News

Biennale de Dances ing Seychelles ngucapake sukses banget

seychellesetn_20
seychellesetn_20
ditulis dening editor

Anggota masarakat duwe kesempatan kanggo nikmati macem-macem pagelaran nari ing Pusat Konferensi Internasional Seychelles, Setu kepungkur, sajrone final wolung Biennale de Dances des Se

Print Friendly, PDF & Email

Anggota masarakat duwe kesempatan kanggo nikmati macem-macem pagelaran nari ing Pusat Konferensi Internasional Seychelles, Sabtu kepungkur, sajrone final wolung Biennale de Dances des Seychelles.

Penari saka Seychelles, Madagascar, Reunion, lan Rodrigues saka Mauritius melu acara biennale 10 dina taun iki.

Wiwit tanggal 24 Agustus, anggota perusahaan joget sing beda-beda saka 4 negara kasebut wis sinau teknik nari anyar saka koreografer internasional saka Inggris, Charlotte Pook, suwene 2 minggu. Koreografer lokal uga melu sesi nari.

Para penari nampilake katrampilan sing mentas dipikolehi saka sesi ing pungkasan tanggal 5 September sing diatur dening National Conservatoire of Performing Arts (NCPA) kanthi dhukungan saka Menteri Pariwisata lan Budaya.

Ngomong ing final Biennale de Dances, Menteri Pariwisata lan Budaya Seychelles, Alain St.Ange, ujar yen biennale iki dijadwalake dadi budaya utama negara kasebut.

"Sing melu biennale iki ora mung nampilake katrampilan nari lan nuduhake teknik anyar, nanging uga nuduhake budaya sing beda," ujare Menteri.

Ngucapake sukses saben taun iki, Menteri St.Ange ngucapake matur nuwun marang Pak Pierre Joseph, Direktur Konservatoir Seni Pertunjukan Nasional, lan anggota tim kanggo nganakake acara hebat iki.

Ing antarane wong-wong sing uga nikmati acara kasebut lan nyengkuyung pangembangan budaya ing pulau kasebut yaiku Menteri Investasi, Pengembangan Kewirausahaan lan Inovasi Bisnis, Michael Benstrong; Sekretaris Utama Budaya Benyamin Rose; Direktur Jenderal Budaya Marcel Rosalie; lan Pierre Joseph, sing dadi kepala Konservatoir Seni Pertunjukan Nasional.

Sertifikat banjur diwenehake karo anggota perusahaan tari, lan tandha apresiasi diwenehake marang Miss Pook lan Pak Pierre Joseph.

Seychelles minangka anggota dhasar saka Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (TIK) .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.