Menteri Luar Negeri Djibouti ngetokake pernyataan babagan bentrokan ing Balbala

0a1_3790
0a1_3790
ditulis dening editor

DJIBOUTI, Djibouti - Menteri Luar Negeri Republik Djibouti HE

Print Friendly, PDF & Email

DJIBOUTI, Djibouti - Menteri Luar Negeri Republik Djibouti HE Mahamoud Ali Youssouf ujar dina iki yen pratelan 19 warga sipil tiwas ing Balbala sajrone patemon agama wingi wis akeh banget.

Rapat kasebut dianakake kanggo mengeti kelairan nabi Muhammad. Pemimpin komunitas wis setuju karo pihak berwenang kanggo kumpul ing situs sing wis ditemtokake. Nanging, atusan wong banjur nglumpuk ing situs sing ora sah. Nalika 50 petugas polisi teka kanggo mindhah para pemuja kanthi tentrem ing papan sing wis disepakati, bentrokan njeblug lan tembakan ditembak saka akeh. Banjur ditemokake yen sawetara wong ing pakumpulan kasebut padha nggawa bedhil, parang lan pisau Kalashnikov.

Amarga pejabat polisi ora ngarep-arep kekerasan bersenjata, dheweke njaluk pasukan polisi lan tentara tambahan. Kabeh, sèket polisi padha ciloko. Patang puluh loro ciloko ringan lan dirawat ing rumah sakit sadurunge dibuwang. Wolung petugas polisi tetep ing rumah sakit, lan loro lagi lara luka.

Pitung warga sipil tiwas. 23 wong liyane cilaka. Patbelas wong kasebut ngalami cedera ringan lan saiki wis dibebasake ing rumah sakit.

Kahanan kasebut tenang lan kabeh bisa dikendhaleni.

Dina iki, para pemimpin komunitas sing kena pengaruh ngucapake belasungkawa marang kulawarga korban. Dheweke uga ngutuk wong-wong sing tanggung jawab kanggo bentrokan kasebut lan tumindak sing dimaksud kanggo nyebabake huru-hara ing Djibouti.

Pamrentah negesake upaya oposisi kanggo nyebabake kahanan kasebut kanthi nggunakake jaringan sosial kanggo nuwuhake rasa gething lan kekerasan.

The Chief Prosecutor for the Republic of Djibouti has launched a formal investigation. A number of arrests have been made and further details will be announced in due course on completion of the investigation. We will ensure that the culprits are brought to justice.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.