Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Israel Breaking News Warta Breaking Jordan News tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

IATA: Kesepakatan wilayah udara Yordania-Israel bakal ngirit bahan bakar lan wektu

IATA: Kesepakatan wilayah udara Yordania-Israel bakal ngirit bahan bakar lan wektu
IATA: Kesepakatan wilayah udara Yordania-Israel bakal ngirit bahan bakar lan wektu
ditulis dening Harry S. Johnson

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) nyambut gawe karo perjanjian overflight sing anyar antara Kerajaan Yordania lan Negara Israel sing ngidini penerbangan bisa nyebrang wilayah udara loro negara kasebut. Perjanjian kasebut mbukak dalan kanggo maskapai komersial bisa mabur liwat koridor Israel-Yordania-sing bakal nyepetake wektu penerbangan, nyuda pembakaran bahan bakar lan emisi CO2. 

Maskapai penerbangan kanthi historis mabur ing saindenging Israel nalika mabur mangetan / ngulon operasi ing wilayah udara Timur Tengah. Routing langsung liwat wilayah udara Yordania lan Israel rata-rata bakal nyuda 106 km arah wetan lan 118 km arah kulon ing penerbangan sing operasi saka Negara Teluk lan Asia menyang tujuan ing Eropa lan Amerika Utara. 



Adhedhasar jumlah bandara keberangkatan sing layak, iki bakal ngasilake wektu mabur 155 dina saben taun lan pengurangan emisi CO2 udakara 87,000 ton saben taun. Iki padha karo meh 19,000 kendaraan penumpang sing ditarik dalan suwene setaun. 

Kajaba iku, manawa bandara bandara sing wis layak ditambah, lan lalu lintas tekan level pra-COVID-19 asile bakal ngirit 403 dina wektu mabur saben taun lan pangurangan tahunan emisi CO2 udakara 202,000 ton. Iki padha karo njupuk meh 44,000 kendaraan penumpang ing dalan suwene setaun.   

"Sambungan wilayah udara ing antarane Yordania lan Israel minangka warta apik kanggo para plancong, lingkungan lan industri penerbangan, sajrone wektu sing angel banget. Routing langsung bakal nyuda wektu lelungan maneh kanggo penumpang udakara 20 menit lan nyuda emisi CO2. Maskapai penerbangan uga bakal ngirit biaya bahan bakar sing bakal nulungi dheweke berjuang kanggo nylametake efek saka pandemi COVID-19, "ujare Muhammad Al Bakri, Wakil Presiden Regional IATA kanggo Afrika lan Timur Tengah.

Unsur operasional perjanjian anyar kasebut dipimpin dening Pejabat Penerbangan Sipil ing Yordania lan Israel, didhukung dening Eurocontrol, lembaga manajemen lalu lintas udara Eropa, lan IATA. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.