News

Menteri Pariwisata ngrembug babagan kolaborasi antara pariwisata lan keamanan

0a1_1189
0a1_1189
ditulis dening editor

MADRID, Spanyol - Menteri Pariwisata lan Pejabat Tingkat Tinggi saka 86 negara nglumpuk ing Madrid kanggo ngrembug babagan pangembangan mekanisme kolaborasi sing luwih cedhak antara pariwisata lan administra keamanan

Print Friendly, PDF & Email

MADRID, Spanyol - Menteri Pariwisata lan Pejabat Tingkat Tinggi saka 86 negara nglumpuk ing Madrid kanggo ngrembug babagan pangembangan mekanisme kolaborasi sing luwih cedhak antara pariwisata lan administrasi keamanan kanggo njamin kerangka perjalanan sing aman, aman lan lancar.

Rapat kasebut negesake tantangan keamanan global lan kebutuhan nggawe solusi global nalika nambah dhukungan kolektif kanggo negara-negara sing kena pengaruh.

Peserta njaluk integrasi pariwisata ing sistem darurat internasional lan nasional lan nyoroti peran kerja sama sektor publik-swasta, uga pentinge komunikasi sing kuat lan kemitraan media.

"Peran pariwisata isih diremehake lan integrasi lelungan lan pariwisata dadi struktur lan prosedur darurat nasional asring kedadeyan sawise kedadeyan gedhe. Dina iki kita ing kene kanggo ngrembug babagan apa ana masalah keamanan ing sektor kita lan apa sing bisa ditindakake supaya kita terus maju menyang perjalanan sing aman, aman lan lancar. ” ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai
"Mung kanthi kerja sama, kita bisa nambah ketahanan sektor pariwisata, nyuda risiko kerusakan lan kerugian, lan nyepetake pemulihan - lan pungkasane njamin tuwuhing sektor kita lan menehi kontribusi tumrap pertumbuhan ekonomi, nggawe lapangan kerja lan pembangunan", dheweke ditambahake

"Rapat iki mbahas pitakon kritis sing diadhepi saiki - yaiku, kepiye cara nggunakake lan nggedhekake tunjangan pariwisata, nalika njaga komunitas kita?" Ujare Pak Yuri Fedotov, Direktur Eksekutif Kantor Narkoba dan Kejahatan PBB (UNODC), sing uga negesake perlune kerja sama sektor publik-swasta. "Nalika tujuan ditekan kanggo njamin keamanan lan keamanan turis, penting banget supaya Negara-negara sing mlebu lan njaba bisa kerja sama lan ngetrapake langkah-langkah sing dibutuhake kanggo njamin keamanan para plancong, kalebu kerja sama kemitraan publik-pribadi".

Ignacio Ibañez, Sekretaris Negara Kerjasama Spanyol, nyoroti peran pariwisata minangka penggerak ekonomi lan alat kanggo pembangunan nanging uga minangka instrumen pangerten sing luwih apik ing antarane budaya. "Pariwisata nggawe pemahaman antarane wong sing duwe budaya beda lan dadi faktor sing nyebabake keamanan ing level global" jarene.

Ing rapat kasebut, Menteri Pariwisata El Salvador, Napoleon Duarte, nuduhake inisiatif anyar para Menteri Amerika Tengah lan Republik Dominika, sing didhukung dening UNWTO lan UNODC, sing bakal nggawe tenaga kerja regional kanggo melu para pemangku kepentingan pariwisata lan pasukan keamanan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.