Kenya: 105 ton gading getih lan luwih saka 1.5 ton tanduk badak diobong

Burns
Burns
ditulis dening Juergen T Steinmetz

The history books on conservation were re-written yesterday in the Kenyan capital city of Nairobi, when President Uhuru Kenyatta set off the world’s largest ever ivory burn, destroying over 105 tons o

Print Friendly, PDF & Email

Buku sejarah babagan konservasi ditulis maneh wingi ing ibukutha Kenya, Nairobi, nalika Presiden Uhuru Kenyatta ngobong gading paling gedhe ing donya, ngrusak luwih saka 105 ton gading getih lan luwih saka 1.5 ton sungu badhak sing sadurunge disimpen ing Kenya Wildlife. Service strongrooms saindhenging negara.

Digabungake ing panggung dening Presiden Bongo saka Gabon, omah kanggo populasi gajah alas paling gedhe, dheweke menehi kabar marang para pemburu, pedagang, perantara, financier lan para panuku yen dina-dina ing Kenya wis diitung. Ing kritik thinly veiled saka negara sawetara gajah liyane kang ngajokaken padha uga numpes saham gadhing lan ora dadi spekulator ing mbok menawa Rising prices gadhing, saiki Kenya wis sijine meh kabeh saham gadhing dheweke ngluwihi nggunakake ekonomi.


Presiden Kenyatta uga ngumumake yen ing rapat CITES sing bakal teka ing Johannesburg mengko ing taun iki, Kenya bakal ngusulake proposal kanggo nglarang perdagangan gadhing, sungu badhak lan produk satwa liyane saka spesies sing kaancam lan sijine gajah ing Indeks Siji CITES.

Sadurungé, wakil saka Presiden Prancis Hollande ngumumake yen Prancis bakal nglarang perdagangan gading lengkap, telpon sing diucapake dening wakil Presiden Obama, sanajan Amerika Serikat duwe sawetara cara kanggo nggawe larangan total ing perdagangan gading sing diwenehake dening Negara. undang-undang.
Ketua Dewan Pengawas Layanan Satwa Liar Kenya, Dr. Richard Leakey, ing pidato dheweke ngeculake pretense nalika dheweke kabeh nuduh CITES minangka bagean saka masalah kasebut, nggawe Sekretaris Jenderal CITES John Scanlon dadi abang lan para penonton padha surak-surak. nyokong.

Kenya duwe sejarah ngobong gading, sing pisanan dianakake ing papan sing padha dening Presiden Daniel arap Moi nalika tanggal 19 Juli 1989, nalika Dr. Richard Leakey minangka Direktur Eksekutif Layanan Satwa Liar Kenya lan ngatasi masalah perburuan sajrone masa jabatane. kantor.

Kobongan kasebut diterusake ing Juli 2011 dening Presiden Mwai Kibaki ing Tsavo Timur sadurunge Presiden Uhuru Kenyatta ngetutake kobongan sing luwih cilik 15 ton ing tanggal 03 Maret taun kepungkur.

Iki ndadekake Kenya dadi negara pisanan sing tau ngobong gading getih ing taun 1989 lan wingi wis dadi terkenal amarga ngobong tumpukan paling gedhe sing luwih saka 105 ton, mung nyimpen stok sing relatif cilik sing dibutuhake minangka bukti ing pengadilan. kasus lan sawetara kanggo digunakake ing museum minangka pameran.

Notabene wis Kenya minangka negara pisanan ing Afrika Wétan Ngartekno tightened undang-undang nalika Undhang-undhang Wildlife anyar iki liwati lan iku mangertos sing amandemen luwih kanggo ngiyataken hukum lagi ngrancang. Iki ndadekake tantangan kanggo negara anggota EAC liyane, kaya Uganda lan Tanzania, kanggo nindakake uga lan ing tartamtu anggota anyar Sudan Kidul selaras lan nggawe peraturan lan hukum padha ing trek cepet.

Kurang saka setengah yuta gajah saiki tetep ana ing Afrika, utamane ing Tanzania ing sangisore rezim mantan Presiden Jakaya Kikwete perburuan gajah secara harfiah mbledhos nalika puluhan ewu gajah disembelih sajrone dasawarsa kepungkur kanthi tumindak sing ora katon kajaba tembung. Whistle blower ngadhepi penindasan abot nalika rezim ing mode nolak nolak nganti kasunyatane ora bisa didhelikake maneh sawise survey game nggawe penurunan populasi gajah ing Selous dadi mung 13.000 dibandhingake count pungkasan nalika meh 70.000 gajah pedunung. cadangan game paling gedhe ing donya.
Nyatane Tanzania wis suwe nyoba ngedol saham gadhing nanging kaping pirang-pirang dikalahake ing rapat CITES nalika aplikasi kasebut ditolak. Mung ing Presiden anyar John Magufuli sing tumindak nyata wiwit njupuk ROOT karo penahanan saka sawetara raja perburuan lan financiers saka perdagangan getih. Sawetara ukuman sing paling angel diturunake nganti 30 taun penjara lan denda yuta dolar kanggo wong sing disalahake, sawetara saka China.

Iku nyatane China, soko sing diplomatically ora kasebut ing pidato resmi wingi nanging topik pancet obrolan ing tarub antarane pamiarso saka gadhing burned, sing kajaba panjaluk ing China dipatèni mati sing gajah Afrika bakal ngadhepi. meh punah tartamtu.

Nalika ing taun 1989, sawisé gading dibakar pisanan ing Kenya, rega gading mudhun saka sawetara 300 Dolar AS saben kilogram dadi kurang saka 8 Dolar AS saben kilogram, amarga China nalika iku dudu negara konsumen lan pembeli utama, nanging wiwit muncul minangka negara ing donya. importir gadhing getih.
Umume penyitaan global kargo selundupan ing transit ditujokake kanggo China, nanging uga Vietnam, lan umume individu sing ditahan ing bandara Afrika, utamane nalika transit ing Nairobi, yaiku warga China.
Mula, ana konsensus sing wiyar ing antarane wong-wong sing diomongake sadurunge, sajrone lan sawise fungsi kasebut, kajaba China nglarang kabeh pangolahan domestik lan kepemilikan gading lan ngkriminalisasi kabeh perdagangan, gerakan Kenya bisa uga duwe pengaruh cilik ing tren sakabèhé. Panjaluk nyatane bola-bali digawe kanggo nerbitake ing kene perbandingan yen China kudu nganggep gajah Afrika lan satwa liar liyane kanthi cara sing padha karo nganggep simbol nasional sing dihormati, yaiku Panda, kajaba ana risiko sing dipilih amarga ora seneng karo konservasi global. standar kaya padha tiba gawe salah babagan perawatan domestik oposisi, hak asasi manungsa lan kahanan Tibet.

Klompok konservasi gajah ing Afrika Wétan saiki wis siyap kanggo lobi pemerintah Tanzania lan Uganda kanggo numpes saham gading sing ora mung solidaritas karo Kenya nanging kanggo nyetel sinyal sing padha saiki bakal mungkasi saran sing padha potensial spekulator ing rega. getih gadhing lan sijine jumlah padha metu saka tumindak kanggo numpes Penyetor nalika digunakake menyang merata ngancurake sisih dikarepake.

Pamindhahan kasebut wis nggawe Kenya bali menyang buku-buku apik global, mbayangi publisitas sing asring ditampa negara kasebut saka media internasional sing ora ngerti lan kadhangkala uga ala, utamane CNN wis main peran sing paling diragukan ing jaman kepungkur nalika ing sawijining kesempatan dheweke nggambarake Kenya minangka 'Hotbed of Terror'. Pernyataan sing ora bener lan palsu kasebut nyebabake reaksi cepet saka persaudaraan media sosial Kenya sing banjur nggawe frasa kaya 'Hotbed of Champions' nalika nggambarake CNN minangka 'Hotbed of Errors'. Wiwit wingi, Kenya uga bisa diterangake minangka 'Hotbed of Conservation' amarga gadhing sing gedhe banget iki ngobong kabeh tumindak kepungkur dening negara liya lan mesthi bakal mbantu ningkatake negara kasebut, lan wilayah kasebut, minangka global utama. safari lan panggonan liburan.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.