Mali lan Niger golek turis sing diculik ing Sahara

27d_6
27d_6
ditulis dening editor

BAMAKO - Pasukan keamanan saka Mali lan Niger njelajah tapel wates karo papat wong Eropa sing diculik nanging isih ora ana tandha turis, ujare pejabat saka negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

BAMAKO - Pasukan keamanan saka Mali lan Niger njelajah tapel wates karo papat wong Eropa sing diculik nanging isih ora ana tandha turis, ujare pejabat saka negara kasebut.

Loro warga Swiss, Jerman lan Inggris diculik ing dina Kamis dening wong bersenjata ing wilayah Sahara terpencil ing Mali sing ana kumpulan pemberontak, bandit lan militan Islam, mung sewulan sawise diplomat Kanada Robert Fowler lan asistene ilang ing Niger.

Mali wiwitane nyalahake pemberontak Tuareg kanggo penculikan Kamis, nanging perwira militer Malian ujar manawa serangan kasebut ora duwe ciri khas Ibrahima Bahanga, salah sawijining pimpinan pembangkang Tuareg sing paling aktif.

“Ora gaya Bahanga sing nyulik turis utawa ninggal kendaraan,” ujare. "Cara kasebut meh padha karo sapa sing nyulik wong Kanada ing Niger," ujare.

Papat turis Eropa kasebut didorong ngliwati tapel wates menyang Niger dening para penculik, ujare Mali ing dina Jumuah.

Para diplomat wis nyatakake keprihatinan yen sayap Afrika lor Al Qaeda bisa njupuk keuntungan saka pelanggaran hukum ing wilayah kasebut kanggo nindakake utawa entuk bathi saka penculikan kasebut.

Pejabat ing Niger ujar awal wulan iki yen "kelompok Islam bersenjata" bisa uga nyekel Fowler.

"Iki dudu sepisanan bandit bersenjata nyulik wong ing Mali utawa Niger, mula kita kerja bareng kanggo nemokake pelakune," ujare pejabat senior ing tentara Niger, sing uga nyathet kedadeyan Kamis karo penculikan Fowler.

Penculikan papat turis kasebut, sing wis nekani festival budaya Tuareg, minangka kedadeyan paling ala ing Mali wiwit kelompok pemberontak Islam nyulik 32 pengunjung Eropa ing Sahara ing taun 2003, sing nyekel sawetara wong sajrone nem wulan.

Pungkasan Oktober, loro turis Austria dibebasake ing Mali sawise disandera ing Sahara pirang-pirang wulan dening militan Islam.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.