News

Kapasitas pariwisata kanggo nyambung budaya sing dibahas ing Libanon

UNWTO_13
UNWTO_13
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Semono uga tambah akeh pariwisata religius lan budaya lan kesempatan sing ditawakake kanggo ngubungake negara-negara ing Mediterania minangka fokus saka sawetara acara ing 'Nyambungake Wong lan Cu

Print Friendly, PDF & Email

Semono uga tambah akeh pariwisata religius lan budaya lan kesempatan sing ditawakake kanggo ngubungake negara-negara ing Mediterania minangka fokus saka serangkaian acara ing 'Nyambungake Masyarakat lan Budaya liwat Pariwisata ing wilayah Mediterania.' Acara sing dianakake ing Maghdouche lan Beirut, diatur dening UNWTO lan Menteri Pariwisata Libanon.

Acara kaping pisanan - tabel babak pariwisata agama, kanthi partisipasi CNN John Defterious - nemokake tantangan lan kesempatan kanggo pengembangan rute pariwisata agama ing Levant uga ziarah lintas negara lan jaringan tujuan pariwisata agama minangka sarana sing efektif kanggo nyengkuyung pangembangan regional lan integrasi, ijol-ijolan lintas budaya, pangerten lan pendhidhikan lan sinau kanthi mandhiri.
 
 

"Ora ana sadurunge, akeh wong sing ngunjungi pirang-pirang panggonan lan ndeleng akeh budaya, tradhisi lan agama sing beda-beda. Pariwisata agama sejatine dadi salah sawijining alat sing paling efektif kanggo nuwuhake pangerten bebarengan lan pembangunan berkelanjutan ”ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai mbukak meja bundar.

Rapat kasebut, sing dianakake ing Maghdouche, diterusake karo upacara sing dianakake dening Menteri Pariwisata Libanon sing menehi tandha ngluncurake 'Our Lady of Mantara' minangka tujuan pariwisata agama internasional.

Dina kaloro didedikake kanggo rapat Kelompok Kerja Program Pariwisata Budaya Rute Fenisia.

Menteri Pariwisata Libanon, Michel Faraon, ujar manawa "Rute Fenisia duwe tunjangan budaya, kamanungsan lan pariwisata, kanggo Libanon lan 17 negara Mediterania lan Uni Eropa liyane sing cocog karo tujuan UNWTO, sing nggunakake proyek regional sing penting iki."

"Rute Fenisia dikenal sacara umum ora mung minangka itinerary budaya lan sejarah adhedhasar sejarah, nanging uga minangka inisiatif kanggo nggandhengake kabeh latar belakang sing ana ing wilayah kasebut wiwit jaman kuna. Kita duwe kesempatan sing durung pernah ana sadurunge kanggo nguripake identitas Mediterania lan sektor pariwisata supaya kabeh masarakat ing wilayah kasebut bisa nggunakake kesempatan sing gedhe banget kanggo 18 negara sing melu lan tujuan wisata ing luwih saka 2800 kilometer babagan pembangunan ekonomi lan nggawe lapangan kerja, ”jarene pak Rifai.

Acara kasebut dietung kanthi partisipasi Menteri Pariwisata Libanon, Palestina lan Mesir lan organisasi internasional kayata UNESCO lan ASCAME. Dewan Eropa diwakili dening Stefano Dominioni, Direktur Institut Rute Budaya Eropa (EICR) lan Sekretaris Eksekutif saka Kesepakatan Sebagean Enlarged (EPA) babagan Rute Budaya Dewan Eropa sing nyebutake kerjasama lengkap Dewan menyang pangembangan Rute Fenisia minangka program pariwisata budaya.

Rapat kasebut rampung karo patang bidang fokus minangka langkah sabanjure: 1) pangembangan rencana perjalanan, 2) kalebu komunitas lokal, 3) pemasaran lan promosi gabungan, lan 4) fasilitasi perjalanan.

Program Pariwisata Budaya Rute Fenisia nyedhiyakake kesempatan sing penting kanggo mbangun rute budaya sing ana lan nggampangake pangembangan rencana strategis kanggo rencana wisata, melu para pemangku kepentingan ing wilayah kasebut lan nyengkuyung jajaran sumber daya lan dana kanggo pangembangan produk pariwisata, proyek modal , pengalaman pengunjung, pemasaran lan promosi.



Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.