24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Layanan Margasatwa Kenya nggawe aliansi anti-pemburuan ing Tiongkok

kwoijwrejiohw
kwoijwrejiohw
ditulis dening editor

Organisasi non-pemerintah konservasi satwa sing adhedhasar ing China wis janji bakal nggawe front United karo Kenya kanggo upaya nglawan tindak pidana satwa global.

Print Friendly, PDF & Email

Organisasi non-pemerintah konservasi satwa sing adhedhasar ing China wis janji bakal nggawe front United karo Kenya kanggo upaya nglawan tindak pidana satwa global.

Dheweke nganakake rapat meja rapat karo delegasi muhibah Layanan Margasatwa Kenya (KWS) ing Museum Seni Jintai ing Beijing, nalika mbahas babagan carane masarakat sipil bisa kerja sama karo pamrentah lan komunitas kanggo nglawan nyolong lan perdagangan bocah ing tanduk gading lan badhak.

LSM sing ana ing kana kalebu Dana Internasional kanggo Kesejahteraan Kewan (IFAW), Freeland, Lalu Lintas, Masyarakat Konservasi Margasatwa (WSC) lan Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN). Minggu iki, delegasi KWS sing dipimpin dening Direktur Jenderal, Mr, William Kiprono, dijadwalake bakal nemoni LSM liyane, The Nature Conservancy (TNC), kanggo ngrembug babagan cara platform media sosial bisa digunakake kanggo nggawe kesadaran masarakat babagan satwa global. angkara.

Pak Kiprono njaluk supaya masarakat sipil kudu tanggung jawab kanggo sumber daya sing dipikolehi kanggo karya konservasi lan aja nganti duplikasi upaya. Dheweke nyebutake IFAW Afrika Wétan, sing kerja sama karo KWS kanggo ngamanake koridor satwa kritis lan wilayah dispersal ing Kenya, minangka conto sing bisa ditindakake nalika pamrentah lan masyarakat sipil kerja sama.

"Kita kudu ngobrol siji lan liyane. Penjahat internasional ora diwatesi kanggo warga negara apa wae. Ayo kerja sama lan nggunakake sumber daya paling apik ing konservasi, ”ujare Pak Kiprono.

Dheweke matur nuwun marang komunitas internasional sing dipimpin pamrentah Kanada kanggo ndhukung konstruksi laboratorium forensik lan genetik sing paling canggih, siji-sijine ing Afrika Timur lan Tengah, sing kabeh bakal mlaku, bakal diluncurake mengko Mei Dheweke ujar manawa laboratorium kasebut ora mung bakal nulungi Kenya ing tuntutan tuntutan kejahatan margasatwa, nanging negara liya ing wilayah kasebut uga menehi bukti ilmiah sing penting.

Pak Kiprono nyathet manawa konservasi minangka perusahaan sing larang, nanging gumantung karo bathi pariwisata sing ora bisa dipercaya. Pamrentah Kenya nggawa sekitar 90 persen pengeluaran konservasi KWS lan mbutuhake dhukungan saka mitra internasional amarga bathi pariwisata KWS mudhun kira-kira 60 persen. Dheweke ujar marang LSM: "Sampeyan kudu ngajak luwih akeh wong supaya ngunjungi Kenya ing safari kewan liar ora mung minangka bagean saka kontras kanggo nglindhungi spesies satwa sing apik, nanging uga kanggo rasa seneng lan santai dhewe."

Kedutaan Besar Kenya ing China wis nyuda prosedur perjalanan para pengunjung Tiongkok menyang Kenya, kalebu ngidini entuk visa nalika tekan Bandara Internasional Jomo Kenyatta, Nairobi.

Upaya tambahan Dewan Pariwisata Kenya (KTB), KWS lan pemangku kepentingan utama ing industri kasebut kanggo nyengkuyung turis Tiongkok kanggo ngunjungi Kenya kalebu nerjemahake materi promosi menyang basa Mandarin, nglatih operator tur Kenya ing budaya lan basa Tionghoa ing lembaga Confucius, lan nggawe luwih inovatif cara kanggo nambah pengalaman pengunjung.

Akeh negara sing nargetake turis Tiongkok wis nindakake survei babagan pilihan ing masakan hotel lan pola blanja kanggo nemokake cara narik minat kanthi cara sing luwih berkelanjutan.

KTB uga njaluk panguwasa Tionghoa supaya diidini nganakake acara promosi ing kebun binatang lan papan perlindungan kanggo calon pengunjung supaya diwanti-wanti marani kewan galak ing habitat alam ing Kenya.

Taun kepungkur, Kenya diwenehi "Status Tujuan sing Disetujui" dening pamrentah Tiongkok. Udakara 10 taun sadurunge, KTB lan Biro Administrasi Pariwisata Nasional China nandatangani nota pangerten babagan implementasi rencana lelungan klompok teratur dening Tiongkok menyang Kenya.

Akhir-akhir iki, China wis dadi sumber potensial turis sing regane penting kanggo Kenya nalika pengunjung pasar turis barat tradisional mudhun.

Udakara 40,000 turis saka China ngunjungi Kenya saben taun, nyurung negara Asia menyang sepuluh pasar sumber paling dhuwur kanggo Kenya global lan pasar sumber paling gedhe ing Asia. KTB nggambarake angka iki supaya tuwuh ing taun-taun mbesuk, kanthi tekan 100,000 pasar taun ngarep, sanajan isih kalebu fraksi sing kira-kira 100 yuta turis China sing metu saka njaba.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.