Otoritas Margasatwa Uganda Jacob Kiplimo Nyetel Rekaman

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Draft otomatis

Otoritas Margasatwa Uganda sensasi remaja jarak adoh, Yakub Kiplimo, ngrebut medali Emas ing Athletics World Half Marathon 2020 ing Gdynia, Polandia, minggu kepungkur iki tanggal 17 Oktober 2020.

Kiplimo, 19 taun, mundhak adoh saka Kenya Kibiwott Kandie, siji mil saka garis finish kanggo menang emas ing rekor kejuaraan anyar 58:49.

Sing pertama ngucapake selamat marang Kiplimo yaiku Presiden Uganda, Yang Mulia Yoweri Kaguta Museveni, sing tweet: "Sugeng sampeyan, Jacob Kiplimo, menang Emas kanggo Uganda ing kejuaraan World Half Marathon. Aku uga ngaturake panuwun marang Joshua Cheptegei lan tim liyane; Gendéra Uganda wis diangkat dadi dhuwur. ”

Kalorone kasebut dijadwalake adu adu sawise Cheptegei ngrusak rekor 5000 meter jagad pungkasan ing Monaco ing jam 12: 35.36, nalika Kiplimo menang 5000 meter ing Ostrava kanthi kualitase pribadi 12: 48.63 banjur nggayuh 3000 sing misuwur ing jagad -meter paling apik kanggo 7: 26.64 ing Roma.

Otoritas Margasatwa Uganda dikirim ing facebook: "Sugeng staf kita, Jacob Kiplimo, menang Emas kanggo Uganda ing kejuaraan World Half Marathon. Yakub Kiplimo dadi Juara Separo Maraton Sedulur Pria paling enom! Uganda wis nyipta Atletik Dunia Sareng 20 taun Half Marathon World Best 58:49 uga Championship Half Marathon Championship! ”

Tanggal 11 Oktober, rekan senegar lan pelari jarak jauh Otoritas Margasatwa Uganda liyane, Sarah Chelangat, rampung ing posisi nomer telu sajrone rapat Hengelo 10,000 meter sing ditindakake ing Walanda.

Ing Olimpiade Musim Panas 2016, Kiplimo dadi atlit paling enom sing makili negarane nalika umur 15 taun. Kiplimo dadi 20 taun tanggal 14 November 2020.

Dheweke asale saka suku Nilotic Sabiny sing ana gandhengane karo wakil saka Mutilasi Genital Wanita (FGM) sing wis mati ing lereng Gunung 4321 meter Elgon ing Uganda Wétan sing nganggo basa Kupsabiny lan Kalenjin sing diomongake karo hubungane Kenya, sing ngasilake pirang-pirang jarak jauh suwene pirang-pirang taun.

Iki nerangake lan negesake mlebu negara kasebut ing klub negara-negara jarak jauh sing padha karo Kenya lan Ethiopia.

Print Friendly, PDF & Email