Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Republik Dominika Ngupaya Nambah Pariwisata Liwat Baseball

Sawetara wong bakal takon tresnane Republik Dominika kanggo bisbol. Apa sing kurang dingerteni yaiku kepiye Republik Dominika sajrone taun-taun peteng Jerman Nazi nyoba nylametake atusan ewu pengungsi Yahudi saka Eropa sing dijajah Hitler.

Senadyan kasunyatan manawa Amerika Serikat ora gelem nyedhiyakake Republik Dominika karo kapal sing dibutuhake kanggo operasi nylametake, lan kanthi mangkono ngutuk wong liya sing ora bisa ditemtokake kanggo nemoni pati sing durung mesthi lan tragis, sawetara jiwa sing entuk keberuntungan mlebu ing Republik Dominika. Sawise tekan kana, dheweke nggawe pemukiman cilik Yahudi ing pesisir Lor negara kasebut ing kutha Sosúa.

Liwat 75 taun mengko Sosúa maneh dadi simbol toleransi agama lan ras. Bubar salah sawijining pemain bisbol paling gedhe ing Republik Dominika, Tony Fernandez tilar donya. Tony makili prapatan budaya Latino, Ireng, lan Yahudi. Dheweke dadi simbol kanggo akeh wong sing bisa ngerteni beda lan golek kamanungsan sing umume.

Amarga Tony Fernandez nggambarake kepiye macem-macem budaya bisa bebarengan lan mesthi nulungi wong liya, ing baseball liwat baseball, pusat pangerten interkultur lan ras anyar ing karya sing bakal digawe minangka kemitraan kolaborasi ing antarane Houston, TX. Pusat Hubungan Latino-Yahudi; Boston, MA Sosua75 Inc.; lan Kutha Sosúa.

Muga-muga pamrentah nasional Republik Dominika lan kedutaan asing sing dipilih lan perusahaan Dominika lan organisasi sipil sing misuwur uga bisa melu proyek iki.

Gagasan pusat latihan bisbol sing dijenengi sawise Tony Fernandez minangka gagasan Elihu "Hugh" Baver Sosua75 Ketua Dewan lan Direktur "Pitch Maquina de Batear" Batting Cage sing ana ing lapangan Baseball Municipal ing tengah kutha Sosúa. Bekerja ing kemitraan raket karo Rabi Peter Tarlow Ph.D. lan Direktur Eksekutif lan pendiri Pusat Hubungan Latino-Yahudi (CLJR), target proyek CLJR lan Sosua75 yaiku kanggo nampilake kepiye komunitas Latino lan Yahudi bisa kerja sama kanggo nambah olahraga internasional lan pariwisata budaya ing wilayah kasebut. daya tarik lan kemakmuran ekonomi.

Nggoleki sinergi budaya sing dituduhake lan sejarah kolektif sing wis suwe ing kene ing Sosua lan Karibia, loro organisasi kasebut ngrancang nggawe Pusat Kelas Damai lan Toleransi Kelas Dunia. Unsur-unsur Pusat sing direncanakake kalebu Pusat Sambutan Internasional, perpustakaan, kelas, ruang Konferensi, fasilitas omah kanggo siswa ijol-ijolan, kapel interdenomasional cilik, lan kantor administrasi. Bebarengan karo karya akademik Universitas lan kurikulum pendhidhikan lan program sing disasarake, kegiatan utama CLJR wis fokus ing pariwisata budaya, nggawa pimpinan Latino menyang Israel lan pimpinan Yahudi menyang Semenanjung Iberia.

Kanthi kolaborasi CLJR ing Amerika Latin, pusat anyar bakal nggunakake bisbol minangka sarana nyawijikake komunitas Latino lan Yahudi liwat rasa seneng game lan olah raga sing apik. Elihu Baver, sing dadi kepala proyek Sosua 75 wiwit 2014 lan bakal makili CLJR ing Republik Dominika ujar: "Kemitraan lan inisiatif kolaborasi sing berkembang karo CLJR lan Kutha Sosua nuduhake kesempatan sing apik kanggo nggambarake sejarah unik lan konvergensi kasebut. loro budaya gedhe lan ngluwari Perang Dunia II sing misuwur ing pengungsi Eropa sing terlantar sing kedadeyan ing kene sawise Konferensi Evian taun 1938. ”

Walikota kutha, Honoured Wilfredo Olivences, sing ndhukung proyek kasebut lan ngerti manawa Sosúa bisa dadi pusat gempa kanggo pangerten antar budaya liwat pariwisata ujar: nyorot sejarah unik ing kene. ”

Pusat kasebut ngarep-arep bisa nambah pariwisata Dominika kanthi nggawa wong-wong saka saindenging jagad kanggo sinau main bisbol, utawa ningkatake game, lan ing wektu sing padha sinau babagan budaya Latino lan Yahudi lan pentinge ngurmati kabeh wong tanpa preduli rasane, agama, utawa asal-usul nasional.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan pusat, hubungi Dr Peter Tarlow ing [email dilindhungi]  utawa Pak Elihu Baver ing [email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email