24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Austria Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Sawetara wong tiwas, tatu ing serangan teror Islam Wina

Sawetara wong tiwas, akeh sing lara ing serangan teror Islam Wina
Sawetara wong tiwas, tatu ing serangan teror Islam Wina
ditulis dening Harry S. Johnson

Sawetara wong nindakake serangan teroris ing Wina tengah dina Senen, ing kana sawetara wong tiwas lan akeh wong sing cilaka, lapor polisi Wina dina iki.

"Tembakan dipecat ing distrik Kota Inner - ana wong sing cilaka - JAUH saka kabeh papan umum utawa Angkutan umum," tulis polisi ing Twitter, njaluk wong ora nuduhake foto utawa video apa wae.

Para penyerang target wilayah kasebut ing sekitar Stadttempel, papan pangibadah Yahudi ing Wina wiwit taun 1820an, dina Senin sore. Ora jelas manawa sinagogine dhewe utawa kantor komunitas sing ana gandhengane dituju, amarga nalika semana ditutup.

Unit pasukan khusus gedhe digunakake ing situs kasebut. Kronen Zeitung saka Austria nglaporake manawa ana panyerang ngledhot awake nggunakake piranti bledosan.

Media lokal nglaporake sawetara korban jiwa, kalebu petugas polisi sing cilaka nalika perang karo para penyerang. Ana laporan sing durung dikonfirmasi babagan pitung wong sing tiwas.

Video sing nyebar ing media sosial nuduhake ana wong bedhil nganggo klambi putih mlaku-mlaku ing dalan sing ditutupi cobblestone lan motret. Cuplikan liyane nuduhake pertukaran geni ing Schwedenplatz, alun-alun cedhak Kali Danube.

Kejadian kasebut kedadeyan sawetara dina sawise Kanselir Austria Sebastian Kurz ujar manawa pamrentahane bakal nglawan "Islam politik," minangka tanggepan klompok remaja Turki 30-50 sing nyerang Gréja Katulik St. Anton von Padua, kanthi mbengok "Allahuqbar."

Ing Prancis, telung wong diserang kanthi brutal ing katedral ing Nice minggu kepungkur, sawise pratelan sing padha karo Presiden Emmanuel Macron babagan "Islamisme" sing ngancam republik Prancis sekuler kasebut. Rong minggu kepungkur, sawijining guru Prancis dipenggal ing pinggiran sisih lor Paris sawise piwulang babagan kebebasan bersuara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.