Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News News Pengumuman Pers Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Grup Fraport: Pendapatan lan laba mudhun banget ing tengah pandemi COVID-19 ing sangang wulan pertama taun 2020

Grup Fraport: Pendapatan lan laba mudhun banget ing tengah pandemi COVID-19 ing sangang wulan pertama taun 2020
Grup Fraport: Pendapatan lan laba mudhun banget ing tengah pandemi COVID-19 ing sangang wulan pertama taun 2020
ditulis dening Harry S. Johnson

Sajrone sangang wulan pertama taun 2020, Fraport AGKinerja finansial banget kena pengaruh pandemi global Covid-19. Pendapatan Grup mudhun luwih saka setengah ing periode nglaporake. Sanajan ngirit biaya sing komprehensif, Grup Fraport nyathet kerugian netes € 537.2 yuta - sing kalebu biaya € 280 yuta kanggo biaya sing dituju kanggo ngudhunake biaya personel. Lalu lintas penumpang ing Bandar Udara Frankfurt (FRA) mudhun 70.2 persen saben taun, kanthi 16.2 yuta para plancong wiwit Januari nganti September 2020.

Ketua dewan eksekutif Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, ujar: "Industri kita terus ngliwati kahanan sing angel banget. Kanthi tarif infeksi mundhak maneh ing saindenging Eropa ing sawetara minggu kepungkur, pamrentah wis akeh ngenalake utawa nambah larangan perjalanan. Maskapai saya ngirangi jadwal penerbangan luwih akeh. Saiki, kita ora ngarep-arep pamulihan nganti paling ora musim panas 2021. Kanggo nanggepi, kita terus nyusun perusahaan supaya luwih ramping lan luwih trampil - kanggo entuk pangurangan basis biaya sing tetep. Kita wis siyap kanggo nggayuh target iki. Pangukuran sing dileksanakake ing pangkalan omah ing Frankfurt bakal mbantu nyuda biaya personel lan materi kanggo jangka menengah nganti € 400 yuta saben taun. Iki cocog karo udakara 25 persen saka total biaya operasi sing kacathet ing lokasi Frankfurt sajrone taun kerja 2019. ”

Asil klompok (laba bersih) jelas bakal mlebu ing wilayah negatif sanajan ana tindakan sing salah

Ing sangang wulan pertama taun 2020, bathi Grup mudhun 53.8 persen taun-taun dadi € 1.32 milyar. Nyetel kanggo penghasilan saka konstruksi sing ana gandhengane karo pangeluaran modal capacitive ing anak perusahaan Fraport ing saindenging jagad (adhedhasar IFRIC 12), Pendapatan grup mudhun 53.9 persen dadi € 1.15 milyar.

Perusahaan nyuda biaya operasional (kalebu biaya bahan, biaya personel lan biaya operasional liyane) saprotelon sajrone periode pelaporan, sawise nyetel biaya kanggo langkah-langkah pengurangan personel. Nanging, asil operasi utawa Grup EBITDA (sadurunge barang-barang khusus) mudhun 94.5 persen dadi € 51.8 yuta. Grup EBITDA uga kena pengaruh biaya kanggo langkah pangurangan personel € 280 yuta. Ngelingi biaya tambahan personel kasebut, Grup EBITDA sajrone sangang wulan pertama taun 2020 nolak dikurangi € 227.7 yuta (9M 2019: € ​​948.2 yuta), dene Grup EBIT ambruk dadi dikurangi € 571.0 yuta (9M 2019: € ​​595.3 yuta). Asil Grup (laba bersih) cacahe dikurangi € 537.2 yuta (9M 2019: € ​​413.5 juta).

Angka kuartal kaping telu (periode Juli-nganti-September 2020) kanthi jelas nuduhake manawa langkah-langkah pangurangan biaya sing wis ditindakake wis kabukten efektif. Nalika Grup EBITDA isih negatif ing kuartal kaping pindho (dikurangi € 107 yuta), Grup EBITDA positif € 29.2 yuta (sadurunge barang-barang khusus) bisa diraih ing kuartal kaping telu. Pemulihan volume penumpang sing sementara uga nyumbang kanggo pangembangan iki. Nggawe biaya sing ditrapake kanggo langkah-langkah sing ditrapake kanggo nyuda biaya personel, Fraport ngirim asil Grup (utawa laba bersih) dikurangi € 305.8 yuta ing kuartal kaping telu taun 2020.

Investasi lan biaya non-staf suda banget

Kanthi mbatalake utawa nundha investasi sing ora penting kanggo operasi, Fraport bakal bisa nyuda pengeluaran modal sing gegandhengan karo € 1 milyar sajrone jangka menengah lan jangka panjang. Khusus, iki nuduhake investasi kanggo bangunan terminal sing ana lan area celemek ing Bandara Frankfurt. Babagan pambangunan Terminal 3 anyar, kahanan panjaluk saiki uga nyedhiyakake kesempatan kanggo ngluwihi rentang wektu sing dibutuhake kanggo langkah-langkah bangunan tartamtu utawa menehi kontrak konstruksi. Fraport saiki arep mbukak Terminal 3 - kalebu bangunan terminal utama karo Piers H lan J, uga Pier G - kanggo jadwal musim panas 2025. Nanging, tanggal nyata rampung lan peresmian terminal anyar pungkasane bakal gumantung kepiye permintaan. 

Kajaba iku, kabeh biaya non-staf liyane (kanggo bahan lan layanan) suda banget - nalika pangeluaran operasional sing ora penting wis diilangi. Iki diowahi dadi penghematan biaya langsung nganti € 150 yuta saben taun.

Program nyuda tenaga kerja saiki lagi ditindakake

Kanthi nyuda nganti 4,000 lowongan kerja nganti pungkasan taun 2021, biaya personel Fraport ing lokasi Frankfurt bakal dikurangi € 250 yuta saben taun. Pangurangan tenaga kerja iki bakal diwujudake minangka tanggung jawab sosial sabisa: Sawetara 1,600 karyawan wis setuju ninggalake perusahaan kasebut ing program redundansi sukarela sing kalebu paket pesangon, skema pensiun dini lan langkah-langkah liyane. Kajaba iku, liwat pensiun rutin lan perjanjian redhundhansi maneh, nomer personel bakal dikurangi udakara 800 karyawan ing klompok kasebut. Sajrone taun saiki, udakara 1,300 lowongan wis dikurangi dening fluktuasi staf utawa kadaluwarsa kontrak kerja sementara.

Bebarengan, Fraport bakal terus mbukak skema kerja jangka pendek. Wiwit kuartal kaping loro taun 2020, nganti 18,000 saka udakara 22,000 wong sing makarya ing kabeh perusahaan Grup ing Frankfurt wis nyambut gawe kanthi wektu sithik, kalebu rata-rata pangurangan wektu kerja 50 persen, gumantung karo panjaluk. Kuota wektu cendhak rada mudhun sajrone periode perjalanan musim panas, nanging kuota kasebut mundhak maneh sejajar karo penurunan permintaan lalu lintas.

Cadangan likuiditas Fraport tambah

Fraport mundhak udakara € 2.7 milyar kanggo pembiayaan tambahan sajrone taun kerja saiki. Langkah-langkah kanggo nggayuh iki kalebu obligasi perusahaan luwih saka € 800 yuta sing ditanggepi ing wulan Juli 2020, lan penempatan nota pungkasan kanthi volume total € 250 yuta ing Oktober 2020. Dadi, kanthi dhuwit luwih saka € 3 milyar lan kredit setya garis, perusahaan iki nduweni posisi sing apik kanggo ngatasi krisis saiki lan - sanajan ing skala sing suda - nggawe kabeh investasi sing dibutuhake kanggo masa depan.

Outlook

Kanggo taun kerja saiki, dewan eksekutif Fraport ngarepake lalu lintas penumpang ing Bandara Frankfurt ambruk luwih saka 70 persen taun-taun nganti udakara 18 nganti 19 yuta penumpang. Pendapatan klompok (disetel kanggo IFRIC 12) bakal mudhun nganti 60 persen dibandhingake karo taun kerja 2019. Grup EBITDA (sadurunge barang-barang khusus) diprakirake bakal mudhun banget - nanging isih tetep positif, didukung karo langkah-langkah hemat biaya sing wis ditindakake utawa direncanakake. Ngelingi biaya sing ditetepake kanggo langkah-langkah sing ditrapake kanggo nyuda biaya personel, Grup EBITDA saka Fraport kanthi jelas bakal nggayuh angka negatif ing taun penuh 2020. Kajaba iku, dewan eksekutif ngarepake asil Grup EBIT lan Grup (bathi bersih) bakal negatip banget.

CEO Schulte: "Saiki kita ngarepake lalu lintas penumpang Bandara Frankfurt ing taun 2021 mung tekan 35 nganti 45 persen level 2019, utamane amarga kuartal kaping pisanan 2021 sing diantisipasi ringkes. Malah ing taun 2023/24, angka penumpang bisa uga isih tekan 80 nganti 90 persen level pra-krisis. Iki tegese kita duwe perjalanan sing dawa banget. Nanging, kita yakin manawa langkah-langkah sing bakal diluncurake saiki bakal nggawe Fraport bisa sukses ing jalur pertumbuhan jangka panjang sing dawa. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.