Martinique ngatasi masalah iklim

martinqueejewpfijq
martinqueejewpfijq
ditulis dening editor

NEW YORK, New York - Martinique ngatasi masalah iklim kanthi agresif ngleksanakake Rencana Induk Iklim, Udara lan Energi sing dikembangake kanthi kerja sama karo Pamrentah Prancis.

Print Friendly, PDF & Email

NEW YORK, New York - Martinique ngatasi masalah iklim kanthi agresif ngleksanakake Rencana Induk Iklim, Udara lan Energi sing dikembangake kanthi kerja sama karo Pamrentah Prancis. Kanggo ningkatake ekonomi sing luwih bunder sing nggunakake sumber daya sing ora bisa dianyari, Dewan Regional Martinique uga mutusake nglampahi Rencana Induk kanthi program sing diarani "Martinique - Island Sustainable." Tujuane yaiku entuk campuran energi terbarukan 100% ing taun 2030.

Dina Setu, 9 Mei 2015, pulau Karibia Prancis Martinique bakal dadi tuan rumah puncak regional, Iklim Karibia 2015, sing bakal dipimpin karo Presiden Prancis, François Hollande. KTT kasebut bakal nglumpukake 40 kepala negara, pamrentah lan organisasi Karibia kanggo ngrembug babagan pengaruh perubahan iklim ing negara-negara pulau Karibia. Menteri Luar Negeri lan Pembangunan Internasional Prancis, Pak Laurent Fabius, uga bakal rawuh.

Diatur dening Dewan Regional Martinique, dipimpin dening Pak Serge Letchimy, target puncak kasebut yaiku menehi swara kanggo negara-negara Karibia babagan perubahan iklim liwat pernyataan gabungan sing bakal dirungokake ing COP 21 *, sing bakal dianakake ing Paris wiwit 30 November nganti 15 Desember 2015.

“Caribbean Climate 2015 is a push” said Serge Letchimy, “to vigorously encourage the international community to reach an agreement at COP21 (the 21st Conference of Parties of the United Nations Framework Convention on Climate Change) to keep global warming below 2°C. This is a crucial goal for Caribbean island nations that are particularly vulnerable to climate change and which only contribute 0.3% of global greenhouse emissions.”

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.