24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News wong Saint Vincent lan Grenadines Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

St.Vincent lan Grenadines: Negara paling cilik sing nate mimpin Dewan Keamanan PBB

Draft otomatis
Duta Besar Inga Rhonda King of Saint Vincent lan Granat ing kantoré, cedhak PBB
ditulis dening Harry S. Johnson

Saint Vincent lan Grenadines bisa dadi negara paling cilik sing nate lenggah Dewan Keamanan PBB, nanging ora ateges diwedeni karo kekuwatan gedhe. Nanging, negara pulau kasebut wis nambah swara Afrika lan Karibia ing forum PBB.

"Aku mikir apa sing ditindakake negara cilik yaiku kanggo ngelingake negara-negara sing luwih gedhe babagan pentinge ora mung kanggo ngetrapake undang-undang internasional," ujare Inda Rhonda King, wakil permanen Saint Vincent kanggo PBB, marang PassBlue. "Nanging ngelingake dheweke babagan kewajiban miturut ukum, manawa ora mung, sampeyan ana ing kene kanggo ngladeni komunitas internasional. . . . Kayane tetep ing kompas moral. ”

Saint Vincent gabung karo PBB ing taun 1980, lan kanthi 110,000 jiwa, masarakat kasebut pancen nuduhake kanggo negara-negara cilik, kalebu ing wilayah Karibia. Sawetara minggu sawise negara kasebut njupuk kursi suwene rong taun ing Dewan kasebut, ing wulan Januari 2020, pihak kasebut kanthi spontan nggawe aliansi karo telung anggota Afrika sing saiki ana ing Dewan, Niger, Afrika Selatan lan Tunisia, nggawe A3 + 1.

"Aku kira wis efektif," ujare King ing sawijining wawancara anyar. "Mesthi wae saya akeh amarga ora jelas kenapa kedadeyan kasebut, nganti kita nggawe hubungan manawa Saint Vincent lan Grenadines minangka keturunan lan pribumi sing akehe Afrika."

Kebijakan luar negeri kasebut ora konvensional; iku uga anggota Gerakan Nonaligned. Duta Besar King ujar manawa negarane duwe hubungan sing sehat karo Inggris, Prancis lan Amerika Serikat ing Dewan kasebut, pola lan pernyataan pemilihane kadang-kadang mirip karo apa sing dikandhakake lan ditindakake China lan Rusia. Nanging, Saint Vincent ora duwe hubungan resmi karo Beijing amarga resmi ngakoni Taiwan. "Iki minangka kebijakan luar negeri sing independen, ditanam ing omah, lan khas Vincent," ujare.

Jacqueline Braveboy-Wagner minangka profesor ilmu politik ing City College of New York lan Universitas City New York, khusus ing wilayah Karibia lan Caricom, organisasi regional ing negara-negara Karibia. Dheweke ngakoni manawa kabijakan luar negeri Saint Vincent iki mbingungake.

"Dheweke dudu pro-Rusia, sanajan pendiriane ing Venezuela bisa uga katon," jarene. "Dheweke ora seneng banget karo kekuwatan kolonial [tilas], Inggris, lan sanajan hubungan perdagangane isih ana ing Inggris lan Eropa, dheweke ora akeh ing Prancis, mula aku kira anggota prihatin, Saint Vincent bisa lunga kanthi cara apa wae. ”

Kanggo Nopember, sing dadi siji-sijine kepresidenan dewan ing negara kasebut sajrone rong taun, Saint Vincent ujar manawa pengin menehi swara marang para swara. Ana rapat sing bakal ditindakake ing Palestina, sawijining masalah sing utamane cedhak karo duta duta besar kasebut.

Perdana Menteri Ralph Gonsalves ujar marang media ing 2 November babagan negarane ing PBB: "Aku ngormati keterlibatan iki kanthi katresnan, amarga tanpa PBB lan ukum internasional, multilateralisme, kita bakal urip ing alam sing terus-terusan, lan Aku ora ngira yen wong-wong ing saindenging jagad seneng kaya ngono. Ing jagad pandemi iki, iki mung bisa ditindakake yen kabeh wong kerja bareng lan negara kudu duwe proses. ” (Gonsalves, anggota saka Partai Buruh Unity, bakal nyalonake jabatan kaping lima ing pemilihan tanggal 5 November).

Dewan bakal nganakake acara kanggo Minggu Polisi tahunan PBB, lan Saint Vincent bakal nggunakake acara kasebut kanggo nyorot tantangan pasukan polisi PBB ing Haiti. Perdebatan tematik kasebut, ing tanggal 3 November, fokus ing pendhukung konflik, lan Gonsalves bakal memimpin sesi kasebut kanthi virtual.

Agenda Dewan Keamanan ing wulan November 2020. VTC minangka rapat telekomunikasi virtual. 
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.