24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News Singapur

SITA: Penumpang maskapai AS minangka perencana sing ati-ati

0a1_2730
0a1_2730
ditulis dening editor

LAS VEGAS, NV - Riset anyar saka panyedhiya TI SITA nuduhake mayoritas (58%) wong sing lelungan udhara AS minangka "perencana sing ati-ati" sing mriksa dokumen perjalanan lan mriksa bandara luwih dhisik.

Print Friendly, PDF & Email

LAS VEGAS, NV - Riset anyar saka panyedhiya TI SITA nuduhake mayoritas (58%) wong sing lelungan udhara AS minangka "perencana sing ati-ati" sing mriksa dokumen perjalanan lan mriksa bandara luwih dhisik. Penumpang iki seneng nggunakake teknologi kanggo ngrancang lan sajrone lelungan. Nanging, dheweke seneng nggawa dokumen sing dicithak lan olèh interaksi karo agen maskapai kanggo ngonfirmasi kabeh wis ana ing jalur lan bakal direncanakake.

Survei SITA adhedhasar 1,411 penumpang sing lelungan liwat 46 bandara internasional ing saindenging AS, sing total nuduhake 75% lalu lintas penumpang AS. Iki uga kalebu wawancara lan pengamatan para penumpang ing bandara AS kanggo mbiji emosi lan cara nggunakake teknologi. Analisis kasebut nuduhake patang macem-macem personas utawa jinis wisatawan:

• Perancang Ati-ati
• Independent lan hyper-connected
• Gesang
• Petualang mbukak pikiran

Umume penumpang AS (58%) nganggep awake dhewe minangka 'perencana sing ati-ati'. Sisane dipisahake kanthi beda ing antarane telung personas liyane, sanajan luwih akeh nganggep awake dhewe minangka turis 'Independent and Hyper-Connected' (18%) sing seneng efisiensi nalika lelungan. Telulas persen ngidentifikasi awake dhewe minangka turis 'Panjangan' sing gelem mbayar tambahan kanggo layanan sing bakal ningkatake lelungan, dene 12% nganggep awake dhewe minangka 'Petualang Pikiran Terbuka' - seneng karo prospek lelungane. Penumpang AS seneng; 80% nampilake emosi positif sajrone lelungan kanthi puncak nalika nggunakake check-in online (90%) lan check-in swalayan (89%).

Paul Houghton, Presiden SITA, Amerika, ujar: "Taun iki ing Survei Tren IT Penumpang SITA, kita wis mriksa macem-macem jinis penumpang lan emosine kanggo njupuk gambaran sing apik babagan tindak tanduk penumpang sajrone lelungan kasebut. Penumpang AS duwe pengalaman sing positif banget nalika nggunakake teknologi kanggo tugas plancongan lan ndhisiki jagad iki kanthi tarif adopsi kanggo pesenan swalayan lan check-in.

"Asil kasebut mbukak kesempatan kanggo maskapai penerbangan lan bandara ing AS kanggo nambah kepuasan pelanggan. Penumpang pengin nggunakake teknologi luwih akeh - utamane ponsel - kanggo entuk informasi paling anyar babagan status penerbangan lan koleksi bagasi. Nyedhiyakake pembaruan kasebut utamane bisa narik kawigatene para pangrencana sing ati-ati lan mbantu penumpang AS luwih seneng. ”

Survei kasebut nuduhake manawa penumpang AS duwe emosi positif sing luwih dhuwur nalika nggunakake opsi teknologi swalayan. Total 90% penumpang menehi peringkat check-in online minangka pengalaman positif, dibandhingake karo 82% penumpang sing nggunakake counter bandara. Mriksa penerbangan ing ponsel utawa kios uga pengalaman positif, kanthi peringkat 89% lan 83%.

Ora kaget, jumlah responden paling dhuwur ing AS nuduhake emosi positif nalika bisa santai, mula wektu sadurunge mlebu lan numpak pesawat kasebut entuk peringkat positif 95% lan 90% penumpang.

Nyeret faktor sing apik yaiku frustasi kanthi keamanan lan, ing tingkat sing luwih cilik, formalitas paspor. Kasunyatane, 43% penumpang AS ngalami emosi negatif ing tahap keamanan lan 29% ing kontrol paspor. Kaloro tokoh kasebut luwih dhuwur tinimbang rata-rata global saben 36% lan 25%. Asil kasebut nuduhake kesempatan kanggo ngenalake teknologi swadaya sing luwih akeh kanggo nambah kepuasan penumpang ing titik lelungan kasebut. Contone, sawetara bandara lan maskapai penerbangan AS wis nguntungake kios kontrol paspor otomatis (APC) sing nggunakake biometrik canggih kanggo nyepetake penumpang liwat prosedur imigrasi lan bea cukai nalika teka ing AS.

Mobile minangka masa depan amarga luwih akeh penumpang AS sing nggunakake piranti seluler kanggo layanan sing gegandhengan karo lelungan. Survei kasebut nuduhake manawa 19% pengin nggunakake check-in seluler kanggo penerbangan sabanjure, dibandhingake karo 13% sing nggunakake pungkasan, tuwuh luwih saka 40%. Penerbangan pesenan nganggo ponsel uga diprakirake bakal nambah, mundhak saka 29% penumpang dina iki dadi 38% sajrone setaun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.