Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat Namibia Breaking News News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepala UNWTO resmi ngluncurake Ekspo Pariwisata Namibia 2020

Kepala UNWTO resmi ngluncurake Ekspo Pariwisata Namibia 2020
Kepala UNWTO resmi ngluncurake Ekspo Pariwisata Namibia 2020
ditulis dening Harry S. Johnson

Tanggal 4 November 2020, Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), Zurab Pololikashvili, kanthi resmi ngluncurake acara pariwisata paling gedhe ing Namibia, Ekspo Pariwisata Namibia 2020. Tema taun iki yaiku 10 derajat Kidul. Ing kesempatan kasebut, Sekretaris Jenderal muji Namibia amarga dheweke dadi salah sawijining negara ing saindenging jagad sing nindakake pameran plancongan kasebut sajrone pandemi Covid-19 lan dadi salah sawijining negara ing saindenging jagad kanggo mbukak kunjungan turis internasional. Dheweke uga ngluncurake Protokol Keamanan Pariwisata Covid-19 lan Toolkit Pedoman kanggo mesthekake tumindak pencegahan Covid-19 dening industri pariwisata Namibia.

Kanggo kaping pisanan, Pak Pololikashvili wis ngunjungi kanthi resmi 3 dina kanggo mbantu ngiyatake strategi kebangkitan pariwisata Namibia lan menehi upeti kanggo upaya lokal nganti bisa nylametake mata pencaharian lan lapangan kerja. Dheweke menehi kunjungan hormat menyang Wakil Presiden, Hon. Nangolo Mbumba lan negesake hosting 'Konferensi Afrika Brand' ing Namibia IN 2021. Dheweke uga nuduhake upaya kanggo ndhukung inisiatif konservasi pariwisata kanggo ngembangake pariwisata pedesaan. Brand Africa minangka gerakan intergenerasional kanggo menehi inspirasi menyang Afrika sing hebat liwat promosi gambar Afrika sing positif, ngrayakake keragaman lan ndadekake daya saing. Sekretaris Jenderal negesake pentinge supaya pariwisata ing Afrika bisa dadi luwih katon ing jagad kanggo nyengkuyung turis supaya bisa kerja lan njaga mata pencaharian.

Sajrone nginep, dheweke ngunjungi situs Warisan Dunia UNESCO ing ara-ara samun Sossusvlei sing diarani Segara Pasir Namib. Iki minangka siji-sijine ara-ara samun ing pesisir sing kalebu lapangan gundukan sing akeh dipengaruhi kabut. Sawise iku, dheweke mabur menyang salah sawijining obyek wisata utama Namibia, Swakopmund, ing kana dheweke ngluncurake booklet Gastronomi Namibia, sawijining proyek sing wis ditindakake UNWTO karo Namibia kanggo ningkatake Gastronomi Afrika ing saindenging jagad. Dheweke uga ngunjungi situs Ramsar Wetland ing laguna Walvis Bay ing kana dheweke narik kawigaten tumrap kemajuan Namibia babagan keanekaragaman hayati.

Sekretaris Jenderal kaget karo lanskap lan budaya sing beda-beda ing Namibia. Dheweke ujar manawa kaya ndeleng jagad iki ing salah sawijining negara amarga sampeyan ndeleng macem-macem wilayah ing Namibia lan ndadekake Namibia luwih akeh turis sing dikunjungi. Pololikashvili ujar manawa dheweke yakin manawa Namibia siyap teka ing turis internasional amarga negara kasebut aman ing bab keamanan pribadi turisme lan pencegahan Covid-19.

Pololikashvili yakin manawa industri pariwisata Namibian isih ana ing tangane sing kuwat amarga dheweke kaget karo kualitas industri ing babagan organisasi lan akomodasi. Dheweke bisa ngerti manawa kanthi logistik perjalanane ing Namibia disusun kanthi apik lan standar banget.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.