Breaking News Internasional Ngeculake Warta Arab Saudi Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Warga AS ing Riyadh ngelingake kemungkinan ana serangan teror ing ibukota Saudi

Warga AS ing Riyadh ngelingake kemungkinan ana serangan teror ing ibukota Saudi
Warga AS ing Riyadh ngelingake kemungkinan ana serangan teror ing ibukota Saudi
ditulis dening Harry S. Johnson

Kedutaan Besar AS ing Riyadh ngelingake warga Amerika, sing saiki ana ing Karajan, babagan kemungkinan serangan teror ing ibukota Saudi, ujar manawa rudal utawa drone bisa dituju menyang kutha "dina iki, 28 Oktober."

"Yen sampeyan krungu bledosan banter utawa yen sirene diaktifake, langsung golek tutup," nasihat kasebut menehi saran. Uga ngelingake warga Amerika manawa sanajan rudal utawa drone mlebu dicegat, "puing sing tiba nuduhake risiko gedhe." Kedutaan Besar ora rinci babagan rincian ancaman sing bisa ditindakake.

Pejabat karo koalisi pimpinan Saudi dina iki ngumumake manawa pasukan koalisi ngilangi enem drone sarat bom sing diluncurake para pemberontak Houthi Yaman menyang Arab Saudi.

Drone kasebut diluncurake menyang arah kerajaan, lan enem drone sarat bledosan rusak, ujare TV negara Saudi, Rebo, nyebutake koalisi Arab nglawan gerakan Houthi ing Yaman.

Teroris Houthi wis nargetake monarki Teluk kaping pirang-pirang minggu kepungkur, koalisi kasebut ujar, nambahake kabeh langkah sing dibutuhake kanggo nglindhungi warga sipil.

Sedina sadurunge, milisi Houthi ujar manawa ngluncurake serangan drone kanthi bom menyang bandara Abha ing sisih kidul-kulon Arab Saudi. Ing dina sing padha, koalisi Arab ujar manawa wis nyegat lan ngrusak drone sing dipecat dening Houthi saka Yaman menyang Arab Saudi.

Perang sipil njeblug ing Yaman ing pungkasan taun 2014, nalika milisi Houthi sing didhukung Iran meksa pamrentah Presiden Abd-Rabbu Mansour Hadi metu saka ibu kota Sanaa. Koalisi pimpinan Saudi campur tangan ing konflik kasebut ing 2015 kanggo ndhukung pamrentahan Hadi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.