sing aku sekolah ing taun 1985 sadurunge mlebu Universitas Pace."

Zakaria marang The Media Line: "Kita biyen ngobrol, nyoba ngenal budaya lan budaya [kita]. Lan dheweke uga kepengin ngerti [babagan aku] kaya aku uga babagan dheweke. Aku dadi momen sing nyenengake lan penting banget amarga iki pertama kaline [aku] nemoni wong sing Yahudi. ”

Daphné Richemond-Barak, asisten profesor ing Sekolah Pamrentah Lauder, Diplomasi, Strategi Sekolah Antardisiplin Herzliya (IDC), minangka salah sawijining wanita Israel sing diundang melu. Richemond-Barak, sawijining ibu saka papat wong sing asale saka Prancis, wis nate ana ing UEA, nyoba ngupayakake kolaborasi akademik.

"Aku nyoba nggawe hubungan lan kerja sama akademi sing ketat ... antarane UEA lan Israel, lan mesthine karo IDC. Aku wis semangat. Aku wis pengin nindakake iki sadurunge normalisasi hubungan, sing dakkarepake minangka anget saka sesambetan.

"Kita kudu nggawe hubungan kanggo nggawe kapercayan. Aku mikir bisa uga ana kecenderungan, utawa bisa uga ana gegayutane, amarga ana kemungkinan, supaya bisa cepet banget. Lan aku bakal njupuk langkah saka langkah demi langkah. ”

Richemond-Barak, kaya Hassan-Nahoum, ndeleng UAE minangka negara sing luar biasa sing bisa dingerteni saka Israel; siji karo rencana lan strategi. Dheweke ujar marang The Media Line, "Aku kagum karo Emirat. Dheweke olèh sambutan. Dheweke sabar, mbukak pikiran, lan mbukak ati. Ora mesthi kabeh wong, [nanging]… sampeyan rumangsa bisa nggawe perdamaian ing ngendi masarakat melu, lan dudu mung pamrentah. ”

Kajaba mulang babagan hukum internasional, Richemond-Barak, sing duwe gelar master ing counterterrorism, uga dadi peneliti senior ing International Institute for Counter-Terrorism kanthi fokus ing keamanan lan perang modern. Dheweke nyoba njaluk panulis UEA kanggo sinau kontraterorisme supaya bisa "ningkatake pemahaman babagan posisi Israel lan sing paling penting entuk ilmu babagan salah sawijining sumber utama rasa ora aman ing donya."

"Aku kaget banget amarga dheweke gelem ngomong babagan kontroversi, ora mung ekstremisme. … Kita bisa uga mikir yen UEA minangka negara sing subur urip tentrem. Nanging dheweke ngati-ati lan ngerti lingkungane, "ujare menyang The Media Line.

UEA, kaya negara-negara Teluk liyane, prihatin babagan motif Iran, sing duwe pejuang proksi ing sawetara negara kalebu Yaman.

"Dheweke [UAE] nggawe maneh layanan militer wajib sawetara taun kepungkur. Aku kira taun 2014. Dheweke pengin siyap yen sampeyan duwe konflik. Dadi, aku ngerteni Emirat minangka negara sing ngerti banget babagan kesempatan lan kesempatan sing ana ing kene, sing digawe para pimpinane, "ujare Richemond-Barak.

"Pemimpin UEA seneng tingkat legitimasi sing bisa katon ngagetne wong Eropa utawa Israel. Emirat wis ngandelake pimpinan sing dipercaya: dheweke wis ngerti apa sing ditindakake para pimpinane lan percaya bakal terus ngrawat bangsane. "

"Kita nuduhake nilai, ngurmati wong liya lan tradhisi, yaiku dina Minggu nganti Kamis lan dina Jumuah. Mirip karo dina Sabat Yahudi, kulawarga kumpul ing dina Jumuah ing omah saben liyane kanggo mangan akeh. Sawetara duwe 100 wong, "jarene.

Muga-muga Albadi mung ngrampungake iklan video kanggo akun Twitter koran nasional, Al-Ittihad. Iki subtitle nganggo basa Arab, lan dheweke maca nganggo basa Ibrani sing sampurna. Iklan kasebut dituju ing pasar Israel kanggo nampilake UEA lan ngirim pesen perdamaian.

Lair ing Abu Dhabi, kanthi gelar media lan komunikasi lan gelar master eksekutif ing administrasi bisnis, Albadi ngandhani The Media Line manawa dheweke wis sinau basa Ibrani luwih saka setahun.

Albadi, sing ketemu akeh wong sing beda budaya lan latar, duwe kanca Israel saka AS. Dadi, ora nggumunake dheweke nggayuh Elli Kriel, sing wis milih pasar halal ing UEA.

"Aku ndeleng dheweke ing Instagram, lan aku ujar, 'Dheweke duwe roti challah,' lan aku mesthi duwe roti challah ing New York." Elli ngirim challah menyang Mei nalika dina Jumuah sore. "Aku nganggep apik banget yen dheweke dikirimi, ngerti yen sadurunge dina Sabat."

Wangsalan kasebut, Albadi nggabungake kranjang khusus tenunan saka godhong palem sing dikeringake lan ngemot kurma lan nyelehake kertu ing tulisane "Shabbat Shalom." "Nalika dheweke teka, dheweke menehi roti challah, lan aku menehi kranjang kurma. Sanalika, aku ngrasakake pertukaran budaya. Kita ketemu kaping pindho kanggo ngombe kopi. ”

"Aku dadi panganan lan wis akeh riset babagan panganan saka macem-macem agama lan tradhisi, kalebu preinan Yahudi," ujare Albadi marang The Media Line.

Iki carane ing Kosherati buku-ing-karya saiki digawe, nggabungake rempah-rempah lokal lan diprodhuksi karo tradhisi Yahudi lan Emirat. "Ing Hanukkah, sampeyan bakal nggawe utawa tuku sufganiot (sik sele). Kita duwe telpon sing padha gaimat, yaiku bal sing digoreng. Ora isine ngiseni nanging diombe nganggo sirup kurma sing diarani silan. " Kriel minangka penulis surat.

Albadi, sing wis omah-omah lan duwe anak loro, ujar manawa dheweke merasa terhormat melu rapat pertama wanita Israel lan Emirat. "Rasane kaya reuni kulawarga," jarene. “Rasane kaya aku wis kenal suwi. Rasane kaya rasane kaya kulawarga sejati. ”

Apa langkah sabanjure?

"Kanggo ngunjungi Israel. Kanggo kula minangka panganan lan wong sing seneng budaya, aku pengin njelajah kabeh wong Israel. Aku pengin nyoba kabeh panganan, apa Miznon, restoran sing populer, utawa shakshouka. Aku wis rampung riset. Aku ngerti persis ing endi sing bakal dakuju, ”jarene.

Hassan-Nahoum bali ing Yerusalem lan ngalamun langkah sabanjure. Dheweke ujar manawa dheweke rumangsa yen Yerusalem wétan bisa dadi pusat riset lan pangembangan ing Timur Tengah lan generasi penutur Arab luwih enom minangka jembatan alami Teluk.

"Tujuan utama yaiku nggawe perdamaian sing anget sing bisa ndandani wilayah kita lan nggawa kesejahteraan kanggo urip masarakat sing luwih apik. Aku mikir yen sampeyan duwe klompok wanita, iki bisa kedadeyan kanthi cepet. Lan rapat pertama pancen ora bisa dielingi. Aku ora bisa nerangake karo sampeyan. Ana loman, lan katresnan lan welas asih ing kamar sing diaktifake, "ujare Hassan-Nahoum menyang The Media Line.

"Iki minangka wektu sing nyenengake, lan dadi hak istimewa kanggo dadi bagean saka sejarah sajrone nggawe. Lan bisa menehi sumbangan minangka hadiah sing mutlak, ”tambah Zakaria.

Kangge, Richemond-Barak ujar: "Akeh wanita sing seneng banget karo perdamaian iki, dheweke ndhidhik anak-anake, lan sampeyan ngerti manawa wanita duwe pangowahan kasebut. Wanita kasebut pancen kuwat banget lan ndhidhik anake supaya toleransi. Asring ing mburi lawang sing ditutup.

Albadi nyimpulake, "Sanalika mbukak [munggah] penerbangan, Aku bakal dadi sing pertama. ”

Forum Face-to-Face Pertama ing antarane Teluk, Wanita Israel sing Paling Enak

Wakil Walikota Yerusalem Fleur Hassan-Nahoum pidato ing Kejuaraan Lacrosse Eropa Wanita ing Yerusalem, Juli 2019. (duweni)

Forum Face-to-Face Pertama ing antarane Teluk, Wanita Israel sing Paling Enak

Dr. Daphné Richemond-Barak pidato ing Konferensi Minerva / ICRC taunan ing Hukum Kemanusiaan Internasional, Universitas Ibrani Yerusalem, 2016. (Saka Pusat Hak Asasi Manusia Minerva)

Forum Face-to-Face Pertama ing antarane Teluk, Wanita Israel sing Paling Enak

Anggota Forum Wanita Teluk-Israel, ing antarané Amina Al Shirawi, Latifa Al Gurg, lan Hanna Zakaria, ketemu ing Dubai, UAE. (Duweni)

 

Waca crita asli ing kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media