Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Namibia Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Namibia minangka negara Afrika pisanan sing dikunjungi UNWTO wiwit pandemi COVID-19

Namibia minangka negara Afrika pisanan sing dikunjungi UNWTO wiwit pandemi COVID-19
Namibia minangka negara Afrika pisanan sing dikunjungi UNWTO wiwit pandemi COVID-19
ditulis dening Harry S. Johnson

Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis kunjungan kaping pisanan menyang Negara Anggota Afrika wiwit wiwitan pandemi COVID-19. Kunjungan resmi telung dina menyang Namibia negesake komitmen UNWTO menyang bawana lan nampilake serangkaian ceramah tingkat tinggi sing tujuane kanggo nguatake kemitraan sing ana lan ngupayakake masa depan sing sustainable lan tahan lama.   

Minangka lembaga pariwisata khusus PBB, UNWTO wis aktif nuntun pamulihan sektor kasebut lan miwiti maneh saka krisis sing durung pernah ana sadurunge. Kanggo nggambarake tantangan anyar, dheweke wis kerja langsung karo Negara-negara Anggota Afrika, kalebu Namibia, kanggo adaptasi Agenda 2030 kanggo Afrika: Pariwisata kanggo Pertumbuhan Inklusif, peta landmark kanggo tuwuhing pariwisata sing tanggung jawab ing saindenging bawana. Kunjungan resmi iki nawakake kesempatan pertama kanggo ngetutake rapat virtual lan ningkatake persiyapan kanggo miwiti maneh sektor sing gumantung karo jutaan mata pencaharian Afrika.

Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili ketemu karo Yang Mulia Dr. Hage G. Geingob, Presiden Republik Namibia kanggo diskusi babagan nyadari potensial pariwisata kanggo drive pembangunan berkelanjutan, kalebu kanggo para pemuda, wanita lan komunitas pedesaan. Kajaba iku, Sekretaris Jenderal muji kepala negara amarga kepemimpinan, utamane babagan inisiatif kebangkitan pariwisata internasional sing kalebu protokol kesehatan lan keamanan utama sing disusun dening UNWTO. Saliyane iku, rapat karo Wakil Presiden HE Nangolo Mbumba ngidini kepemimpinan UNWTO kesempatan luwih lanjut kanggo nyebutake dhukungan kanggo Negara-negara Anggota Afrika nalika nggunakake pariwisata kanggo pulih lan tuwuh. Kajaba iku, delegasi UNWTO ketemu karo Pohamba Shifeta, MP, Menteri Lingkungan Hidup, Kehutanan, lan Pariwisata kanggo ngenali cara tuwuhing sektor pariwisata ing negara kasebut, kalebu fokus ing pariwisata gastronomi, pariwisata pedesaan lan komunitas.

 'UNWTO Komitmen menyang Afrika'

"UNWTO komitmen kanggo kerja sama karo Negara-negara Anggota Afrika kanggo nyadari potensi pariwisata kanggo mbantu masyarakat pulih saka efek pandemi lan nikmati pertumbuhan jangka panjang," ujare Sekretaris Jenderal Pololikashvili. "Agenda UNWTO kanggo Afrika memajangake cara kolektif kita, lan aku seneng ndeleng komitmen sing dituduhake dening Pamrentah Namibia kanggo ndhukung pariwisata ing wektu sing penting iki lan nganut sektor kasebut minangka pendorong perubahan positif kanggo kabeh."

Nyoroti tekad UNWTO kanggo conto, nuduhake lelungan aman lan aktif ing lapangan nalika kondhisi pas, delegasi ngunjungi pirang-pirang situs wisata Namibia. Iki kalebu Laut Sandi Namib, sawijining Situs Warisan Dunia UNESCO sing siyap nampani para turis maneh, lan uga Swakopmund sejarah lan tujuan wisata Walvis Bay sing bakal ana. Sekretaris Jenderal Pololikashvili ketemu karo Neville Andre, Gubernur Wilayah Erongo Namibia, kanggo menehi dhukungan kuat UNWTO kanggo pariwisata lokal, kalebu bisnis.

Kajaba iku, Ekspo Pariwisata Namibia nyedhiyakake kesempatan kanggo UNWTO kanggo bekerjasama karo pimpinan sektor publik lan swasta saka saindenging wilayah kasebut lan ngirim pesen sing jelas marang jagad iki manawa Namibia, "Land of the Brave" mbukak lan siap nampani para turis maneh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.