24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Staf Emirates Airlines ing Lagos dituduh nyolong $ 1.6 yuta

0a1_446
0a1_446
ditulis dening editor

LAGOS, Nigeria – Emirates Airlines and four members of its staff in Nigeria are at the Federal High Court in Lagos accused of the theft of $1.6 million belonging to a Lagos businessman, Prince Chu Ike

Print Friendly, PDF & Email

LAGOS, Nigeria - Emirates Airlines lan papat anggota staf ing Nigeria ana ing Pengadilan Tinggi Federal ing Lagos sing dituduh nyolong $ 1.6 yuta duweke pengusaha Lagos, Pangeran Chu Ikem Orji.

Abayomi Adekanbi Abiola, Isiaka Adegoke Adedeji, Awonubi Abayomi lan George Ikpekhia, diadili karo maskapai kasebut, Pathfinders International Ltd lan Nigeria Aviation Handling Company Limited amarga 11 tuduhan nyolong, ngapusi, entuk dhuwit kanthi pura-pura palsu, karusakan bukti sing disengaja, lan gagal nglaporake transfer dana internasional.

Dheweke ngaku ora salah marang kabeh tuduhan sing diajokake marang dheweke, nanging penasihat penuntut, Michael OS njaluk supaya pengadilan dijaluk tahanan kasebut ing pakunjaran nalika nuntut lamaran lamaran.

Kanggo nanggapi, pengacara pertahanan, Awa Kalu (SAN), sing dadi pimpinan papat pengacara liyane, ngandhani pengadilan manawa aplikasi jaminan wong sing dituduh wis diajukake lan dituntut.

He added that the accused persons had also been granted bail by Justice Abang when they were initially arraigned before the court. He therefore urged the court to allow the accused to continue to enjoy that bail as it has not been revoked.

The prosecution insisted that the accused be remanded because he had only just been served with copies of the bail applications, and needed time to reply. He also told the court that the charge before Abang was different from the new amended charge.

Aturan sing mrentah, Hakim Idris negesake manawa jaminan kasebut minangka hak kanggo saben wong sing dituduh lan dudu hak istimewa amarga wong sing dituduh dianggep lugu nganti ora dibuktekake.

Consequently, the court admitted the accused persons to bail in the sum of N5million with one surety each. Each surety must possess landed property within the court’s jurisdiction and each of the accused must deposit their passports with the court’s Deputy Chief Registrar.

Wong sing dituduh diduga, ing tanggal 19 Desember 2007 ing Bandara Internasional Murtala Muhammad ing Lagos, nyolong papat tas kanthi nomer tag EK 428682, EK 428683, EK 650162, EK 650161, ngemot dhuwit $ 1.6 juta, kagungane Pangeran Chu Ikem Orji sing dijanjekake bakal tetep utuh kanggo dikirim menyang Guangzhou, China.

Dheweke uga diduga bersekongkol kanggo apus-apus korban saka papat tas sing ngemot jumlah kasebut kanthi sengaja ngrusak bukti kasebut kanthi mbusak rincian bagasi ing sistem kasebut kanthi tujuan supaya ora digunakake kanggo bukti-bukti tumrap dheweke.

Miturut penuntut, pelanggaran kasebut dilanggar lan kena ukuman miturut bagean 516, 390 (0), 442, 421, 419, 123, Undhang-undhang kode pidana, Cap C38 lan 15 (2), (b) lan (3) Undhang-undhang umbah-umbah dhuwit, Kap. N30, Hukum Federasi Nigeria, 2004.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.