24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Pemimpin Hong Kong mréntah supaya Beijing luwih akeh turis Tiongkok

22_82
22_82
ditulis dening editor

Hong Kong - Kepala eksekutif Hong Kong, Donald Tsang, Kamis mrentah ing Beijing supaya para turis saka daratan China luwih akeh mlebu bekas koloni Inggris kanggo mbantu nguripake ekonomi sing penting.

Print Friendly, PDF & Email

Hong Kong - Kepala eksekutif Hong Kong, Donald Tsang, Kamis mrentah ing Beijing supaya para turis saka daratan China luwih akeh mlebu bekas koloni Inggris kanggo mbantu nguripake ekonomi sing penting.

Tsang ngajokake banding kasebut nalika rapat karo ketua Administrasi Pariwisata nasional, Shao Qiwei, sajrone ngunjungi tugas telung dina ing ibukota Tiongkok.

Pemimpin Hong Kong ujar manawa kombinasi krisis finansial global lan nggawe penerbangan langsung antara China lan Taiwan, sing artine pengunjung China menyang Taiwan ora perlu transit liwat Hong Kong, wis mengaruhi pariwisata.

Tsang marang Shao supaya istirahat luwih akeh babagan peraturan sing teka ing daratan kanggo ngunjungi Hong Kong bakal menehi ganti rugi kanggo penurunan wisatawan sing bubar.

Tiongkok dikreditake kanggo nylametake ekonomi Hong Kong sawise SARS 2003, utawa Sindrom Pernafasan Akut parah, kanthi ngilangi watesan lelungan supaya bisa mayuta-yuta pengunjung China daratan tambahan sing nglintasi wates ing plancongan blanja.

Luwih saka separo 28 yuta pengunjung ing Hong Kong taun kepungkur teka saka daratan China, nanging Tsang ngarep-arep supaya istirahat aturan lintas batas bisa ditambahi menyang wilayah China liyane.

Tsang arep diajak ngobrol karo Presiden Hu Jintao lan Perdana Menteri Wen Jiabao ing dina Jumuah. Diskusi diajab bisa dikuasai dening kemerosotan ekonomi global.

Hong Kong sing sugih dadi resesi ing wulan pungkasan sawise nyuda rega properti, mundhak pengangguran, lan Indeks Hang Seng ilang meh 20,000 poin saka pucuke meh 32,000 poin ing Oktober 2007.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.