News

Pariwisata adhedhasar komunitas ing Karibia Raya

Pilih basa sampeyan
0a1a_668
0a1a_668
ditulis dening editor

Pariwisata adhedhasar komunitas muncul minangka alternatif kanggo ngatasi kesenjangan sosial lan ekonomi masarakat pedesaan, lan cocog kanggo komunitas sing pengin ngasilake penghasilan tambahan ing ekono saben dinane

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata adhedhasar komunitas muncul minangka alternatif kanggo nyepetake kesenjangan sosial lan ekonomi komunitas pedesaan, lan cocog kanggo komunitas sing pengin ngasilake penghasilan tambahan ing kegiatan ekonomi saben dinane nggunakake sumber budaya, alam lan lokal ing wilayah tartamtu.

Pariwisata adhedhasar komunitas ndadekake warga ing wilayah kasebut dadi pandhuan wisata lan menehi layanan kanggo para pengunjung. Iki uga menehi komunitas kesempatan kanggo muter peran ing unsur produksi lan ijol-ijolan barang lan jasa ing wilayah tartamtu. Saiki pariwisata adhedhasar evolusi terus-terusan, ora mung ing Karibia Raya, nanging uga ing Afrika, Asia lan Amerika Latin, nggawe partisipasi turis luwih aktif ing adat lan kabiasaan klompok sosial utawa lokalitas tartamtu.

Sawetara komunitas lokal ing pulau-pulau Karibia wis bisa ngenali kesempatan ing pariwisata lan melu industri, amarga kegiyatan ing ngendi komunitas melu desain lan implementasi pariwisata nggampangake partisipasi masarakat kanthi tujuan kanggo nyumbang kanggo pertumbuhan ekonomi.

Sampeyan kudu ngiyatake kapasitas institusi Karibia Raya kanggo nyengkuyung pangembangan pariwisata adhedhasar komunitas kanthi proyek lan program khusus sing pentinge partisipasi perwakilan komunitas, lembaga pamrentah lan organisasi non-pamrentah, uga asosiasi ditambah karo panyedhiya layanan ing sektor pariwisata swasta.

Kajaba iku, kudu jelas yen pariwisata adhedhasar komunitas mbutuhake pendekatan sing luwih partisipatif kanggo pariwisata lan duwe kemampuan dadi produk pariwisata sing bisa digunakake; supaya potensial iki diwujudake kudu ana hubungan sing raket ing antarane rencana sektor publik lan sektor swasta bebarengan karo gegayuhan masarakat kanggo pembangunan pariwisata ing wilayah kasebut.

Ana sawetara mupangat ing komunitas sing melu pangembangan pariwisata kayata pengurangan kemiskinan lan generasi kerja. Kajaba iku, pendekatan iki desentralisasi industri pariwisata liwat transfer keputusan ing komunitas, nyumbang kanggo pangembangan produk pariwisata regional lan nyebabake penguatan komunitas lokal lan uga dadi stimulus produksi produk lokal kanggo kalebu gastronomi. .

Kanggo Karibia Raya, penting kanggo promosi prakarsa wisata adhedhasar komunitas saka wilayah kasebut. Ana conto sukses ing wilayah iki, kayata ing Jamaika, ing Jaringan pariwisata komunitas "Country Style" lan program "Unik Jamaika" wis sukses diimplementasikake, kanthi tujuan promosi pariwisata berbasis komunitas ing Jamaika lan internasional, nawakake pengunjung pengalaman komunitas sing beda-beda sajrone preinan

Ing njaba Karibia Raya, Ekuador minangka salah sawijining negara paling maju lan diakoni sing nindakake turisme adhedhasar komunitas. Ana udakara 100 pengalaman komunitas uga sumber daya pelatihan, sing asil saka usaha bisnis mandhiri komunitas sing padha, saliyane dhukungan sing wis ditampa saka agensi kerjasama internasional, organisasi non-pemerintah, pondasi nirlaba lan sektor publik.

Pungkasan, upaya gedhe ditindakake kanggo netepake bentuk pariwisata sing nanggepi pengaruh negatif tumrap ekonomi nasional lan sumber daya alam. Pariwisata adhedhasar komunitas minangka salah sawijining ceruk pariwisata, sing nyedhiyakake mupangat kanggo nyuda dampak negatif lan menehi kontribusi kanggo anggota komunitas sing melu nglindhungi warisan budaya lan alam lan uga entuk manfaat langsung saka kegiatan Pariwisata sing digawe.

Kanthi tujuan kanggo ndhukung kabeh prakarsa sing ana, Asosiasi Negara-negara Karibia (ACS) kanthi mandhiri CELAC (Komunitas Amerika Latin lan Amerika Serikat Karibia) dadi tuan rumah Rapat Organisasi Pariwisata Regional, kanthi item utama ing agenda kasebut, Pariwisata minangka sarana pangembangan komunitas etnis, pribumi lan pedesaan ing negara-negara wilayah kasebut. Antarane asil rapat iki, usul Jaringan Regional Inisiatif Pariwisata Berbasis Komunitas ing Amerika Latin lan Karibia diusulake, sing bakal nuduhake informasi babagan macem-macem proyek ing wilayah kasebut lan promosi minangka pilihan lelungan. Rawuh ing pertemuan kasebut yaiku wakil saka Organisasi Pariwisata Dunia (WTO), Sekretariat Integrasi Pariwisata Amerika Tengah (SITCA) sing negesake komitmen kanggo ndhukung ACS kanggo maju inisiatif iki. . Rapat kasebut dipimpin dening Charge d'Affaires saka Kedutaan Besar Costa Rica, sing negarane nalika semana, yaiku Presiden Tempore saka CELAC.

Julio Orozco minangka Direktur Pariwisata Berkelanjutan lan Karla Perez minangka Asisten Riset Direktorat Pariwisata Berkelanjutan Asosiasi Negara-negara Karibia. Apa wae komentar utawa tanggapan kudu dikirim menyang email.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.