24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Sistem tropis bisa mengaruhi Hawaii pungkasan minggu iki

0a1_21
0a1_21
ditulis dening editor

Sistem tropis sing tuwuh bisa uga cukup cedhak karo Hawaii kanggo nggawa angin topan lan badai petir uga mbentuk segara ing pungkasan minggu.

Print Friendly, PDF & Email

Sistem tropis sing tuwuh bisa uga cukup cedhak karo Hawaii kanggo nggawa angin topan lan badai petir uga mbentuk segara ing pungkasan minggu.

Pengaruh sing signifikan bakal gumantung karo trek lan kekuwatan sistem, sing diprakirake bisa mlaku kanthi kecepatan 17 nganti 23 mil per jam.

Nalika ana sawetara wilayah ing Pasifik Wétan lan Tengah sing nonton minggu iki, siji sistem ing sisih kidul-wetané Hawaii sing paling kuwatir.

Ing dina Senin esuk, sistem paling kuat dununge udakara 1,700 mil ing sisih wetan-kidul wetan saka Pulo Gedhe Hawaii lan lagi diawasi pembangunan nalika seminggu lumaku. Sistem iki saiki lagi minggat menyang Hawaii.

Saiki, kacepetan lan sistem bisa miwiti ngasilake squalls ing Pulo Besar nalika Kamis. Squalls dadakan bisa nyekel para boaters sing ora ana sing jaga. Arus Rip bisa nambah kekuwatan lan jumlah, utamane ing pesisir madhep sisih lor lan wétan sajrone pungkasan minggu.

Cepet sistem bisa nyegah supaya kuat banget.

Wong sing plancong utawa manggon ing Kepulauan Hawaii pengin ngawasi proses kerusuhan kasebut, sing bisa dadi depresi, badai tropis utawa topan. Jeneng sabanjure ing dhaptar, gumantung saka endi sisteme berkembang, yaiku Dolores ing Pasifik Wétan utawa Ela ing Pasifik Tengah.

Baskom Pasifik Wétan wiwit saka Amerika Utara nganti bujur 140 derajat Wétan. Baskom Pasifik Tengah ngluwihi saka 140 derajat nganti 180 derajat bujur Timur.

Miturut Meteorologi Meteorologis AccuWeather, Eric Leister, umume wektu banyu rada adhem, cukup bisa ngomong ing sekitar Hawaii lan tumindak minangka pencegah kegiatan tropis.

"Sajrone taun El Niño, banyu ing sekitar Hawaii bisa mlaku luwih saka rata-rata," ujare Leister. "Ing kasus iki, suhu banyu nganti sawetara derajat Fahrenheit luwih dhuwur tinimbang rata-rata."
Banyu anget bisa menehi sistem dorongan utawa nyebabake supaya cepet berkembang.

Ing wektu iki, kamungkinan ana jalur ing sisih wétan lan sisih lor pulo kasebut, nanging bisa diganti amarga sistem kasebut saiki kurang diatur.

Miturut Ahli Hurricane, AccuWeather, Dan Kottlowski, "Amarga swasana level paling dhuwur ing atmosfer, isih durung suwe manawa manawa sistem iki bakal nglacak Pulo Gedhe utawa ngliwati sisih kulon utawa wétan pulo ing umum. ”

Nalika El Niño wiwit mundhak sajrone paruh pungkasan taun 2014, Hawaii weruh rong sistem tropis sing maju wis cedhak. Salah sijine yaiku Iselle, sing nggawe landfall ing Pulo Besar Hawaii minangka badai tropis tanggal 7 Agustus. Sistem liyane sing wis apik, jenenge Ana, mengaruhi kepulauan kasebut ing pertengahan Oktober.

Sawise dadi topan Kategori 4 sing kuat, Iselle minangka siklon tropis paling kuat sing wis tekan landhesan ing Pulo Besar. Iselle nyebabake wit ambruk, listrik mati lan karusakan properti, uga udan banjir lan gangguan perjalanan.

Ana liwati ing sisih kidul lan sisih kulon pulau kasebut minangka angin topan lan ngasilake udan deres kanthi lokal.

Sistem liyane kayata Wali, Genevieve lan Julio bisa uga adoh saka pulau-pulau kasebut utawa duwe efek minimal.

Badai ing cekungan Pasifik Tengah umume ora ana telu utawa papat sing diarani, nanging sistem sing relatif ringkih saben taun tinimbang kabeh cekungan.

"Iki bisa dadi taun sing sibuk maneh kanggo Hawaii, ing babagan sistem tropis sing liwati ing sacedhake, amarga efek El Niño terus lan bisa uga tekan puncak nalika musim topan," ujare Kottlowski.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.