News

Pengeluaran turis Tiongkok ing Republik Ceko munggah 119 persen

Pilih basa sampeyan
0a1_2202
0a1_2202
ditulis dening editor

PRAGUE, Republik Ceko - Angka kanggo belanja total turis Tionghoa ing Republik Ceko saya cepet, amarga ana kenaikan 119 persen ing paruh pertama taun iki lan surp

Print Friendly, PDF & Email

PRAGUE, Republik Ceko - Angka kanggo belanja total turis Tionghoa ing Republik Ceko tuwuh kanthi cepet, amarga nyathet kenaikan 119 persen ing paruh pertama taun iki lan ngluwihi biaya turis Rusia ing wulan Juni, perusahaan Global Blue marang Kantor Berita Czech dina iki.

Belanja turis Rusia mudhun 42 persen ing H1.

Peningkatan belanja para turis Tionghoa luwih diarepake nalika diluncurake penerbangan langsung Beijing – Prague nalika musim gugur.

Ing wulan Juni, pangsa turis Tiongkok nyumbang 26 persen saka total pengeluaran sing digawe para pengunjung asing, yaiku kenaikan saka 4 persen ing wulan Januari.

Bentenipun, pangeluaran belanja turis Rusia mudhun dadi 24 persen ing wulan Juni saka 68 persen ing wulan Januari.

"Ora mung Cina, nanging uga negara-negara Asia liyane, kayata Thailand lan Taiwan, sing negesake posisi ing pasar. Thailand nuduhake salah sawijining angka belanja rata-rata paling dhuwur, "ujare manajer pemasaran Global Blue Zuzana Roubíčková.

Turis saka Thailand kanthi rata-rata 31,320 Kč ing Republik Ceko, banjur turis Tiongkok kanthi rata-rata 21,443 Kč lan turis Amerika kanthi rata-rata 15,639 Kč.

Turis Tionghoa paling asring tuku sandhangan lan mode (45 pct) lan permata (37 pct).

Turis Rusia mung nggunakake rata-rata 7,839 Kč ing toko-toko Ceko.

Jumlah turis Tionghoa ing Republik Ceko nambah udakara 20 persen dadi 211,000 taun kepungkur.

Maskapai penerbangan Cina Hainan Airlines ngluncurake penerbangan Prague – Beijing tanggal 3 September, mabur kaping telu seminggu. Gunggunge 60,000 penumpang samesthine nggunakake jalur kasebut saben taun.

Miturut perkiraan Asosiasi Agensi Plancongan Ceko, udakara 270,000 turis Tionghoa bakal ngunjungi Republik Ceko taun iki.

Bagéan kebangsaan ing total mbuwang turis asing ing ČR ing H1 (ing persen):

Januari

Februari

Maret

April

Bisa

Juni

H1

Rusia

41

27

23

27

37

24

30

China

7

16

24

16

18

26

18

Taiwan

4

7

10

9

6

8

7

Thailand

3

2

3

5

7

3

4

Israel

5

4

4

4

3

3

4

Amerika Serikat

2

4

3

3

4

5

4

Korea Kidul

2

5

4

5

4

3

4

Ukraine

4

4

3

2

2

2

3

Others

29

30

22

25

18

23

26

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.