Warta Wisata

Tujuan sing ana gandhengane karo Obama duwe modal saka asosiasi karo presiden AS sing anyar

Pilih basa sampeyan
100_4896
100_4896
ditulis dening editor

Saka Nairobi menyang Waikiki, menyang komunitas Moneygall Irlandia cilik; pelantikan Barack Obama minangka presiden Amerika Serikat kaping 44 wis ngasilake apa sing diarani "efek Obama" ing touri

Print Friendly, PDF & Email

Saka Nairobi menyang Waikiki, menyang komunitas Moneygall Irlandia cilik; pelantikan Barack Obama minangka presiden Amerika Serikat kaping 44 nggawe apa sing diarani "efek Obama" ing tujuan pariwisata sing ngarep-arep entuk manfaat saka asosiasi karo perjalanan presiden sing dipilih menyang Gedung Putih.

"Kita nggawa The Choir Boys saka Kenya kanggo tampil ing pirang-pirang acara," ujare Jennifer Jacobson, Manajer Pemasaran Amerika Utara kanggo Dewan Pariwisata Kenyan, tekan Washington ing Senin sawetara dina sawise muncul ing penyiar AS CNN.

Paduan Suara Boys Kenya bakal dadi presentasi sawetara galas Washington sing wis diresmikake. Dheweke nindakake pirang-pirang lagu tradisional saka Massaai lan Sumburu, lan potongan-potongan Afrika kontemporer. Dheweke misuwur ing Kenya, sing duwe luwih saka patang puluh loro klompok etnis; repertoire uga kalebu klasik klasik Eropa lan Amerika saka lagu-lagu Bach, Mozart, Negro Spirituals lan Karibia.

"Dheweke dianggep kaya lintang rock; ana perasaan yen ing dalan perayaan hubungane karo Obama, "ujare Jacobson saka resepsi paduan suara.

Barack Obama, sing almarhum bapakne lair ing Kenya, dirayakake dadi pahlawan nasional lan sumber kebanggaan ing negara Afrika Wétan. Pejabat Kenya gumantung nggunakake cache kepresidenan Barack Obama kanggo narik para turis menyang negara kasebut, sing mung setaun kepungkur ngalami kekerasan lan perselisihan sipil.

Operator tur lokal ing Kenya wis nggabungake kunjungan menyang desa Kogelo kanthi penawaran lelungan. Ing kana bapake Obama tansaya gedhe lan nini isih urip. Proyek kanggo mbangun museum ing desa sing khusus kanggo Barrack Obama uga dikarepake bisa narik akeh pengunjung Amerika sing kepengin ngerti babagan oyot presiden Amerika sing dudu putih sing pertama. Operator AS Delta Airlines bubar mbukak kantor ing Nairobi lan bakal ngluncurake penerbangan saka Atlanta menyang Nairobi liwat ibukota Senegal ing Dakar.

"Mesthi wae manawa wis menehi akeh pengarep-arep kanggo wong-wong ing kene, lan sampeyan bisa ngerteni," ujare penyelenggara acara ing Paris, Patrick Jucaud, Basic Lead sing ngomong saka ibukota Dakar Senegal.

“Dina iki pancen istimewa banget. Saben majalah, koran lan acara televisi wis ngomong babagan Obama. Aku rapat karo direktur penyiar nasional lan sing bisa diajak yaiku Obama, mula ana pengaruh gedhe tumrap moral masarakat ing kene. ”

Nalika wis memimpin produksi pasar televisi pan-Afrika sing diarani Discop Africa - bakal ditindakake ing pungkasan wulan ngarep ing Dakar - Jucaud pengin nggunakake kapentingan sing paling dhuwur ing Afrika sawise kapentingan Obama kanggo nggawe pasar pariwisata anyar ing Dakar utawa Nairobi sajrone nem wulan sabanjure.

"Ana akeh pangarepan Amerika Serikat," ujare Jucaud, "Kanthi kabeh rencana, masarakat ing kene percaya manawa bakal dadi pitulung sing kuat kanggo pembangunan Afrika. Lan dheweke wis bangga banget. "

"Sanajan ana akeh kesempatan, isih isih luwih awal. Sing utama yaiku golek sudut sing tepat kanggo nggawa pariwisata sing bener. ”

Sawetara wong pariwisata ujar manawa nemokake sudut sing tepat teka ing game kasebut ing salah sawijining papan sing paling jelas ing peta biografi Obama, ing ngendi dheweke tuwuh ing pulau-pulau Hawaii sing godhonge dawa - sawijining tujuan sing ngalami efek sing gedhe banget saka downswing anyar. ing nomer pariwisata.

"Dheweke pancen ora cukup," ujare Juergen Steinmetz, presiden Asosiasi Pariwisata Hawaii sing mentas dibentuk, lan penerbit situs dagang wis suwe. eTurboNews.

"Nalika Obama ana ing kene kanggo Natal lan Taun Baru, CNN biasane dikepung ing Waikiki. Publisitas semacam kasebut ora bisa dituku lan sampeyan ora bisa menehi regane dolar: iku luar biasa lan duweni pengaruh. "

Nanging kayane pulau-pulau kasebut nglirwakake bathi potensial yen dipilih dadi presiden milih plancongan 12 wengi ing pulau Oahu, ujare Steinmetz, sing dadi pimpinan organisasi promosi pariwisata sing didukung industri kanggo nyoba nyegerake. industri pariwisata Hawaii - lan miwiti kesempatan anyar.

"Efek Obama mung kedadeyan ing skala cilik ing kene," ujare, "sawijining restoran menehi jeneng burger sawise dheweke, toko duwe tandha sing ujar 'Obama ana ing kene', lan ana tur sing drive liwat apartemen ing ngendi dheweke gedhe. ”

Menteri Pariwisata Kenya, Najib Balala dijadwalake bakal ngrembug ing New York babagan strategi kapitalisasi efek Obama.

Efek Barack Obama ora mandheg, nanging. Malah desa Irlandia cilik sing adoh lan adoh uga wis negesake warisan pamimpin AS sabanjure. Video band lokal sing nyenengake - sing wis ditonton meh pirang-pirang yuta ing YouTube - nembangake nada, "ora ana wong Irlandia kaya Barack Obama".

Stephen Neill, rektor Anglikan ing desa cilik kasebut ngaku wis nemokake hubungan silsilah antara simbah buyut Obama, Fulmuth Kearney, lan negesake manawa dheweke dibesarkan ing Moneygall sadurunge budhal, nalika umur 19 taun, menyang Amerika ing 1850.

Nalika tim Obama dilaporake ora negesake utawa nolak hubungane karo kutha kurang saka 300, nanging partai kasebut durung mandheg; uga ora mandhegake perhatian media internasional sing ditampa masarakat ing sawetara dina pungkasan.

Iku mung nuduhake yen sanajan sambungan jarak adoh luwih saka setengah setengah taun kepungkur bisa ngluncurake Obama-mania, efek Obama.

Navigator budaya ing Montreal Andrew Princz minangka editor portal lelungan ontheglobe.com. Dheweke melu jurnalisme, kesadaran negara, promosi pariwisata lan proyek berorientasi budaya global. Dheweke wis lelungan menyang luwih saka seket negara ing saindenging jagad; saka Nigeria nganti Ekuador; Kazakhstan nganti India. Dheweke terus mlaku, golek kesempatan kanggo sesambungan karo budaya lan komunitas anyar.

Print Friendly, PDF & Email
>