Étiopia ngarahake nomer telu dadi turis ing taun 2020

0a1_951
0a1_951
ditulis dening editor

ADDIS ABABA, Ethiopia – Ethiopia aims to triple its number of foreign visitors to more than 2.5 million by 2020, making tourism a pillar of one of Africa’s fastest-growing economies.

Print Friendly, PDF & Email

ADDIS ABABA, Ethiopia – Ethiopia aims to triple its number of foreign visitors to more than 2.5 million by 2020, making tourism a pillar of one of Africa’s fastest-growing economies.

Didhukung dening belanja gedhe kanggo infrastruktur lan ekspansi layanan lan sektor pertanian, Addis Ababa ngarepake pertumbuhan ekonomi tahunan udakara 11 persen sajrone limang taun sabanjure.

Sanajan kurang ing pesisir lan jalur safari ing Kenya lan Tanzania, negara Horn saka Afrika duwe wilayah sing apik banget lan sejarah kekaisaran sing apik.

Nomer pengunjung wis mundhak paling ora 10 persen setaun sajrone dasawarsa kepungkur, sanajan saka basis sing asor banget. Luwih saka 750,000 turis teka ing taun fiskal 2014/2015, ngasilake $ 2.9 milyar kanggo ekonomi, ujare Menteri Budaya lan Pariwisata Amin Abdulkadir.

"Ana akeh panjaluk babagan pemesanan lan rencana investasi. Target kita yaiku nampa luwih saka 2.5 yuta sajrone limang taun, ”ujare marang Reuters ing sawijining wawancara.

"Sektor iki bakal ngasilake investasi langsung asing lan mata uang asing lan nggawe kesempatan kerja, uga menehi kontribusi kanggo nggawe gambar."

Hilton Worldwide Holdings signed a management deal on Wednesday to open its first hotel in Ethiopia in more than four decades, while sub-Saharan Africa’s first Marriott-branded serviced apartments have also been unveiled in the capital.

Sheraton, Radisson lan Golden Tulip kalebu sawetara klompok global sing wis operasi, lan rantai AS Best Western International Inc, AccorHotels Prancis lan Ramada ujar manawa dheweke uga nggarap proyek anyar.

Target Ethiopia kanggo taun 2020 katon cukup, yen dibandhingake karo Mesir, ing ngendi 9.9 yuta turis dikunjungi taun kepungkur.

"Kita minangka negara sing tentrem lan stabil. Ditambah maneh, kita duwe kabijakan lan strategi sing bener, ”jarene Amin. "Ora suwe sadurunge tekan level tangga teparo."

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.