News

Fitch revisi pandangan Marriott babagan Positif babagan akuisisi Starwood

Pilih basa sampeyan
0a1a_186
0a1a_186
ditulis dening editor

NEW YORK, NY - Fitch Ratings negesake Rating Default Penerbit jangka panjang (IDR) lan 'F2' saka Marriott International lan revisi Rating Rating perusahaan menyang Positif saka Stabil.

Print Friendly, PDF & Email

NEW YORK, NY - Fitch Ratings negesake Rating Default Penerbit jangka panjang (IDR) lan 'F2' saka Marriott International lan revisi Rating Rating perusahaan menyang Positif saka Stabil. Tindakan rating dina iki ngetrapake akuisisi perusahaan Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Fitch uga negesake Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc 'BBB' IDR lan revisi Rating Rating menyang Positif saka Stabil. Dhaptar lengkap tumindak rating sing ditindakake kanggo loro perusahaan kasebut ing pungkasan rilis iki.

PEMANDU RATING KUNCI

Fitch yakin profil kredit Marriott bakal luwih konsisten karo 'BBB +' IDR sawise gabung karo Starwood, sanajan ana kabijakan finansial sing ora owah, kalebu manajemen leverage sing disetel ing target 3.0x nganti 3.25x. Fitch ngarepake akuisisi kanggo nyuda profil risiko bisnis Marriott lan ningkatake untung, sing bisa ningkatake kemampuan perusahaan kanggo navigasi penurunan siklus penginapan ing mbesuk.

Perusahaan gabungan kasebut duwe portofolio merek berkualitas tinggi lan diakoni sacara internasional ing industri (30 merek). Angsal Starwood uga bakal ningkatake jabatane Marriott ing pasar maju. Pungkasan, Fitch ngramal sinergi biaya $ 200 yuta, utamane saka ngilangi fungsi duplikasi, lan skala ekonomi, sing tegese perusahaan bakal duwe struktur biaya tetep sing murah lan wates arus kas gratis sing kuwat.

Strategi pendanaan saham kabeh perusahaan kanggo akuisisi iki nuduhake komitmen kanggo kabijakan finansial sing ana, kalebu njaga peringkat nilai investasi sing murah.

Fitch ndeleng reaksi saka franchisee Marriott lan Starwood minangka risiko utama saka transaksi kasebut. Kanggo ngrampungake Outlook Positif, Fitch bakal nimbang kemampuan perusahaan gabungan kanggo nduduhake pertumbuhan unit bruto lan net sing padha utawa apik lan entuk sinergi biaya sajrone cakrawala Rating Rating siji nganti rong taun.

Fitch bakal nimbang revisi Rating Outlook dadi Stabil saka Positif yen manajemen ngowahi kabijakan finansial lan milih njaga pengaruh ing level sing luwih dhuwur tinimbang 3.0x dadi 3.25x. Kanggo tujuan kasebut, Fitch yakin manawa Marriott komitmen kanggo njaga rating 'BBB', lan perusahaan kasebut saiki ora ndeleng alasan strategis kanggo target peringkat sing luwih dhuwur.

Fitch ngrencanakake narik rating kanggo Starwood sawise transaksi ditutup. Fitch ngarepake Marriott bakal nganggep obligasi Starwood sing durung dijamin lan / utawa mbiayai maneh obligasi Starwood sing bisa uga kena pangowahan kontrol sing disebabake transaksi kasebut.

KEBIJAYAAN KEUANGAN TANPA GANTI

Fitch ndeleng strategi pendanaan transaksi kabeh-saham Marriott minangka kredit positif sing nduduhake komitmen perusahaan marang rating biji investasi sing murah.

Fitch ngarepake perusahaan bakal duwe pengaruh ing target target 3.0x nganti 3.25x ing taun 2018, ora kalebu biaya transaksi non-rutin sing ditindakake sajrone 2016 lan 2017, sing kira-kira perusahaan bisa udakara $ 100 nganti $ 150 yuta. Proyeksi kasus dhasar Fitch nganggep manawa Marriott entuk sinergi tahunan $ 200 yuta kanthi 4Q'17.

Fitch uga ngarepake Marriott bakal pindhah kanthi cepet kanggo ngrampungake program disposisi aset sing diduweni Starwood kanthi adol, lan, ing pirang-pirang kasus, njupuk kontrak waralaba / manajemen jangka panjang, hotel duwe Starwood udakara $ 1.8 milyar perusahaan kira-kira regane pajak sawise pajak. Fitch yakin manawa kemampuan sing dideleng dening Marriott kanggo nglakokake penjualan aset kanthi global, uga tutup awan sing disedhiyakake dening sinergi transaksi bakal nyepetake proses penjualan. Sanajan disposisi wis cepet ing manajemen anyar Starwood, investor umume kecewa karo penjualan aset perusahaan wiwit ngumumake program kasebut pirang-pirang taun kepungkur.

Tambah Skala lan Keragaman

Angsal Starwood nguatake profil kredit Marriott kanthi nambah skala lan keragaman, saengga bisa nurunake risiko bisnis. Perusahaan gabungan kasebut bakal duwe 5,500 hotel sing ora ana tandhingane kanthi 1.1 yuta kamar ing 30 merek. Kombinasi kasebut uga bakal ningkatake kehadiran internasional Marriott lan ningkatake hubungane karo plancongan mewah lan lelungan milenial, akeh sing seneng merek duweke Starwood. Starwood uga nggawa portofolio merek gaya urip lan ngarsane lengganan ing meja, uga sistem kesetiaan Tamu Starwood Preferred. Sistem hotel Starwood sing lawas bakal entuk bathi saka posisi Marriott sing bisa uga kuwat karo klompok gedhe lan plancong bisnis.

Fitch uga yakin manawa keuntungan Marriott (apa disengaja, utawa ora) saka atribut pertahanan kanthi entuk Starwood. Laporan pers nuduhake manawa Hyatt Hotels Corp. nganggep tawaran Starwood. Gabungan Hyatt lan Starwood bisa uga ngasilake perusahaan panginepan AS sing ukurane padha karo Hilton lan Marriott.

Reaksi FRANCHISEE POSITIF KUNCI

Fitch ndeleng risiko eksekusi moderat sing ana gandhengane karo transaksi, utamane saka hubungane franchisee perusahaan. Risiko iki kalebu kemampuan perusahaan gabungan kanggo narik kawigaten lan njaga franchisee ing sistem kasebut lan bisa uga bakal ilang sajrone pirang-pirang taun amarga kontrak lan manajemen manajemen francais Marriott lan Starwood sing wis ana.

Ana unsur rasa ora marem franchisee ing industri panginepan babagan panyebaran merek hotel anyar saka pamilik merek penginapan utama, kalebu Marriott. Marriott wis historis dadi pimpinan nggawe merek anyar kanggo target lelungan sing luwih akeh segmen. Sanajan dirancang kanthi teori kanggo narik kawigaten para pelanggan sing beda, ing prakteke wis ana sawetara tumpang tindih, sing nyuda franchisee sing ditampa saka afiliasi karo merek tartamtu lan bisa ngganggu tuwuhing sistem kamar perusahaan.

Kajaba iku, Marriott lan Starwood duwe merek hotel dhewe sing saingan langsung ing pasar, kalebu ing lokasi sing jejer sing bakal dilarang ing watesan radius franchise saiki. Iki bisa nyebabake tingkat dhuwur saka merek lan / utawa kerugian kontrak manajemen yen franchisee Starwood lan Marriott sing ana saiki milih 'menehi tandha' properti. Uga, sawetara pamilik hotel kanthi historis nyebutake pilihan kanggo Starwood tinimbang Marriott, lan uga kosok balene. Pemilik kasebut bisa milih menehi bendera maneh hotel nalika kontrak kadaluwarsa - preduli ana hotel sing duwe merek Marriott sing kompetitif.

Sanajan ana ing ndhuwur, sawetara aspek sing gegandhengan karo panggabungan bakal entuk manfaat saka franchisee. Contone, jembar lan ambane sistem penghargaan kasetyan perusahaan gabungan bakal ora ana tandhingane ing industri, lan perusahaan kudu entuk bathi saka biaya administrasi sing luwih murah nalika nggabungake program kasebut. Kajaba iku, Fitch yakin penggabungan kasebut bakal nyuda biaya kanggo franchisee ing sawetara wilayah, kalebu latihan lan rekrutmen, pengadaan inventaris, proses kertu kredit, akuntansi, IT lan manajemen pendapatan. Pungkasan, pamilik kudu ndeleng mupangat saka nuduhake praktik paling apik, uga pemahaman gabungan perusahaan babagan pola lelungan pelanggan.

Saka perspektif organisasi, Marriott lan Starwood duwe struktur sing padha sing kudu nggampangake integrasi divisi regional perusahaan gabungan lan njamin sinergi biaya tingkat sing padhet saka ngilangi overhead duplikatif. Fitch ngarepake perusahaan nggunakake tuku saham sing wicaksana minangka tuas kanggo njaga pengaruh ing utawa ngisor target 3.0x nganti 3.25x nganti sinergi biaya luwih murah (utawa luwih dhuwur) tinimbang tingkat run $ 200 yuta sing dianggep ana ing proyeksi kasus dhasar. .

KETENTUAN KUNCI

–Tumure industri panginepan RevPAR mundhak 7% sajrone 2015 lan saya mudhun, nanging tetep positif, nganti kisaran digit sedheng-kurang kanggo saldo periode ramalan;

–Pendapatan bea mundhak sejajar karo Pendapatan Potensi Bruto (GPR minangka perkiraan Fitch saka total penghasilan kamar ing saindenging sistem sing bisa nampa bea saka Marriott) 2015 GPR adhedhasar pertumbuhan pasokan net 5-7% lan tuwuh RevPAR digit tengah, dadi mundhak angka pindho nganti 2017;

–Ragad dagang minangka persentase kenaikan GPR amarga tambahan layanan winates ing Amerika Utara sing ditimbang karo model waralaba, beda karo sing dikelola utawa diduweni;

–MAR ngasilake arus kas gratis sing akeh banget kanggo para pemegang saham liwat kenaikan dividen lan tuku maneh saham, ngatur sing terakhir kanggo njaga target pengaruh 3.0x nganti 3.25x kanthi rating 'BBB';

SENSITIVITAS RATING

– Kanggo ngrampungake Outlook Positif, Fitch bakal nimbang kemampuan perusahaan gabungan kanggo nduduhake pertumbuhan unit bruto lan net sing padha utawa ditingkatake lan entuk sinergi biaya sajrone cakrawala Rating Rating siji nganti rong taun.

–Fitch bakal nimbang revisi Rating Outlook dadi Stabil saka Positif yen manajemen ngganti kabijakan finansial lan milih njaga leverage ing level sing luwih dhuwur tinimbang 3.0x dadi 3.25x.

–Fitch ngarepake Marriott bisa mbuwang investasi maneh lan nuduhake tuku maneh, uga imbangan CP yen ana penurunan sing signifikan. Tindakan rating negatif bisa ditindakake yen Marriott milih ora nyetel alokasi modal ing skenario penurunan.

–Aktivitas rating negatif uga bisa kedadeyan yen ana industri penginapan sing mudhun sing luwih abot tinimbang skenario kasus stres Fitch, sing nggambarake penurunan industri RevPAR ing 13-15%. Amarga paling ora, amarga lingkungan pertumbuhan pasokan sing luwih apik tinimbang resesi pungkasan, Fitch yakin penurunan RevPAR bakal kurang abot tinimbang penurunan 20% sing dialami ing taun 2008 nganti 2009.

– Rating jangka pendek 'F2' Marriott didhukung dening jangkoan likuiditas cadangan saka RCF lan sumber likuiditas internal sing cukup kanggo nutupi layanan utang jangka cedhak. Yen langkah likuiditas iki dadi saya suwe saya suwe, bisa uga ana tekanan kanggo rating 'F2'.

DAFTAR TINDAK KANGGO RATING

Fitch negesake rating ing ngisor iki:

Marriott International, Inc.

- IDR jangka panjang ing 'BBB';

- IDR jangka pendek ing 'F2';

– Kertas komersial ing 'F2';

–Mas kredit kredit tanpa jaminan ing 'BBB';

– Cathetan senior sing ora dijamin ing 'BBB'.

Akuisisi Marriott RHG BV

- IDR jangka pendek ing 'F2';

– Kertas komersial ing 'F2'.

Fitch wis revisi Rating Outlook kanggo Marriott International, Inc. menyang Positif saka Stable.

Fitch negesake rating ing ngisor iki:

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

–IDR ing 'BBB';

–Mas kredit kredit tanpa jaminan ing 'BBB';

– Cathetan senior sing ora dijamin ing 'BBB'.

Fitch wis revisi Rating Rating kanggo Starwood menyang Positif saka Stabil.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.