News

Tropika bisa urip ing Atlantik Kulon minggu ngarep

0a1_2169
0a1_2169
ditulis dening editor

Warga lan masarakat plancongan ing pesisir kidul Amerika Serikat ngati-ati.

Print Friendly, PDF & Email

Warga lan masarakat plancongan ing pesisir kidul Amerika Serikat ngati-ati. Banyu saka Teluk sisih lor-wétan Meksiko nganti Bermuda bakal tetep bisa ngasilake siji utawa luwih sistem tropis ing cekungan Atlantik nganti wiwitan wulan Agustus.

Badai Gerak alon-alon kanggo ngasilake ancaman banjir kanggo Florida

Gabungan ing ngarep sing mandheg, banyu anget lan angin kenceng kadhuwur bisa uga cukup supaya sistem tropis bisa wujud. Sistem iki bisa mbuwang udan deres lan angin kencang ing saindenging wilayah pesisir AS Tenggara.

Miturut Ahli Hurricane, AccuWeather, Dan Kottlowski, "Wilayah awan, udan lan udan badai sing ora teratur [digandhengake karo ngarep] bisa uga nginep ing banyu anget sing cukup suwe kanggo pembangunan tropis sing ringkih."

Nanging, pangembangan cepet ing wilayah iki dadi pérangan pisanan minggu ngarep kayane ora mungkin.

Kondisi kasebut bisa dadi luwih apik kanggo pangembangan tropis ing pungkasan Juli.

"Kita curiga manawa angin kencang ing wilayah kasebut bakal suda minggu ngarep, sing cukup kanggo nuwuhake pembangunan," ujare Kottlowski.

Tropis bisa wujud ing endi wae saka Teluk sisih lor mangulon tekan Bermuda.

"Sampeyan isih awal banget manawa ing endi wae sistem sing bakal dilacak," ujare Kottlowski. "Sawise mlebu minggu ngarep lan bisa ndeleng kanthi spesifik ing endi wujud sistem, kita bakal duwe ide sing luwih apik yen bisa katon cepet."

Ing akhir minggu kaping pisanan wulan Agustus, angin setir bisa malih dadi konfigurasi sisih kidul nganti lor ing pesisir Atlantik. Iki bisa nyebabake sistem apa wae sing ana ing Atlantik kulon sing cedhak karo pesisir utawa Teluk sisih lor wétan nggawe mlayu mangetan ing sadawane Segara Atlantik kanthi nambah kacepetan.

Ora preduli depresi tropis utawa pembentukan badai, pola sing stagnan bakal nyebabake badai udan lan badai lokal menyang bagean pesisir Amerika Serikat Tenggara.

Hujan deres bakal rampung ing Florida sajrone dina pungkasan wulan Juli.

Yen sistem tropis utawa loro dikembangake minggu ngarep, pengaruh potensial bisa uga kalebu ombak kasar lan arus mateng sing kuwat ing wilayah pesisir lan swells gedhe lan angin gedhe ing pesisir.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.