Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Ukraina International Airlines nggunakake pemindaian adhedhasar drone kanggo inspeksi pesawat

Ukraina International Airlines nggunakake pemindaian adhedhasar drone kanggo inspeksi pesawat
Ukraina International Airlines nggunakake pemindaian adhedhasar drone kanggo inspeksi pesawat
ditulis dening Harry S. Johnson

Perusahaan MRO Ukraina MAUtechnic, Ukraina International Airlines (UIA) lan Luftronix, Inc bareng-bareng nindakake pemindaian adhedhasar pesawat drone pesawat Boeing 737-800 UIA ing Kyiv. Kabeh pindai ditindakake nggunakake drone sing dibangun khusus Luftronix kanthi sistem navigasi presisi tinggi lan peralatan pemindaian berkualitas tinggi, lan piranti lunak Luftronix Orchestrator kanggo perencanaan pindai, operasi penerbangan lan analisis data.

"Fokus kita utamane kanggo kualitas pemeliharaan, keamanan penumpang lan operasi tanpa cacat kabeh sistem pesawat," ujare Volodymyr Polishchuk, Manajer Jaminan Mutu ing MAUtechnic. Dheweke nambahake, "nyenengake nalika tim Luftronix nuduhake nilai lan perspektif sing padha."

Pemindaian njamin resolusi permukaan sing konsisten lan peralatan kanthi otomatis ngukur jarak saka permukaan lan lengkungan obyek kanggo ngidini pangukuran ing layar artefak sing pas. Iki ngidini para inspektur kanggo netepke langsung manawa artefak kasebut ana ing spesifikasi sing diwenehake ing manual pangopènan pesawat lan perbaikan struktural. Kajaba iku, pindai diarsipake kanggo mbandhingake kanthi suwe, supaya praktik ngawasi artefak apa wae sing mbutuhake perhatian terus-terusan.

Drone Luftronix nggawa macem-macem sistem mundur supaya ora ana kegagalan peralatan siji sing bisa nggawe insiden ing pesawat sing fatal. Piranti kritis apa wae manawa ana redhansi internal. Kajaba iku, drone operasi kanthi mandhiri duwe operasi darurat internal kanggo skenario sing gegandhengan karo safety sing dingerteni lan bisa pulih saka kedadeyan sing ora dikarepake, kayata obyek asing sing pindhah menyang jalur penerbangan, tangga utawa tali sing katon ora dikarepake, utawa uga drone liyane ngganggu.

"Sawise pirang-pirang taun kerja awan lan wengi kanggo njamin keamanan lan presisi peralatan pemindaian, kita ndeleng kerja sama karo MAUtechnic lan UIA minangka tonggak penting kanggo ngenalake teknologi kanggo industri penerbangan," ujare Klaus Sonnenleiter, Presiden lan CEO ing Luftronix, lan dilanjutake, "kita ngerteni iki minangka kasempatan kanggo ngreksa asil saben pamriksan, nggawe supaya padha lan inspeksi ditindakake luwih cepet lan luwih efisien tinimbang sing biyen."

MAUtechnic ngarep-arep bisa nyuda wektu ganti kanggo pamriksan struktur pesawat khas nganti 50%, gumantung saka jinis pamriksa, lan uga nggunakake teknologi ing pangopènan abot kanggo macem-macem kasus panggunaan verifikasi. Proyek gabungan kasebut bakal terus mindai pesawat lan nemokake dalan sing paling efisien kanggo mriksa pesawat kanthi luwih cepet lan luwih andal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.