Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Breaking News Qatar Warta Breaking Travel News tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Qatar Airways kanthi resmi ngluncurake program offset karbon

Pilih basa sampeyan
Qatar Airways kanthi resmi ngluncurake program offset karbon
Qatar Airways kanthi resmi ngluncurake program offset karbon
ditulis dening Harry S. Johnson

Qatar Airways dina iki ngumumake peluncuran resmi program offset karbon. Penumpang maskapai saiki duwe kesempatan kanggo mbatalake emisi karbon kanthi sukarela sing ana gandhengane karo lelungan nalika pemesanan.

Program offset karbon Qatar Airways dibangun kanthi kemitraan karo Program Offset Karbon Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), menehi jaminan kanggo para pelanggan manawa kredit sing dituku kanggo ngimbangi emisi kasebut yaiku saka proyek sing ngirim pengirangan karbon sing wis diverifikasi kanthi independen uga luwih akeh mupangat lingkungan lan sosial.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Yang Mulia, Akbar Al Baker, ujar: "Kita seneng bisa menehi kesempatan marang para pelanggan kanggo ngimbangi emisi karbon sing ana gandhengane karo kita. Minangka maskapai sing tanggung jawab lingkungan, armada modern pesawat canggih teknologi, bebarengan karo program efisiensi bahan bakar, gabung kanggo ngoptimalake kinerja pesawat lan nyuda pengaruh lingkungan mabur. Pelanggan saiki bisa mbantu nyilikake tilas lingkungan kanthi milih menehi kontribusi kanggo program nutup kerugian karbon. "

Direktur Jenderal lan CEO IATA, Pak Alexandre de Juniac, ujar: "Kita seneng banget nyambut Qatar Airways menyang Program Ibon Carbon Offset. Komitmen kasebut negesake tekad industri kanggo nyuda pengaruh kita marang lingkungan nalika ngidini para pelanggan Qatar Airways bisa nyuda pengaruh lingkungan ing lelungan dhewe. Ora ana alternatif kanggo penerbangan nalika lelungan jarak adoh lan offsetting karbon minangka cara langsung, langsung lan pragmatik kanggo matesi pengaruh perubahan iklim. "

Pelanggan bisa milih program offset karbon Qatar Airways nalika tuku tiket liwat situs web Qatar Airways lan aplikasi seluler. Informasi pesenan, kalebu informasi babagan program offset karbon, kasedhiya ing pirang-pirang basa kalebu Arab, Tionghoa (klasik), Tionghoa (tradisional), Kroasia, Czech, Inggris, Farsi, Prancis, Jerman, Yunani, Hongaria, Indonesia, Italia, Jepang , Korea, Polandia, Portugis, Romania, Rusia, Serbia, Spanyol, Thai, Turki, Ukraina, lan Vietnam.

Emisi bakal diimbangi karo iklim lan ahli pangembangan berkelanjutan ClimateCare, liwat proyek Fatanpur Wind Farm ing India. Proyek iki wis nginstal generator turbin angin (WTGs) kanthi output gabungan 108 MW kanggo ngasilake lan pasokan listrik bersih menyang Grid Nasional India. Proyek kasebut kalebu 54 turbin angin, sing dipasang ing desa Taluk Dewas, Tonkkhurd, lan Tarana Taluk ing distrik Dewas lan Ujjain, Madhya Pradesh. Turbin ngganti listrik sing digawe saka sumber bahan bakar fosil saka kothak India, nyuda intensitas karbon sakabehe lan nyebabake nyuda emisi. Proyek iki ngindhari 210,000 ton emisi gas rumah kaca saben taun.

Direktur Kemitraan ClimateCare, Pak Robert Stevens, ujar: "Kita seneng bisa kerja bareng karo Qatar Airways lan IATA kanggo pensiun kanthi kredit bermutu, diverifikasi kanthi independen kanggo para pelanggan Qatar Airways sing pengin tanggung jawab kanggo pengaruh lingkungan penerbangan sing. Dhukungan kanggo proyek Fatanpur ora mung nyuda emisi karbon global, nanging uga nyedhiyakake kesempatan kerja; ngirim pendhidhikan sing luwih apik kanthi nyedhiyakake bahan lan keahlian menyang sekolah-sekolah sing cedhak; lan ndhukung unit medis seluler - supaya layanan kesehatan luwih apik kanggo komunitas lokal. ”

Program Carbon Offset IATA wis disetujoni dening organisasi audit independen Standar Jaminan Mutu, standar paling dhuwur kanggo offsetting karbon sing menilai kepiye organisasi ngetung emisi, milih proyek offset lan kepiye komunikasi informasi iki marang para pelanggan. IATA minangka salah siji saka patang organisasi ing saindenging jagad sing wis memenuhi standar iki.

Operasi Qatar Airways ora gumantung karo jinis pesawat tartamtu. Ragam maskapai penerbangan modern sing hemat bahan bakar kasebut tegese bisa terus mabur kanthi nawakake kapasitas sing pas ing saben pasar. Amarga pengaruh COVID-19 ing panjaluk lelungan, maskapai kasebut njupuk keputusan kanggo nggawe armada Airbus A380s amarga ora bisa didol sacara komersial utawa lingkungan kanggo ngoperasikake pesawat gedhe kaya ing pasar saiki. Armada maskapai penerbangan kasebut yaiku 52 Airbus A350 lan 30 Boeing 787 minangka pilihan sing cocog kanggo rute jarak jauh sing paling strategis menyang Afrika, Amerika, Eropa lan wilayah Asia-Pasifik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.