24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Nigeria lan mitra Cote d'Ivoire babagan pariwisata, ekonomi

0a1_993
0a1_993
ditulis dening editor

ABUJA, Nigeria – Economy and tourism in Nigeria and the Republic of Cote d’Ivoire are poised to experience a rapid development as the Nigerian Tourism Development Corporation (NTDC) and the Cote d’Ivo

Print Friendly, PDF & Email

ABUJA, Nigeria - Ekonomi lan pariwisata ing Nigeria lan Republik Cote d'Ivoire siyap bakal ngalami pembangunan kanthi cepet amarga Lembaga Pengembangan Pariwisata Nigeria (NTDC) lan Kedutaan Besar Cote d'Ivoire ing Nigeria dijadwalake dadi mitra kanggo mesthekake.

Duta Besar Cote d'Ivoire ing Nigeria, Madam Toure Nee Kone Maman, sing menehi kunjungan hormat marang Direktur Jenderal, Lembaga Pengembangan Pariwisata Nigeria (NTDC), Ibu Sally Mbanefo, bubar, ujar manawa Nigeria diberkahi ing pariwisata lan ekonomine yaiku dandan kanthi cepet, dene Cote d'Ivoire uga berkembang kanthi ekonomis lan turisme kanthi wicaksana, "mula, luwih becik kanggo rong negara kasebut sinergis kanggo nyengkuyung pembangunan duo kasebut."

Duta Besar Maman, sing menehi pujian marang bos NTDC kanggo ngembangake lan ningkatake industri pariwisata Nigeria, ujar manawa kemitraan antara perusahaan lan Kedutaan Besar kasebut bakal ningkatake lalu lintas pariwisata ing rong negara kasebut.

Sinergi kasebut, miturut Duta Besar Cote d'Ivoire, uga bakal nyengkuyung investasi ing antarane rong negara kasebut, "lan kita bakal njamin implementasine MoU sing bakal ditandatangani karo NTDC."

Mbanefo, nanggepi pidato Cote d'Ivoirien, njamin manawa prestasi pariwisata ing Nigeria bakal tikel kaping loro ing taun 2017, nerangake manawa "penurunan rega minyak ing pasar global nyebabake owah-owahan fokus saka minyak menyang pariwisata.

"Saiki, pariwisata nyumbang udakara patang persen kanggo PDB, nanging bakal mundhak dadi udakara wolung persen ing rong taun sabanjure."

Bos NTDC negesake maneh manawa fokus pemerintahane yaiku pariwisata domestik, saengga warga Nigeria dianjurake lelungan ing Nigeria lan warga asing dianjurake lelungan menyang Nigeria.

Duta Besar Maman, sing nerangake Cote d'Ivoire minangka eksportir kacang mete lan produsen kakao paling gedhe kaping pisanan, ujar manawa sinergi kasebut bakal njelajah saben aspek pariwisata sing dienggo kaloro negara kasebut, sing miturut, kalebu, agama, bisnis, pantai, pariwisata eko lan budaya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.