Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News Pengumuman Pers Warta Breaking Afrika Selatan Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pesta Ulang Tahun Pariwisata Afrika karo Aloha

Dewan Pariwisata Afrika Sambutan Pembukaan Afrika Selatan
Ketua Dewan Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube

Sesuk, ing Dewan Pariwisata Afrika (ATB) ngrayakake ulang taun rong taun sawise dina kasebut peluncuran alus sajrone Pasar Perjalanan Dunia (WTM) 2018 ing London kanthi masa depan sing janjeni kanggo mbentuk pemasaran Afrika sadurunge peta pariwisata dunya. Ana sambungan London - Hawaii sing kuat, ora mung amarga Sierra Leone katon minangka Hawaii ing Afrika.

Kabeh diwiwiti sewulan luwih awal kanthi ide lan situs web www.africantourismboard.com . Situs web kasebut digawe dening eTurboNews minangka platform komersial, lan ide kasebut asale eTurboNews Penerbit Juergen Steinmetz.

Steinmetz, sing uga Ketua Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (TIK) konsultasi karo mitra Profesor Geoffrey Lipman, Presiden organisasi kasebut, lan Dewan Pariwisata Afrika sing ana proyek ing sangisore payung ICTP kanthi tujuan kanggo promosi lelungan sing ramah iklim menyang Afrika.

Setunggal wulan mengko lan sawise konsultasi karo pimpinan industri sing kalebu Alain St. Ange, mantan Menteri Pariwisata saka Seychelles; Walter Mzembi; lan Dr. Taleb Rifai, Carol Weaving of Reed Exhibitions seneng ide kasebut lan nawakake kamar gratis ing World Travel Market ing London kanggo ngluncurake ATB kanthi alus.

Peluncuran lembut Dewan Pariwisata Afrika ditindakake ing dina Senen, 5 November 2018, sajrone Pasar Perjalanan Dunia ing London ing Excel ing endi tamu undhangan, kepribadian utama, lan para pejabat organisasi turis jagad kasebut njupuk podium kanggo ngluncurake Dewan.

Sing diundang yaiku pemangku kepentingan pribadi, VIP, pejabat pamrentah, lan media uga kepribadian utama sing amati ngluncurake lelembut ATB ing London. 

Disponsori dening Reed Expo, penyelenggara WTM, acara kasebut nglairake ATB sing tugase nggawa benua Afrika menyang peta pariwisata donya kanthi misi "Endi Afrika dadi siji tujuan."

Sajrone acara kasebut ing London, para pelopor lan para pinituwa ATB ngumumake pengumuman peluncuran resmi Dewan ing Cape Town, Afrika Selatan, ing wulan April taun candhake, 2019, sajrone WTM Africa.

Dewan Pariwisata Afrika banjur jumeneng asosiasi sing diakoni sacara internasional minangka pemangku pangembangan lelungan lan pariwisata sing tanggung jawab menyang lan saka wilayah Afrika. 

Asosiasi nyedhiyakake dhukungan, riset kanthi wawasan, lan acara inovatif kanggo para anggota ing saindenging Afrika lan wong-wong ing njaba Afrika kanthi semangat kanggo pengembangan pariwisata ing Afrika.

Eksekutif pariwisata lan kepribadian utama sing wis melu ngluncurake lelembut ATB ing London yaiku Dr Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO; Tenun Carol, Ngatur Direktur Pameran oReed; Prof Geoffrey Lipman saka SunX lan Presiden Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (TIK); lan Alain St. Ange, mantan Menteri Pariwisata Seychelles.

Eksekutif liyane sing pidato sajrone acara London ing pimpinan Juergen Steinmetz yaiku Graham Cooke, Presiden lan pendiri World Travel Awards, lan Tony Smith saka I Free Group, Hong Kong.

Menteri pariwisata Afrika lan kepala dewan pariwisata saka Mauritius, Sierra Leone, Seychelles, Cape Verde, Uganda, lan mantan menteri saka Zimbabwe uga mengamati peluncuran ATB ing London.

Ketua ICTP Juergen Steinmetz ujar nalika acara kasebut manawa Afrika butuh swara kanggo promosi papan turis sing akeh ing pasar pariwisata jagad.

"Wis akeh minat ing proyek iki, nyoroti kebutuhan promosi pariwisata ing Afrika," jarene. 

"Afrika butuh swarane ing industri global kanthi 54 negara, lan akeh budaya liyane, isih dadi bawana sing kudu ditemokake dening akeh wong," ujare Steinmetz menyang pamirsa.

"Dewan Pariwisata Afrika babagan bisnis, investasi, lan pembangunan - kabeh babagan nggabungake Afrika," jarene.

Presiden Penghargaan Dunia Perjalanan Graham Cooke ujar: "Pengalaman karo Afrika yaiku kurang ilmu ing saindenging jagad babagan bawana, mula pendhidhikan iku penting banget.

"Ana kreativitas luar biasa ing Afrika lan masarakat kudu ngrungokake babagan kasebut. Afrika kudu masar dadi bawana siji; masarakat kudu padha teka lan ngirim pesen siji, "tambah Cooke.

Kanthi kemitraan karo anggota sektor publik lan swasta, Dewan Pariwisata Afrika bakal menehi kepemimpinan lan penasihat babagan individu lan kolektif kanggo para anggotane.

Steinmetz uga nyritakake babagan proses nggawa Dewan Pariwisata Afrika menyang Afrika lan nggawe jaringan global kanggo promosi benua kasebut minangka papan pariwisata paling aman, paling disenengi lan paling resik ing donya.

Tujuan Dewan Pariwisata Afrika yaiku nduwe anggota ing saben negara Afrika kanggo nggawe jaringan sing ora ana tandhingane ing saindenging bawana, jarene.

"Kita bakal nawakake proyek bisnis sing kasedhiya kanggo anggota sing bisa langganan miturut sing dikarepake," tambah Steinmetz. Inisiatif pertama saka Dewan kalebu kesempatan kanggo investasi, visibilitas, keamanan, keamanan, lan konektivitas, antara liya.

Sawise sukses apik ngluncurake organisasi anyar kasebut, Steinmetz banjur mancing nganggo dheweke eTurboNews jaringan kanggo narik kawigaten basis keanggotaan sing cukup gedhe lan calon kepemimpinan kanggo nggawa ATB menyang langkah sabanjure.

Peluncuran resmi diumumake kanggo World Travel Market ing Capetown kanggo April 2019. Ing Capetown, Steinmetz nyewo Doris Woerfel, warga Jerman ing Afrika Selatan kanggo nggawe teka-teki kasebut dadi CEO. Ketua kaping pisanan yaiku Cuthbert Ncube, karo Presiden Alain St. Ange, lan Kepala Keamanan Dr. Peter Tarlow.

Dewan Eksekutif sing dikenal minangka EXCO dibentuk karo Ncube, Woerfel, lan Steinmetz lan banjur Simba Mandinyenya, mantan eksekutif RETOSA sing diajak njupuk ATB menyang level sabanjure.

Setahun sawise diluncurake pisanan ing WTM 2018, LSM kasebut diumumake ing WTM 2019, lan iki minangka langkah kaping pindho kanggo nggawa Dewan Pariwisata Afrika saka Hawaii menyang Pretoria, Afrika Selatan.

Sawise COVID-19 ngrebut jagad iki, Dewan Pariwisata Afrika mbentuk Project Hope, sawijining inisiatif ing sangisore pimpinan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai.

Sesuk, 5 November 2020 bakal ulang taun kaping pindho ATB. Acara virtual karo atusan anggota lan kanca-kanca ing Afrika sing bakal dirawuhi lan sajrone Steinmetz bakal ngelingake pamirsa babagan wawasane kanggo mbentuk ATB dadi organisasi Afrika sejati kanthi kepemimpinan Afrika kanggo Afrika. Steinmetz uga bakal ngelingake anggota sing gabung karo ATB nalika isih ana inisiatif ing Hawaii, yen pendekatan laba ora kena disepelekake. “Sampeyan bisa sukses yen sampeyan duwe dhuwit kanggo mbayar gaweyane wong liya. Iki khusus kanggo pemasaran lan visibilitas. ”

Steinmetz uga bakal ngelingake pamirsa babagan visi sing wis pungkasane duwe Dewan Pariwisata Afrika ing sangisore pimpinan Afrika lan kanggo Afrika. “Kita meh tekan kana. ATB duwe tim pamimpin sing disengkuyung ing saindenging bawana sing pengin nggawe prabédan kanggo pariwisata Afrika. Kita ora kudu nyoba mandheg utawa ngetrapake inisiatif regional kaya ngono, lan kita kudu ndhukung kabeh wong sing pengin menehi pengaruh positif marang industri pariwisata ing Afrika. Ora ana sing salah yen perusahaan anggota uga pengin entuk bathi - Kosok baline - lan kita kudu ndhukung iki.

"Saiki uga waktune Dewan Eksekutif mundur lan mung nampa pimpinan sing manggon ing Afrika lan duwe kewarganegaraan karo negara Afrika.

"Umume kita sing dudu Afrika sing pengin mbantu pariwisata Afrika kudu mbentuk Grup Penasihat Dewan Eksekutif, nanging Dewan Eksekutif kudu dikelola dening wong Afrika lan kanggo wong Afrika. Penting uga manawa CEO kudu nglaporake menyang dewan lan ora kudu dadi bagean saka Dewan Eksekutif. Iki bakal dadi konflik kepentingan sing serius. Pakaryan CEO penting banget kanggo organisasi lan ora bisa konflik.

"Saiki waktune kanggo para anggota uga njupuk keputusan. Kita ora nate rapat umum, uga ora nate takon karo anggota. Konstitusi kita kudu nggambarake cara sing luwih demokratis amarga kita mutusake cara nirlaba, "ujare Steinmetz.

Temenan, pikirane Steinmetz lan amarga ana pesta ulang tahun iki, dikritik a Kupd'État ing postingan menyang grup WhatsApp organisasi dening anggota EXCO. "Kritik apik lan cara sing progresif kanggo nggawa organisasi maju," ujare Steinmetz. "Iki dudu Coupd'Etat, nanging pesta ulang taun virtual saka sawijining organisasi sing asring ditindakake lan pengin maju."

Nanging, pesta ulang taun virtual mbesuk bakal nggawa tanggapan saka sing wis wiwit awal. eTurboNews bakal menehi sponsor $ 10,000, $ 2,500, lan $ 1,000 penghargaan pemasaran sing bakal diwenehake marang telung perusahaan Afrika sing bejo sing melu acara kasebut.

Registrasi mbukak nganti 7:00 sore tanggal 5 November, yaiku nalika pesta zoom diwiwiti. Klik kene kanggo ndhaptar utawa menyang www.africantourismboard.com/birthday kanggo informasi luwih lengkap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania