Gempa bumi Alaska sing kuat nyebabake peringatan tsunami

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Gempa bumi Alaska sing gedhe nyebabake peringatan tsunami

USGS nglaporake manawa ana gempa skala 7.5 sing kuat tekan kidul Alaska, nyebabake bebaya ing wilayah kasebut.

Gempa kasebut didaftar udakara 55 mil (90km) sisih kidul Sand Point, Alaska dina Senin, ing jerone meh 25 mil (40km).

Layanan Cuaca Nasional ngumumake peringatan tsunami kanggo warga ing Alaska Selatan lan Semenanjung Alaska sasampunipun kesusu, nanging ujar manawa tingkat risiko isih dievaluasi kanggo "pesisir Amerika Serikat lan Kanada Pasifik liyane ing Amerika Utara." Ora ana kerusakan utawa karusakan struktural sing dilaporake.

Wong-wong sing ana ing wilayah sing kena pengaruh kasebut dijaluk evakuasi menyang daratan utawa ing papan sing luwih dhuwur, lan supaya adoh saka pesisir, uga pelabuhan, marinas lan teluk. Serangkaian aftershock kacathet ora suwe sawise gegeran pertama, sing loro paling gedhe ing skala 5.8 lan 5.2, loro-lorone luwih saka 60 mil (100km) sisih kidul Sand Point, sawijining kutha cilik ing Semenanjung Alaska kanthi pedunung luwih saka 1,000.

Ing saindenging Teluk Alaska, panguwasa ing British Columbia, Kanada uga ujar manawa dheweke nganalisa risiko tsunami, njaluk warga mandhiri nganyari yen dijaluk evakuasi.

Print Friendly, PDF & Email