24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Pariwisata margasatwa Uganda entuk regane udakara USD1.5 yuta

ugandada
ugandada
ditulis dening editor

Otoritas Margasatwa Uganda (UWA) minggu kepungkur mbayar meh 514 yuta dhuwit Uganda, padha karo US $ 1.5 yuta, kanggo komunitas sing wewatesan karo Taman Nasional Ratu Elizabeth.

Print Friendly, PDF & Email

Otoritas Margasatwa Uganda (UWA) minggu kepungkur mbayar meh 514 yuta dhuwit Uganda, padha karo US $ 1.5 yuta, kanggo komunitas sing wewatesan karo Taman Nasional Ratu Elizabeth. Pambagi penghasilan dikenalake kanggo menehi mupangat langsung saka pariwisata adhedhasar satwa menyang komunitas sing manggon ing wates taman nasional, kanggo nggawe kepemilikan uga ndhukung upaya konservasi lan anti-perburuan.

Pitung kabupaten sing entuk manfaat saka skema pembagi penghasilan - 20 persen kudu mlebu ing kabupaten sing wewatesan karo taman nasional - sing diwenehake miturut Undhang-undhang Margasatwa taun 2000.

Wiwit skema kasebut diwiwiti, UWA wis ngeculake meh 3.4 milyar syiling Uganda menyang kabupaten Kanungu, Rukungiri, Ibanda, Mitooma, Kasese, Kamwenge, lan Rubirizi, dana sing digunakake para komunitas kanggo nyedhiyakake layanan sosial, perbaikan prasarana kaya jaringan dalan lokal sing luwih apik, dhukungan layanan pendhidhikan, lan uga proyek sing ngasilake penghasilan berkelanjutan.

Dr. Andrew Seguya, CEO Otoritas Margasatwa Uganda, saiki wis siyap ngulungake kir kasebut marang para pamimpin masyarakat sing regane udakara 21 yuta nganti meh 176 yuta syiling.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.