News Singapur

Terminal bandara sing ramah lingkungan anyar dibukak ing India

anilpic_0
anilpic_0
ditulis dening editor

INDIA (eTN) - Perdana Menteri N.

Print Friendly, PDF & Email

INDIA (eTN) - Perdana Menteri N. Modi saka India tanggal 22 Oktober diresmikake bangunan terminal integral ramah lingkungan lan hemat energi ing Bandara Tirupati, ing negara bagian kidul Andhra Pradesh, ing kana dheweke uga menehi watu dhasar kanggo ibukutha anyar ing Amravati.

Bangunan bandara duwe kapasitas kanggo nangani 700 pax ing jam puncak - 500 domestik lan 200 internasional.

Bangunan seluas 16,500 meter persegi kasebut duwe ruang paling ngisor 5,500 meter persegi lan dibangun ing 1,045 hektar.

Tirupati minangka salah sawijining pusat pariwisata jamaah sing paling populer ing saindenging jagad, sing narik luwih saka 10 yuta pemuja saben taun saka njero negara lan luar negeri. Iki uga misuwur amarga dikelola kanthi apik. Modi ujar manawa pamrentah bakal menehi stres kanggo pertumbuhan pariwisata, amarga bisa uga nggawe lapangan kerja.

Ibukutha anyar ing Amravati narik investasi saka Singapura lan Jepang uga, lan tahap pertama bakal rampung sajrone 10 taun.

Negara Andhra Pradesh sing lawas wis dipérang dadi Telengana lan Andhra, mula kabutuhan ibukutha anyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.