Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis News Lelungan Rel Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Plancongan plancongan bisa nambah postingan COVID-19

Plancongan plancongan bisa nambah postingan COVID-19
Plancongan plancongan bisa nambah postingan COVID-19
ditulis dening Harry S. Johnson

Perjalanan kereta api internasional nawakake alternatif 'ramah lingkungan' kanggo mabur lan minangka gelombang nomer loro Covid-19 pendekatan, bisa ngalami post-pandemi boom.

Turis luwih seneng milih tujuan sing luwih cedhak karo omah amarga wedi yen matesi mabur lan saya owah ing perjalanan internasional.

Akibate, lelungan sepur bisa uga entuk mupangat - sanajan ora bisa ngatasi perjalanan udara ing babagan lelungan internasional.

Miturut survey global paling anyar, 48% responden ujar manawa nyuda jejak lingkungane saiki luwih penting tinimbang sadurunge pandemi iki lan 37% ujar manawa perkara iki penting banget sadurunge. Plancongan nganggo rel minangka bentuk transportasi sing luwih ramah lingkungan lan saengga bisa mbujuk wong supaya milih mode iki tinimbang plancongan udhara.

Sadurunge COVID-19, pengaruh lingkungan pariwisata wis diawasi kanthi kuat. Gerakan 'flygskam' (malu penerbangan) nglumpukake daya tarik ing saindenging Eropa amarga ana wong sing dikritik amarga ora nggatekake pengaruh sing bisa ditindakake ing pesawat.

Amarga negara-negara kasebut nggawe watesan kunci sing ketat kanggo nglawan pandemi, para wisatawan luwih ngerti babagan pengaruh sing bisa ditrapake lelungan ing sawijining tujuan lan mulane, keprihatinan lingkungan bisa uga dadi pertimbangan utama ing pesenan plancongan mbesuk.

Warta babagan inisiatif keberlanjutan merek saiki dikarepake para turis. Survei kasebut ngidentifikasi manawa 36% responden global pengin nampa informasi / warta babagan prakarsa keberlanjutan merek. Yen dibandhingake, survey sadurunge sing ditindakake ing Maret 2020 nuduhake 34%.

Kanggo pariwisata domestik global, lelungan sepur wis suwe banget ing perjalanan udara. Ing taun 2019, 2.1 milyar lelungan dijupuk nganggo rel tinimbang udakara udakara 1 milyar kanthi udhara. Perjalanan internasional uga beda banget amarga mung 41 yuta keberangkatan internasional sing dijupuk nganggo kereta api ing taun 2019 dibandhingake karo 735 yuta kanthi pesawat.

Plancongan udhara bisa gampang, efisien lan umume kurang biaya kanggo para plancong dibandhingake karo ril. Nanging, ana kamenangan nyata kanggo pesawat liwat penerbangan jangka pendek sajrone pirang-pirang taun. Rute lintas-saluran Eurostar luwih saka panjaluk udakara udakara setengah antarane London lan Paris, kayata. Rail pungkasane nawakake 'lapangan tengah' sing efisien antarane mabur lan lelungan alon liwat segara.

Miwiti taun 2021 lan isih ora kasedhiya vaksin global, akeh wong sing seneng plancongan luwih cedhak karo omah tinimbang golek risiko menyang tujuan internasional lan ngadhepi watesan lokal utawa karantina ekstensif.

Kaya ing China, COVID-19 wiwitane diwiwiti, pariwisata domestik lan regional minangka sing pertama entuk bathi, lan iki bakal ditindakake dening operator kereta api.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.