24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Resor preinan Nazi Prora dibukak kaping pisanan kanggo turis

19_70
19_70
ditulis dening editor

Jerman melu kontroversi babagan resort liburan era Nazi ing pulau Ruegen Jerman sing kaping pisanan dibukak kanggo para plancongan.

Print Friendly, PDF & Email

Jerman melu kontroversi babagan resort liburan era Nazi ing pulau Ruegen Jerman sing kaping pisanan dibukak kanggo para plancongan.

Komplek raksasa hotel ing resor Prora ing pulau paling gedhe ing negara kasebut ing Segara Baltik dirancang kanggo nginep 20,000 turis minangka bagean saka program Kekuatan Liwat Adolf Hitler kanggo njaga bangsa Jerman tetep sehat.

Pambangunan proyek mammoth diwiwiti ing taun 1936 nanging ditinggal ing taun 1943 amarga ana perang, lan limang bangunan beton enem lantai ing pantai berpasir Ruegen sing apik ora nate dibukak kanggo umum.

Saiki, pamrentah lokal wis gabung karo klompok investor kanggo miwiti makeover 100,000 euro ing kompleks pembusukan lan malih dadi resor liburan modern.

Pengumuman kasebut, sing ngetutake debat pirang-pirang taun, nyebabake kontroversi, kanthi kritikus nuduh pamrentah nglirwakake tanggung jawab kanthi menehi properti kasebut menyang investor pribadi.

Juergen Rostock, ketua yayasan Budaya Anyar sing nyengkuyung etika nalika ngatasi monumen bersejarah, nganggep proyek kasebut "skandal" amarga tujuane kanggo ngatur hiburan ing situs bersejarah.

"Prora minangka kebijakan sosial sing murni sing dituju para Nazi supaya kabeh warga padha sejajar. Ngatur hiburan ana program sing diramalake 'Strength Through Joy', "ujare Pak Rostock.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.