News

Keluhan konsumen maskapai wiwit taun kepungkur

0a1a_227
0a1a_227
ditulis dening editor

WASHINGTON, DC - Keluhan konsumen maskapai sing diajukake karo Divisi Perlindungan Konsumen Penerbangan DOT sajrone 2015 nganti 29.8 persen wiwit 2014, miturut Departemen Perhubungan AS

Print Friendly, PDF & Email

WASHINGTON, DC - Keluhan konsumen maskapai sing diajukake karo Divisi Perlindungan Konsumen Penerbangan DOT sajrone 2015 nganti 29.8 persen wiwit 2014, miturut Laporan Konsumen Perjalanan Udara Departemen Perhubungan AS sing dirilis dina iki.

Kanggo kabeh taun kepungkur, Departemen nampa 20,170 keluhan, saka total 15,539 sing ditampa ing 2014. Ing Desember 2015, Departemen kasebut nampa 1,565 keluhan babagan layanan maskapai saka konsumen, nganti 46.9 persen saka total 1,065 sing diajukake ing Desember 2014 lan munggah 19.6 persen saka 1,308 sing ditampa ing November 2015.

Keluhan kasebut nyakup macem-macem masalah layanan penerbangan kayata masalah penerbangan, bagasi, reservasi lan tiket, pengembalian dana, layanan konsumen, cacat, lan diskriminasi. Pelanggan bisa mbandhingake rekaman komplain sakabehe maskapai kanggo nemtokake maskapai penerbangan sing nyedhiyakake layanan paling apik lan pilih maskapai adhedhasar ilmu kasebut. Keluhan kasebut uga dadi dhasar kanggo investigasi, nggawe keputusan, undang-undang, lan riset.

Laporan konsumen uga kalebu data babagan kinerja tepat waktu, pembatalan, keterlambatan tarmac, penerbangan sing ditundha kanthi kronis, lan panyebab keterlambatan penerbangan sing diajukake menyang Biro Statistik Transportasi (BTS) Departemen dening pelapor sing nglaporake. Kajaba iku, laporan konsumen kalebu statistik babagan laporan bagasi sing ora sah sing diajukake dening konsumen karo operator pelapor uga penumpang sing nolak papan sing dikonfirmasi (oversales / bumping) kaya sing diajukake karo BTS dening operator. Laporan konsumen uga ngemot informasi babagan total kewan sing tiwas, cilaka utawa ilang sajrone transportasi udara ing Desember, uga taun tanggalan, kaya sing diajukake maskapai penerbangan karo Divisi Perlindungan Konsumen Penerbangan.

Konsumen bisa uga ngirim keluhan layanan perjalanan udara ing web ing www.transportation.gov/airconsumer.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.